Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli erkek çocuğu olan annenin aldığı dul aylığını etkiler mi?
Dul Aylığı alan bir annenin evlenmemiş ve yaşı 18 yaşından büyük olan engelli çocuğu var ise (ağır bakım olmasa da) herhangi bir yardım ya da dul aylığında değişiklik yapılabilir mi?
erkekse çalışamaz raporu istiyorlardı,babam vefat ettiğinde istemişlerdi. Anneme bağlanan maaşın da yüzde 25 ini bağlayacaklardı istememiştim annemin maaşının kesilmesini. Böyle hatırlıyorum
annenıze bağlanan maaşın %25 i kesilmez
5434 sayılı TC Emekli Sandığı Kanunu Hükümlerinde Dul ve Yetim Aylık Yüzdeleri;
1-Dul eş % 75,
2-Dul eş % 50 (Memur olan veya memur emekli aylığı alan dul eş)
3-Bir Dul eş, bir çocuk % 60, % 30
4-Bir Dul eş, iki çocuk % 50, % 25 er, listede görüldüğü üzere %75 den %60 a düşüyo ama siz ve anneız beraber aynı evde ikamet edıyosanız size %30 verilecegınden anneden %15 kesiliyo gibi görülsede sizin alacağınız %30 dan dolayı eve giren para %15 daha fazla olacak.
@-mka cevabınız için teşekkürler ama ben misal olarak söylemiştim arkadaş üzerinde araştırma yapsın diye, benim yerime arkadaşa yazsanız daha iyi idi. Üzerinden de 2 yıl geçti. Oradaki memur babamın maaşının yüzde 75 ini annemin alacağını eğer heyet onaylarsa annemin maaşının düşeceğini bir miktarını benim alacağımı söylemişti. Ve çalışamaz raporu istiyorlardı. Bundan dolayı ben de kabul etmemiştim. Çalışabilir raporu almaya uğraştığım için. Daha önceden babamın sigortasına bağlıydım.Babam vefat ettikten sonra sigortasına bağlı olduğum döneme GSS prim borcu çıkardılar. Kaç kere itiraz ettim, SGK daki memurun hatası yüzünden, 3000 lira civarı ödeme yaptım. Bir daha bunlarla uğraşmamak için.
Babam SSK lıydı memur değildi onun içinde bu kanun geçerlimiydi?
Dipçe: Anneme bağlanan maaşın kesilmesini istemedim derken, maaşının düşmesini kabul etmedim demek istemiştim, anlam kayması olmuş özür
anladım.aynı evdeysenız ve sizde engelli iseniz raporunuz %60 ve üzeri ise sizde yetım maaşına başvurun annenızın maaşında bi mıktar azalma olurken verdıgm örnektekı gibi sizden dolayı eve giren maaş artar.bunu şöle düşünün annenızden harçlık alıyonuz sıze bağlanırsa annenızden harçlık istemezsınız ve anneız gene harclık verıomus gibi parası azalır ama sizin harçlık artmış olur.