Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emeklilikte prim gün sayısı tamamlandığında çalışmadan bekleyebilir miyim?

Zerens

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba

2006 yili sigorta girisim 3500 de prim gun sayim. Ben yuzde 62 raporla 2024 yilinda emekli olacak gozukuyorum. Kalan prim gunum de 740 gun

Peki bu 740 gunu tamamlayinca ben emeklilik gununun gelmesini isten ayrilip bekleyebiliyor muyum?

Gününü doldurunca .işten çıkmadan vergi dairesine vergi indirimi için başvur orası seni yönlendirecek. Sonra emekli olucaksın beklemeye gerek yok.

Emekli olabilmek için önce vergi indirimi almanız şarttır.
Şayet vergi indiriminiz var ise,
prim gün sayınızı doldurursanız,isterseniz işten ayrılıp emekliliği bekleyebilirsiniz.

Bilgi verdiginiz icin cok tesekkur ederim
Disardan bekleme bilgisini edinememistim. Saolun

BuTcHeR

dostum çalışma yılı bekleme zorunluluğu yok mu ?

benim bildiğim kadarıyla o arkadaş 2024 yılına kadar çalışma zorunluluğu var

benim de 2006 sigorta başlangıcım %45 raporum var şuan 4156 günüm var ve 4400 olması için de 244 gün kaldı ben çalışmaya devam etmeyecekmiyim?
Benim bildiğim kendi çalışma yılım 20 yıl aktif çalışmam lazım 2026 da emekli olabileyim (vergi indirimim var)

Aydınlatırsanız sevinrim

20 yıl çalişma zorunluluğu diye bir şart yok prım gun sayısı dolduğu takdirde emeklilik yılı için istenen 20 yıl süreyi çalışmadanda bekleyebılırsınız, o sure dolduğunda normal şartlardaki gibi 65 yaşını beklemeden dılekçenizi verip emeklı olabılırsınız

soneracar59

dostum sen yanlış anladın benim kastettiğim emekli olurken 20 hizmet yılı şartından bahsediyorum öbür türlü hizmet yılını dileğin zaman doldurabilirisn eyvallah

ama ortada bir bilgi kirliliği var

hizmet yılı dolmadan asla emekli olamazsınız önce hizmet yılı dolması lazım sgk boyle diyor

SGK da emeklilik için 3 şart var.
Engelliler için 3.şart olan yaş şartı yok.
Eğer yanlış anlaşıldıysa düzeltmek istiyorum.
Engelliler emekli olurken hizmet yılını ve prim gün sayısını doldurmak zorunda.
Vergi indiriminize göre hangi şartlarda emekli oluyorsanız o hizmet yılını ve prim gün sayısını doldurmanız gerekir.

Benım bildiğim kadarı ıle

örneğin ; % 40 engelli vatandaşın Erken emekli olabilmesı için 18 yaşından itibaren ilk sıgortalı oldugu tarih baz alınıyor ve yine örn; buna göre 20 yıl sure 4400 gun prım odemesı ıstenıyor bu prım gunu yaklasık hıc ara vermeden çalıştığında 13 yılda doluyor gerıye kalan 7 yıl,ı çalışmadan bekleyıp 20 yıl sureyı doldurduğunda şartlar tamamsa dılekçenı verıp 65 yaşını beklemeden erken emeklı olabılıyor

senın zannettiğin yazıklarından anldığım

bu vatandaş 20 yıl sürenin 20,sinide tam olarak çalışarak geçirmek zorunda ozaman buda toplamda 7200 gun prım odemesı demek eğer öyle ise devlet 20 yıl çalışma şartına rağmen neden 4400 gun prım ıstesınkı..! öyle ise ozaman devlet hıc emeklılık ıcın tablo krıter vs. gibi şeylerle ugraşmaması gerekir ve vatandaşa standart bana bır fiil 20 yıl çalış veya 15 yıl çalış, hızmet et ondan sonra, ben senı yaş beklemeden emeklı edeceğim demesi gerekir.

bu şekılde olduğunu zannetmiyorum yanlışsam duzeltın

Son düzenleme:
soneracar59

Güzel kardeşim sgk' ya gitmeni tavsiye ediyorum

senin bahsettiklerin doğru bilgi değil Malesef şayet oyle olsaydı sgk bana oyle demezdi ve ben 11 yıllık kıdem tazminatımı alıyor olacaktım :) güzel kardeşim

engelli emekliliğinde yaş şartı yok,hizmet yılı doldurma zorunluluğu var

ayrıca senin bahsettiğin 13 yıl doldur geri kalanı bekleme gibi durum yok o 7 yıl da çalışmak zorundasın yanı güzel kardeşim şuan ben kendimden örnek vereyim 13,5 yıldır çalısıyorum daha dün sgk ya gittim acaba kanun bişey mi değişti diye yok malesef

Şimdi seni aydınlatayım Örneğin %40 raporlu bir birey 2006 girişli ise (sgk)dan Hizmet yılı doldurmak zorunda 20 yıl ve bu 20 yıl doldurmak zorundasın bahsedilen prim tutatrıda 4400 sgk senden en az 4400 doldur ve hizmet yılı bitir gel seni emekli edeyim diyor bana sgk

@marto1

ozaman dediğinize göre

20 yıllık hizmet süresinin tamamını çalışarak geçirmemiz gerekiyor ise 4400 gun prım ıstemenın mantığı ne...! zaten neredeyse ıstenenın 2 katı prım gunu oluyor.

Üst Alt