Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli emekliyim. Diğer haklar için rapor lazım. Ne yapmalıyım?
bir aabimizde var ehliyete benziyor mesela resimli yüzde 90 san özürlüdür gibi
9tane doktordan muayene oldum sonrası heyete girdim 3saniye sonra tamamçıkın dediler biz baglı bulundunuz kuruma iletiriz dedile 1ay sonra yüzde 60 oranında malülen emekli oldunuz yazılı evrak geldi ondansonra evrak işlemlerine başladık ha buarada sol baçagımın diz den altını kesildi
Gecmis olsun buarada bacaginiz icin uzudum��elinuzde var olan rapor her yerde gecerlidir ben bile 97yilinda aldigim raporla otobus kartti almistim bu rapor eski demediler benim bilgim bu yonde baska arkadaslar bilen varsa muhakkak cevap tazarlar
Onun için ayrı rapor alıyorsun ben aldım 2 foto ve kimlik fotokopisi ile başvuruyorsunuz çıkan raporu sosyal yardımlaşma ya götürüyorsun oradan veriyorlar o kartı
Bu oran ile ücretsiz şehir içi otobüsleri kullanabilirsiniz. Ayrıca tren biletleriniz ücretsiz, su aboneliginiz var ise yarı fiyatına kullanacaksınız suyu müze ören vb. yerlere ücretsiz ve öncelikli girme hakkınız var. Üstünüze kayıtlı bir tane emlak olmak kaydıyla emlak vergisinden muafsiniz. Uçak biletlerinde ve şehir dışı otobüs biletlerinde de belli oranlarda indiriminiz olacak. Engelliler için KPSS'ye girebilir ve memur olarak atanabilirsiniz, ayrıca işkur a kayıt yaptırarak engelli statüsünde çalışabilirsiniz. Ayrıca erken emekli olma şansınız var, bunun için bazı koşullar gerekiyor, prim günü vb. Ben henüz o aşamalara gelmediğim için koşullar aklımda değil. Ayrıca emeklilik tazminatınız da bu şekilde daha yüksek olur, yıpranma payı sebebiyle. Hastane, postane, halka açık heryerde önceliğiniz olacaktir. ÖTV konusuna gelecek olursak, engelinizin ortopedik olması ya da özür oraninizin %90'dan fazla olması gerekir ki faydalanabilesiniz. Engel oraniniz ortopedik ise özel bir sınır yoktur, örneğin %9 bile olsa muaf olursunuz, arabanız otomatik vites bile olsa eğer engeliniz ortopedik ve ehliyetiniz h sınıfı ise ÖTV ve MTV den muaf olursunuz.
2022 aylığı konusunda da yine belirli koşullar vsrdir, engeliniz yanında bir de o koşulları sağlıyorsaniz aylık alabilirsiniz. O koşulları da aklımda tutamadım daha o aşamaya gelmediğim için
Eksik kısımlar olabilir ama genel hatlarıyla bu şekildedir.
İLGİNİZE TEŞEKÜREDERİM SAGOLUN ZATEN MALÜLEN EMEKLİ ETTİLER ORTAPEDİK RAHATSIZLIGIM VAR AÇIKCASI sol diz kapagından aşagısı kesildi sag baş parmagımda öyle kesildi diyabetten dolayı ama benim e sınıfı ehliyetim var bunu degiştirecekmiyim