Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emeklilik raporu için farklı hastanelerde yapılan tetkiklerin geçerliliği?

kmehmetk

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Engelli emeklilik için SGK'ya müracaat edeceğim.

%35 engellilik sağlayan Ağır Uyku Apne tanısı ile alakalı PSG testi, Aralık 2018'de Muğla Eğitim Araştırma Hastanesinde yapıldı. Heyet raporu için geçerliliği ve SGK'daki geçerliliği nedir?
%7 engel verilen Bel MR, Bel BT ve Bel Grafi CD'si ve raporu Şubat 2019'da Amasya'da çekildi.
%6 engel verilen işitme testi Haziran 2019'da Amasya'da yapıldı.

Sorularım;

* Bu tetkik sonuçlarının ve belgelerinin "Engellilik için verilecek olan Heyet Raporundaki geçerliliği nedir?
* Bu tetkik ve sonuçlar ile verilen Heyet Raporuna istinaden SGK Yüksek Sağlık Kurulu emeklilik kararı verir mi?

Tecrübesini paylaşacak arkadaşlara peşinen teşekkürler.

Saygılar.

kmehmetk mrb
geçmiş olsun
Öncelikle bu belirtikleriniz engelli raporu baş vurusunda verilen oranlarmı yoksa tedavi için yapılan testlermi belirtikleriniz?
Hangi stadüde çalışıyor sunuz ve mevcut gün ve hizmet sürenizi belirtirseniz size yardımcı alabiliriz.

yukarıdaki belirtikleriniz test ile ilgili ise mr sonuçları 6 ay uyku apnesi raporu 1 yıl geçerliliğini korur ancak bazan doktorlar daha eski testleri kabul ederken bir tarafta farklı hastanenin sonucu kabul etmeyip tekrar baş vurduğunuz hataneden isteye biliyor.

Sayın umut2135

İlk işe başlama: 1989
Doğum: 1972
Toplam gün sayısı: 9264 gün
Bağ-Kur

Bu testlerden ;

UYKU APNESİ
Uyku Apnesi teşhisinin konulma tarihi: Kasım 2007
En son yapılan Uyku Testinin Tarihleri:
PSG : 19 Aralık 2018 - AĞIR OSAS - AHI INDEX: 62,6
Titrasyon: 20 Aralık 2018 - AĞIR OSAS - TITRASYON: AHI 4,3 ile etkin titrasyon sağlanmıştır.

2007 yılından bu yana SGK'ya kayıtlı BPAP cihazı kullanıyorum.

BEL:
Bel ağrısı için Beyin ve Sinir Cerrahisine müracaat ettim: BEL MR + BEL BT + Bel Grafi çekildi.
Omurgadaki son kemikte minik bir kırık ve belde kayma teşhisi kondu.
BEL MR : 20.02.2019 BEL BT ve Grafi: 22.02.2019 tarihli.
Doktor çizelgeye bakarak bu rahatsızlıkla alakalı ameliyatsız %7, ameliyat olduğumda ise %8 engel verileceğini belirtti.

İŞİTME KAYBI

KBB Uzmanının istemi ile yapılan işitme testinde;

Saf Ses Ortalaması ( dB 500-400hz)

Sol Sağ
Hava 38 (152) 29 (116)

Tarih 14.6.2019

KBB Uzmanı bu işitme testine göre %6 engellilik verileceğini belirtti.

Balthazard'a göre %43 Engellilik oluşuyormuş ve yaşı beklemeden emekli olunabilirmiş.

Ben heyet raporunu il dışına giderek alacağım...
Mevcut tetkikler ve raporlar farklı farklı hastanelrden alınmış durumda.

Uyku Apnesi için PSG testini yapan doktorum Aralık 2018'deki PSG testi ile heyet raporunu verebileceğini söyledi. ( SGK Kurulu eski teste göre heyet raporu çıkmış der ve reddeder mi? yeni test ister mi?. YAda kabul mu eder?)

Beyin cerrahi doktoru yeni MR ve/veya BT ister mi? İstemez ise, mevcut tetkiklere dayanan heyet raporunu SGK Yüksek Kurulu kabul eder mi?

İşitme testi için sıra ve randevu tarihi uzun olmuyor.

Ama bazı hastanelerde PSG için 6 ay 9 ay sonrasına randevu veriyorlar.
MR için 15 gün sonrasına gün veriyor.
Heyet raporu için müracaat edilen hastanede

İlginiz ve mesajınız için teşekkürler.

kmehmetk elinizdeki tüm ilaç ve tetkiklerle
Sgk bağkur üzerin engelli emeklilik için başvuda buluna bilirsiniz size en yakın devlet hastanesine sevk edeceklerdir burada %40 üzeri bir rapor alırsanız gerekli gün ve hizmet yılınız mevcut sizi kurum emekli edecektir
Memurun sevk verirken dikkat etmeniz gereken bir husus var 4b üzerinden malulen değil engelli emeklilik icin başvurusunda bulunduğunuzu muakkak belirtin bazı iş bilmez memurlar maluliyet tespiti için yönlendiriyor
Bireyleri ve bu anlamda başvuruları onaylanmıyor.

umut2135
Buradaki memur bilinçli. 4B engelli emeklilik için olduğunun farkında.

Tek sorun en yakın devlet hastanesi ve en yakın eğitim araştırmada uyku laboratuvarı yok.
SGK'daki memur, talebim halinde Muğla'daki tetkiki istiyor. Görünce Muğla'ya sevkimi yapıyor.

Soru, eski tetkiklerin gideceğim hastanedeki geçerliliği ve sonrasında ise bu tetkiklerle alınacak raporun SGK Yüksek Sağlık Kurulundaki geçerliliği?

kmehmetk sgk memuru buna karar veremez sizi araştırma veya devlet hastanesine sevk etmesi gerek

Sevk edildiğiniz hastanedeki doktor elinizdeki testi kabul edebilir etmese bile bu testi yapabileceğiniz hastaneye sevk eder ve testi tekrarlarsınız kararı oranı başvurduğunuz doktor verir sonuçta işlemler bu şekilde olur genelde

Elinizdeki testin geçerliliğinin
kararını sgk memuru veremez sadece işlemleri yapıp sizi hastaneye sevk etmeye yetkilidir.

az önce SGK'dan geldim. Elinizdeki rapor ve belgeler 3 aydan eski ise istediğiniz hastaneye sevk yapamam diyor.
Yarın amiriyle görüşeceğim...

Günaydın arkadaşlar,benimde bir sorum olacaktı,bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar bilgilerini yazabilirse memnun olurum.Ben 8ay önce yüzde 40 yenileyen depresif bozukluk rahatsızlığına istinaden yüzde 40.tansiyon yüzde 10 olmak üzere rapor verdiler.geçen ay tekrar girdim heyete teşhisler aynı olduğu halde ilaç dozları yükseldiği halde psikiyatri yüzde 20verdi.Bu durum normal mi yoksa oranlar yinemi düştü?bu konudaki görüşleriniz nelerdir?saygılarımla

freemen2121

Günaydın
oranlar şöyle:
Tedavisi ile işlevselliği tam düzelen : %0
Tedavisi ile işlevselliği kısmen düzelen :%20
Tedavisi işe işlevselliği düzelmeyen : %40

İlaç tedavisi ile düzelmeyene göre oran verilmesi gerekirdi.Sonuçta doz arttırımı yapmış ama maalesef psikiyatri doktorları korkudan mı bilmem bu şekilde veriyor.Bende de aynı rahatsızlık vardı ilaç kullanıyordum dozu arttı ona rağmen 1 yıl düzenli ilaç kullanımı ve aylık kontrol şartıyla raporu veren hastanede 1 yıl sonra değerlendirilmesi uygundur raporu verince raporum 1 yıllık oldu.Galiba doktorlara baskı yapılıyor.Bunun başka izahını bulamadım.

pisikiyartiden saglam geçmişinde devlet hastanesinden bıranşında profösyönel atıyorum bakırköy gibi raporu olmayanlar boşa ugraşır epikriz raopru minumum 15 20 yıldır tedavi gören kesinlikle düzelme şansı olmayanlar alır bu saaten sonra doktorlar kendini riske atmaz gerçekten hastaysa zaten gerekeni doktorlar yapacaktır her depresyona bunalıma artık rapor çıkmaz bedavadan ilaçlanıp saglıgınızıda bozmayın

serchar
Hiç kimse durduk yere zevk olsun diye gidip ilaç almaz.Sırf engelli raporu almak için yapılmış bir işlem değil.Rahatsızlıklarım zaten kronik psikiyatriden raporum var 2015 ten beri.O bölüme de göründüm.Öyle takdir ettiler oran vermediler..Zaten psikiyatri olmadan raporum %48.Sağlığımız zaten bozuk.Şeker, tansiyon ,hiperlipidemi ve myastenia gravis rahatsızlıklarım var.Örneğin myastenia gravis rahatsızlığım yüzünden uzun süre ayakta kalamıyorum.Çok mesafe yürüyemiyorum.Merdiven çıkarken bacaklarım ağrıyor.Denge problemi yaşıyorum.Zevk olsun diye ilaç alınmaz.O kadar bilincimiz yerinde .

geçmiş olsun şartlar ortada çok zor artık işallah gerekli mercilere baş vurur sonuç alırsın

teşekkür ederim scorp06 2009dan bu yana tedavi görüyorum 47 yaşındayım ve hala uğraştırıyorlar.

Üst Alt