Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emeklilik için vergi indiriminden yararlanmak zorunda mıyım?

Hüseyin Bilmezkişi

Yasaklı Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
Merhabalar, ilk işe giriş tarihim 17.06.2008 doğum tarihim 14.08.1991. İlk işe girdiğim tarihte 18 yaşında değildim bundan dolayı 2008 yılından sonraki işe girenlerin vergi indiriminden yararlanmama zorunluluğu(Böyle bir şey okumuştum.) beni kapsıyor mu? Bir de vergi indiriminden erken yararlanmakla sonradan yararlanmak arasında bir fark var mı? Mesela ben emekliliği hak ettiğim zaman vergi indirimi işlemlerini yapmak istiyorum. Patronum akrabam ve bilmesini istemiyorum. Şimdiden hepinize çok teşekkürler. Engel oranım yüzde 45 bu arada.

İlk sigorta girişinizde kaç yaşında olduğunuz farketmiyor.
01.10.2008 den önce sigortalı olduysanız emeklilik için vergi indirimi şart.

Peki istediğim zaman vergi indiriminden yararlanabiliyor muyum yoksa erken yararlanmak daha mı avantajlı?

Hüseyin Bilmezkişi
Emeklilik için fark etmez ne zaman aldığınız. Erken alırsanız maaşa yansıyan ufak bir maddi avantajınız olur.

Memur olursam ne zaman emekli olabilirim?

2008 6.ay ilk giriş SSK'dan ve 400 gün primim var. Doğum tarihi 1991. 2020 ekpss'yle atanırsam emeklilik şartlarım nedir? Bilen var mı? engel oranım %45. Memur olana kadar çalışacağım, halihazırda çalışıyorum ve sgk primim yatıyor.

Üst Alt