Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emeklisinden normal emekliye dönülür mü?

ferdiarabacı

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba bir konuda desteğinize ihtiyacım var

ben engelli bireyim emekli de olabiliyorum , ancak normal emekliliğime de 3 yıl var

şimdi emekli olsam 3 yıl sonra normal emekli şekline dönebiliyor muyum,

yani sgk ya gitsem engelli emekliyim ancak kontrol süreçleri oluyormuş benimde normal emeklilik zamanım geldi bunu düzeltebilir misiniz desem yaparlar mı ya da bu şekilde yapılabiliyor mu ,yardımcı olabilir misiniz rica etsem
Ufukalp
OturanBoğa

Evet aynı durumdayım dönebiliyoruz ama engelli emeklilik daha avantajlı maaşın döndüğünde düşüyor

Normal emekliliğe dönmek için sgk ya gidip nasıl bir işlem yaptırıyoruz peki detay biliyor musunuz

ferdiarabacı
Öyle bir şeye gerek yok bence. Normal emeklilik şartlarını da karşıladıktan sonra kontrol falan istemezler zaten.
Örneğin ben vergi indirimi ile emekliyim, primim normal emeklilik için yeterli, yaşı da bu yılın başında doldurdum. Ama herhangi bir girişimde bulunmayı düşünmüyorum.
Baktınız kontrol isteniyor, illa da normal emekli olmak istiyorsunuz, sigorta girişi yapar, üç beş gün sgdp değil de tam prim ödersiniz böylece emekliliğiniz iptal edilir. Hemen arkasından da normal emeklilik için başvurursunuz.

Çok teşekkür ederim yardımınız için ancak daha net anlamak için dilekçe yazarak engelli emeklilikte normal emekliliğe geçiş yapilabiliyor mu böyle bir hak var mı

Evet engelli emekliyim kontorol muayenesini yaptırdım Ankara'dan cevap daha gelmeden normal emekli zamanım geldi dilekçe verdim ama yinede gelen cevabı bekliyorum

bu konuyla ilgili deneyimi bilgisi olan varsa yazabilir mi acaba

Sgk ya telefon ile sordum , zamanı geldiğinde normal emekli işlemi yapılabilir dediler , maaşta düşme yükselme olur mu diye sordum , aynı kalır herhangi bir düşme yükselme olmaz dediler !
Sonuç : Normal emekli zamanınız geldiğinde vergi indiriminden emekliliğinizi normal emekliliğe çevirebilirsiniz , maaşınız değişmez .

melankolik
Amaç Demokles'in kılıcı gibi tepemizde sürekli bir tehdit unsuru gibi asılı duran kontrol muayenesi stresinden kurtulmaktır.

Ankara oranı düşürdü emeklilik iptal normal emeklilik için mayıs ayında tahsis talep formu vermeme rağmen işleme Ankara'dan gelen cevap beklediklerini için beni 10 çu ayda emekli maaşı bağladılar İki emeklilik arasındalar 250 tl oynadı

zekiş
250 TL azmı bağlandı yani...
Birde maaş kesilince ve yeniden bağlanınca arada boşluk olduysa geriye dönük alabildiniz mi maaş

Evet 250 az bağlandı aradaki boşluğu Ankara yüzdeyi düşürdüğü için vermediler

Üst Alt