Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emeklilik süreleri çok uzun değil mi?

AsTeRuNyA

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
sizce engelli emeklligi yılları uzun degilmi

uzun değil ama hastalığın durumuna göre değişebilir yani sadece işitme engelli olup eli ayağı tutan bir insanın 15 yıl hiç de uzun değil ...birden fazla hastalığı olanlar var çalışırken belki ilk zamanlar zorlanmayacak ama zamanla durumunu göz alarak daha kısa sürede emekli edebilirler

yani bencede süre uzun. neden derseniz! vatandaşın duyma sorunu var ya da psikolojik sorunlardan muzdarip. Bu kişiler zaten günlük yaşamın içinde hareket edebiliyor, 10 yılda 15 yılda fark etmez. ama bir de tekerlekli sandalye ve koltuk değnekleri kullananlar ağır ortopedik sorunu olan fiziksel zorluk çeken vatandaşlar var, hele şimdi kış kar yağmasa buz tutmasa derdindeler. bu iki gruba göre 15 yıl farklı gelecektir. yıllık izin süreleri daha esnek tutulmalıdır en azından.

zaten normal bir insan 25 yılda emeklioluyor yüzde 40 engelli bir insan 20 yılda emekli oluyor 5 yıl daha çalışsa normal emekli olcak bunun neresi kısa

AsTeRuNyA
Link verdiğiniz yasa çalışmasının engelliler ile yakından uzaktan alakası yoktur.
Söz konusu çalışma prim ve yıl şartlarını tamamladığı halde emeklilik yaşını bekleyenleri içermekte olup engelliler için zaten yaş şartı bulunmuyor. Engelliler emeklilik için hem prim gün sayısı hem de sigorta süresini birlikte yerine getirmek zorundadır.
Bir de 25 yıl çalışan normal emekli oluyor zaten demişsiniz, o eskidendi şu anki yasalarda öyle birşey söz konusu değil. 5510 sayılı yasadan sonra işe başlayan biri kaç gün prim öderse ödesin 60 yaşından önce emekli olamayacak.

Ufukalp
alakası olmadıgını biliyorum engellinin yaş sınırı olmadıgınıda biliyorum
benim demek istedigim engellide yok ise yaş sınırı o zaman engelliyide prim gününü dolduranı emekli etsinler yıl beklemek zorunda bırakmasınlar

katılıyorum. %80 üzeri engelli insanı 15-16 yıl çalıştırıp neyi amaçlıyorlar anlamak güç. bu durumda kaç kişi var ki? bunun altından kalkamaz mı yani bu ülke.

AsTeRuNyA
Yukarıdaki mesajınızda bu yasa çıkarsa engelliler süreyi beklemeden emekli olacak mı diye sormuşsunuz ve ben de bu yasanın engellilerle hiç bir ilgisi olmadığını dolayısıyla engellilerin erken emekliliğinde süre şartının kalkmayacağını belirtmişim.
Mesajınız soru şeklinde idi ben de cevap verdim.
Verien cevabın da ben zaten biliyorum şeklinde cevaplanmasını tuhaf buldum doğrusu.

Üst Alt