Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emeklinin tekrar çalışması halinde maaşının hesaplanması..?

seranko

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Ben vergi indirimi alarak (%51-SSK) emekli olmuştum.Normal emekliliğim 2016 yılında.. Yıllarca çalışmaya alışmış bir kişi olarak şu anda çalışmamak veya boş durmak hoşuma gitmiyor.. Bilişim uzmanıyım. Bazı işler buluyorum ancak alacağım ücret konusunda tereddütlerim olduğu için işe girmeye çekiniyorum. Tereddütlerimi gidermeme yardımcı olur musunuz rica etsem...

İnternetten aldığım bilgiye göre ben şimdi başkasının yanında tekrar çalışmaya başlarsam ve emekli maaşım dursun o devam etsin dersem, gireceğim işyerinden alacağım maaştan % 30 SGDP kesileceğini öğrendim.
Vergi indirim tutarı 200 TL üzerinden hesaplanacak.. Kabaca 1000 TL ya da asgari ücret maaşım olsa elime geçecek olan net ücret sanırım 700 TL civarında olacak.
Yanlış hesaplama yapıyorsam , hesaplama konusunda bilgisi olan veya bu konuda dikkat etmem gereken bir husus varsa konu hakkında bilgisi olan arkadaşım varsa bana acilen cevap yazarsa çok memnun olurum..

Zira başvuru yapmam gereken birkaç iş buldum,karar vereceğim... Şimdiden teşekkür ederim..

sosyal güvenlik destek primi adına takılmayın... Bu aslında sıradan sigorta primi kadardır ve işveren tarafından maaşınızdan kesilir (tıpkı sıradan sigorta misali)

SGDP ödeyerek çalışılabilir.
Hem emekli maaşınızı hem de çalışarak hak ettiğiniz maaşı alırsınız.
Ama derseniz ki bu çalıştığım süre emekli maaşımı da etkilesin derseniz o zaman emekliliğinizi iptal edeceksiniz ve normal ssk lı çalışan olacaksınız. Ayrıca ssk primlerinizin asgariden yatırılması emekli maaşınızı da düşürecek en azından 3000 tl ve üstü bir ssk prim ödemesi yapılacak ise o zaman olabilir.
Sizin için en uygunu SGDP ödeyerek çalışmak olacaktır. SGDP ödeyerek çalışmanın emekli maaşınıza hiç bir etkisi yoktur.

Şöyle de bir durum var... Ben emekli olmadan önce çalışırken maaşım yüksekti (3000 tl üzeri) ve sürekli tavandan ödeme yapılıyordu... Emekli maaşım da ona göre hesaplandı ve alıyorum... Şimdi asgari ücretle işe girersem ve bir süre sonra ayrılırsam emekli maaşımın tekrar hesaplanacağını ve son aldığım asgari ücretlerin emekli maaşımı baya düşüreceğini öğrendim... Bu durumda benim sigortalı bir işte çalışmam bana zarar verecek sanırım...

ben 2 yıldır sgdp ödeyerek çalışıyorum.Dediğiniz gibimaaşımda herhangi bir düşüş olmadı.

Kardeş asgari ücretle yada 3000 tele maaşlı bir işe'de girersen erken emekliliğine mani bir durum sözkonusu olmaz
(o kazanılmış hakkdır) Nerde çalışmak istiyorsan çalış SGDP ödeyerek istediğin yerde istediğin kadar çalışabilirsin.:)

1500 tl maaş olan biri [FONT=sans-serif] SGDP ödemesi ne kadar ollur.[/FONT]

Yaşlılık aylığı kesilenlerden, işten ayrılarak veya işyerini kapatarak yeniden yaşlılık aylığı bağlanması için yazılı istekte bulunanlara, yazılı istek tarihini takip eden ödeme döneminden itibaren yeniden yaşlılık aylığı bağlanır.

Yeni aylık Kanunun 30 uncu maddesinin üçüncü fıkrasının (a) bendine göre hesaplanır.
Buna göre, yeni aylık, eski aylığın kesildiği tarihten sonra aylıklara yapılacak artışlar uygulanarak yeni aylık başlangıç tarihi itibarıyla bulunan tutarı ile emeklilik sonrası çalışmaya ait kısmi aylığın toplamından oluşur. Emeklilik sonrası çalışmaya ait kısmi aylık, talep tarihindeki emeklilik öncesi ve sonrası prim ödeme gün sayısı ve emeklilik sonrası çalışmaya ait prime esas kazançları üzerinden 29 uncu maddeye göre hesaplanan aylığın emeklilik sonrası prim ödeme gün sayısına orantılı bölümü kadardır.

Yorumlarınız ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar... Ancak sorumun cevabını net olarak alabilmiş değilim halen... Aramızda (SSK) engelli emekli olup da SGDP ödeyerek her hangi bir işyerinde EMEKLİ AYLIĞINI KESTİRMEDEN çalışan var mı ? Yani bu şartları taşıyan arkadaşlarım varsa onlardan ya da konu hakkında bilgisi olanlardan yardım bekliyorum...
1)İŞÇİ EMEKLİSİ OLACAK
2)AYNI ZAMANDA ENGELLİ OLACAK (% 51) VEYA ÜZERİ
3)ŞU ANDA EMEKLİ MAAŞINI KESTİRMEDEN HERHANGİ BİR İŞYERİNDE İŞÇİ OLARAK ÇALIŞACAK.

Bu şekilde bir işyerinde çalışan arkadaşımızın eline geçecek olan NET MAAŞ ne olacak ? Söz gelimi asgari ücret verdiklerini düşünelim.. Teşekkürler...

Arkadaşım bende bir özel şirkette çalışıyorum %51 engelliyim 3. derece vergi indiriminden yararlanıp 4 ay önce yaşlılık emeklisi oldum sgdp ni işveren ödüyor bende çalışmaya devam ediyorum hem de engelli statüsünden Maaşım dada emekli maaşım dada hiç bir değişiklik yok artı vergi indirimi alıyorum.

Seyyahi

Açıklayıcı bilgileriniz için teşekkür ederim.. Ancak benim şöyle de bir sorunum var.. SGK beni her yıl kontrol muayenesine gönderiyor. 2010 ve 2011 yıllarında aldığım raporlar SÜREKLİ ÖMÜR BOYU GEÇERLİ olduğu için vergi indirimi ile emekli olmuştum. Ancak sistemin nasıl işlediğini öğrenmem bir hayli zamanımı aldı. Hastanelerin verdiği raporların geçerli olduğuna dair yüksek mahkeme kararları bulunması dolayısı ile ben de bir daha rapor istenmeyeceği düşüncesi ile işten ayrılmıştım. Meğer kazın ayağı öyle değilmiş. Ankara merkez sağlık kurulu diye ne üdüğü belirsiz bir kurul varmış vs vs.. Malum sizler de bu süreçten geçtiniz veya halen geçiyorsunuz..Şu an elimde 5 tane sağlık kurulu raporu var. Son 3 tanesi hastane tarafından "1 YIL SONRA KONTROL" şerhi ile verilmiş,ilk 2 tanesi de yine aynı hastane ve aynı teşhisler oranlarla verilmiş "ÖMÜR BOYU GEÇERLİ" raporlar.. Son bir kontrolüm kaldı.. Onu da atlatırsam zaten normal emekliliğim gelmiş olacak.
Korkum şu ki raporu % 40'ın altında verdiler ve emekliliğimi iptal ettiler. Ben de herhangi bir iş yerinde çalışıyorum sizin gibi..
Normal emekliliğim geldiği zaman maaşımı tekrar hesaplayacaklar.. Emekli olana kadar sürekli tavandan ödenen primlerim , son dönemde asgari ücret olacağı için emekli maaşım bir hayli düşecek.. İşte bu nedenle bu kadar üzerine düşüyorum olayın. Pirinç yiyeceğiz diye evdeki bulgurdan da olmayayım şimdi... Ne dersiniz ?

Üst Alt