Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emeklilikte son 3,5 yıl çalışma zorunluluğu mu var?

budurya

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhabalar.
engelli emeklisi olmak için tüm raporlarım tamam. gerekli yaş,çalışma süresi vergi indirimi gibi konuları hallettim. ancak son 3,5 yıl aralıksız çalışmış olma zorunluluğundan bahsediyorlar. bu konu hakkında bilgisi olan varmı ???

Son 3.5 yil hangi kurumda calistiysaniz ordan emekli olursunuz. Ssk ise ssk bagkursa bagkur.

İstifa edipte erken emeklilik yada malüllük baş vurusu yapılabilir mi memurlarda calışma zorunluluğu var mı

budurya

Son 3,5 yıl çalışmak gibi bişey yok. Son 10 yıl fiilen çalışmasanız bile fark etmez. Yeter ki sigortalılık süresi ve prim gün sayısı tutsun.

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik de o statüde olur. Belki bununla karıştırılıyor 3,5 yıl mevzu...

alkanat79
Memurluk için de yukarıda yazdığım aynı şeyler geçerlidir.

2003 ve 2008 yılları arası rapor oranı yüzde 40 ile yüzde 60 olanlar 4400 gün ve 20 yıl diyo ya diyeliim 4400 gün primi doldurdum ve prim dolar dolmaz işten ayrıldım 20 yıl beklerken çalışma zorunlulugu varmı

4400 günü doldurduysanız yok , vergi indirim belgenizi almış mıydınız ?

Şimdi benim 18 yıl dolması na 8 ay var prim tamam bu sekiz ay çalışmasına emekli olunurmu

benim 4230 bağkur 840 ssk günüm var ssk daki görevli 3,5 yıl ssk ödemen lazım erken emekli olabilmen için dedi 2000 girişim ?

volkanozturk1907

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik de o statüde olur. 1261'i ssk olursa, evet, ssk'dan (4a) emeklilik gerçekleşir.

Üst Alt