Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emeklılık sartları bağkur ve ssk'dan nasıl?

tolgaist

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar ssk ıle bagkur engellı emeklılık sartları aynımı ssk %40 rapor ıcın 15 yıl 3600 gun sartı var bagkurda bu oran daha mı yuksek benım ssk 87 gırıs odenen 4200 + bagkur 250 gun. Bu durumda ben ssk engellı emeklısımı olurum yoksa bagkurmu yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkur ederım

Son 1261 gün hangisinden olursa emekliliğiniz o statüden gerçekleşir. Şuan için ssk'ya uygun görünüyorsunuz. Eğer bağkur'dan bu günü tamamlamazsanız ssk'dan olursunuz.

ssk'dan vergi indirimi almak şartıyla 15 yıl 3600 günle olursunuz. Vergi indirimini çalışıyorken almak gerekir. ya da 5-10 gün ssk'lı işe girip başvuruyu yapıp çıkabilirsiniz. http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

bağkur'dan 18 yıl 4680 günle olursunuz. Vergi indirimi alma şartı yoktur ama elinizdeki raporu kabul etmezler. Emeklilik zamanında yeni rapor isterler.

Kelebek hanım daha detaylı yazayım sıze ben 87 ssk gırıs 4200 gun odenmıs var 22 yıllık ssk var + 250 gun bagkur var
bagkur son 9 ay ıcın sadece su an bagkurdan cıktım gss var benım ısıtme kaybı her ıkı kulakta %70 cıvarı hıc rapor almadım %40 verırlermı sızce ve ben gss lı olarak saglık raporu veren hastaneden engellı saglık raporu almak ıstıyorum dıyerek alabılırmıyım yanı sgk nın sevkı gerekmez sanırım yardımlarınız ıcın tesekkur ederım

Tesekkur ederım kelebek hanım yarın test resmı paylasırım sızınle

kelebek hanım resım nasıl paylasırım telefonla cektım resım ekle den yapamadım

KKELEBEKK ve OturanBoğa Geçen ben bu konuyu açacaktım unuttum arkadaşın mesajını görünce yazayım dedim.Sitenin yenilenmesi tasarımı felan çok güzel olmuş elinize sağlık ama şu resim ekleme olayınıda halletseydiniz muhteşem olurdu,siteye veya konulara resim eklemek gerçekten çok zor bir iş bilgisayarımdan normal bir klasörden resim ekleyemiyorum önce başka siteye ekleyip sonra buraya eklemek gerekiyor.Yine de emeğe saygı teşekkürler

Evet aynen bende 2 saat ugrastım resım ekleyebıldım nasıl gorundugunde resım farklı onay verınce farklı bır ayar sorunu var

[FONT=sans-serif]Selamun aleyküm[/FONT]
[FONT=sans-serif]bagkurluyum[/FONT]
[FONT=sans-serif]10.04.1978 dogumluyum.[/FONT]
[FONT=sans-serif]işe giriş tarhim..02.03.1998 işe giriş tarihim.
şu an 3980 günum var borçlanma filan yaptım Oturanboğa dah oncede sormuştum size şu an muracat etsme bagkur 4b engeli emeklisindne emekli olabilirmiyim %60 rapoar um var [/FONT]

Son düzenleme:
Bu şartlarda ancak rapor oranınız %60 ve üzeri olarak onaylanırsa emekli olabilirsiniz, %60 altı için henüz şartlarınız oluşmamış.

5510 sayılı yasanın 28. maddesi:
Buna göre bağ-kur mensubu engelliler den % 60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
primle emekli edilirler

Ufukalp cevap için tşk bu 5010 28 made işe girmedne once ve sonra durumu gecerlimi .yari
n muracat etcem naısl bir muract etmem gerekir 5010 kanun 28 madesi geregi tahsis taleminde buluncamı diyecem

Kamil Bey,
İşe girmeden önce engeliniz yoksa ya da malul derecenin altında ise, engeliniz işe başladıktan sonra ortaya çıktı ise, maluliyet hastalık listesinde yer alan bir hastalıktan %60 ve üzeri rapor alabiliyorsanız malulen emekli olabilirsiniz.
Aksi halde yukarıdaki 28. madde hükümleri ile erken emekli olursunuz.
Evet yazdığınız şekilde bir dilekçe olabilir, zaten matbu evrak da olacağını düşünüyorum.

Ufukalp işe girmeden engelim vardi rahatsılıgım vardi ameliyat filan olmuştum ama heç bi rapor almadım3 sne oınce bir rapor aldım 60 verdiler bu yıl aldım raporda 68 verdiler.işe girdimdee rahatsiz özürlu oldumiçin emekli yapmazlarmi yani vakit ayırdın için tşkler

Kamil Bey yaparlar tabi ama yukarıda da belirttim raporunuz %60 ve üzeri çıkmazsa diğer şıklar için şartlarınız henüz oluşmamış, yukarıdaki yazılanları tekrar inceleyin.
Malulen değil, 28. maddeyle ilgili yazdıklarıma tabisiniz.

ufuk hocam Kamil arkadaşımız Bağkurlu olduğu için tekrar yeniden rapor alması gerekecek doğrumudur.

engeli raporu

87 ssk girisim 4200 prim gun 24 yilik sskliyim isitme kaybim var zorunlu bagkur yapmislar 9 ay su an gss liyim bu durumda ssk emeklisimi olurum bagkurmu yuzde 40 rapor alirsam ssk danmi emekli olurum bagkurdanmi

tolgaist

Son 2520 primin fazlası (1261'i) hangi statüde ise emeklilik de o statüde olur.
%40 ve üzeri raporla defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz

Üst Alt