Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emeklilik ve malulen emeklilik arasındaki fark nedir?

freeman22

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
oturanBoga ve bilen arkadaşlar yanıtlarsa çok sevinir.

Ben %40 ve üzeri engelli emekli olmak ve vergi indiriminden yararlanmak istriyorum.
Raporlu ve farklı rahatsızlıklarım var ve bunun için Devlet hastanesinden engelli raporu almak için randevu aldım 2 güne gidecegim.
Sorum şu yönde heyete girdigim taktirde engel oranımı %60 ve üzeri alırsam 3.derecen engelli emekli degilde malulen emekli mi olmuş olacagım. Ben 3. derecen emekli olmak istiyorum bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz?

freeman22 mrb öncelikle malulen emeklilikte sgk sevki ile hastaneye giderek bir rahatsızlıktan en az %60 oran alarak emekli olabilirsiniz ancak emekli olduktan sonra çalışamazsınız ve çok meşakatli bir süreç bu

Vergi indiriminde ise bireysel veya kurum sevki ile rapor alarak ve buna istinaden vergi indiriminiz onaylanır ise
Gerekli gün ve hizmet yılını tamamladığınızda
Sgk giderek emekli olup ve çalışma hayatınıza devam ede bilirsiniz yani %60 oran bile alsanız dahi siz istemezseniz eğer malulen emekli etmez kurum tercih sizin.

umut2135 bey cevap için teşekkür ederim.

Bu önümüzdeki hafta devlet hastanesine rapor almak için randevu aldım ve gidecegim. Süreç İnşallah benim içinde başlıyor olacak.

Biraz farklı konulara deginmek istiyorum müsadenizle.1997 de sgk başladıgını belirtmiştim şu anda yakşalık 5200 pirimim var.https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sitesinde 1997 girişli oldugum için şuan emekli olursam maaşım 1450 tl olarak an itibariyle görüyorum.Bu meblag her ayın 20 de uzerine 40 tl koyarak degişiyor .Normal şartlarda emekliligim 5900 gün prim gün sayımı dolması ve 57 yaşını doldurmak bekleniyor.

Sorularım şu yönde;
1) Emekli olursam alacagım maaş bumudur,yada engelli emekli oldugum için sanki 5900 günü doldurmuşum gibi maaşımda biraz daha artış olur mu? .
2) Emekli maaşımı az bulup almış oldugum engelli raporunu bir kaç yıl bekletip sonra işyerimden kagıt alıp emeklilik için defterdarlıga başvurabilir miyim?

Teşekkür ederim.

freeman22 emekli maaşınız biraz daha yüksek olur
Vede ne kadar erken emekli olursanız o kadar avantajlı bununla birlikte çalışmaya devam edebilirsiniz
Vergi indiriminiz onaylanır ise tüm şartlarınız oluşmuş.

ENGELLİ İŞÇİ MEMUR HAKLARI,
Malulen emklilikte 7200 gün çalışılmış olarak hesaplama yapılır, vergi indirimi ile emklilikte 5400 gün çalışılmış gibi hesaplanır. Tüm emekliliklerde baz alınan sigorta primlerinizin yüksek olmasıdır. Bu yorum doğrumudur.

Bariz maaş farkı varmı. OturanBoğa, hozgul,

Son düzenleme:
Eserin79

Malülen emeklilikte 7200 rakamı doğru olması gerekir. Ama vergi indiriminde kaç gün çalışmışsanız ve hak kazanmışsanız o dur. Mesela ben 8 bin küsür gün ile emekli olmuştum.

hozgul, teşekkür ederim muhtemelen bende 250 TL fark ediyor o işi bi netleştiremedim

freeman22..hocam üzerinden 2.5 ay geçmiş gerçi ne yaptınız bilmiyorum da,bence biraz daha çalışayım maaşım artsın diye beklemek yerine olabildiğiniz süre de erken emekli olup, durumunuz da zaten çalışmaya el veriyorsa devam edersiniz...bence sizin için en temiz en doğru yol olur..

Emekli olmadan,emekli olup olamayacağımizi öğrenebileceğimiz bir belge varmı?Yani raporu alip bekleyebiliyormuyuz

Makiyato

hanki emeklilik ama malulen engelli farklı farklı işlemler istiyor maluliyet tek hastalıktan %60 iş gücü kaybı oranı isterken engelli emeklilik sigorta başlangıcınız ve ödediğiniz prim günü ve engelli oranınıza göre değşiyor
engelli emeklilikte vergi indirimini alınca oran ve prim gün sayınıza göre emeklilik zamanınız belli maluliyette sgk yüksek sağlık kurulunun insafına bağlısınız .

Beylikdüzü engelli emeklilik için başvuru yapıp oran ve gunum tamam olsada 3 ay daha beklemek istiyorum diyebilirmiyim

Makiyato
engelli emeklilik için önce vergi indirimi alacaksın zaten vergi indirimi 4 veya 5 ay suruyormuş vergi indirimi alınca o saatten sonra istediğin zaman emekliliğe muracat edebilirsin engelli raporun varsa zaten vergi indirimini al bu sana her konuda avantaj sağlayacak

engelli emeklilikten sonrada çalışabilirsin ayrıca maluliyette bu yok .

Ben sgk ya malulen emeklilik için degilde vergi dairesi kanalıyla vergi indirimi emeklilik için başvurdum hastaneden %100 rapor çıkti Ankaradan gelecek sonucu bekliyorum sonuç yine %100 geldiginde emeklilige başvurdugumda ben tekrar çalışabilecekmiyim?

Emircan74

Erken emeklilik hakkı kazandığınızda (malülen değil ama) emeklilik sonrası çalışmanızda hiçbir sakınca yok.

hozgul

Merhaba hozgul 2012 Yilinda sürekli %40 raporum var psikiyatri den daha sonra 2 yıl süreli yüzde 48 rapar almıştım ve süresi bitti ayrıca sürekli olarak vergi indirimini daha yeni aldım yüzde 40 raporum ile sartlarimi tamamladigimda ileride emekli olabilir miyim rapor mu önemli vergi indirimi mi? teşekkürler

samedo99

Sürekli vergi indiriminiz varsa emekli olabilirsiniz. Ancak ilerleyen zamanlarda ihtimaldir ki kontrole davet edebilirler.

Sürekli vergi indirimi var evet kontrolü ne için istiyorlar vergi indirimi için mi rapor için mi anlamadım ? vergi indirimi zaten Ankara'dan onaylanmış

Merhaba,

SGK ile işe giriş 1996
toplam prim 6400
Şuan hala SGK'lı olarak çalışıyorum ve 1 ay önce bypass ameliyatından %50, diyabetik hastalıklardan %28 olmak üzere toplam %64 engelli (sürekli) raporu aldım.
Vergi Dairesine vergi indirimi için başvuru yapacağım. Fakat engelli kadrosundan yaşlılık aylığı bağlanmasını istiyorum. Çünkü emekli olduktan sonra aynı işimde çalışmaya devam edeceğim.
Benim sorum şu;
%64'lük bu rapor ile malulen mi emekli ederler yoksa vergi indiriminden dolayı engelli olarak yaşlılık aylığı bağlanır mı?
Teşekkürler

Üst Alt