Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli erken emeklilik için başvuru zamanına karar veremiyorum..?

BrOnX2000

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar; bende aranıza yeni katıldım; Mart 16 Üst Damak Maling tümörü nedeniyle ameliyat oldum. Üst damak, üst çene sol dişler ve göz altına kadarki bölüm, alt çene sol dişler ve diş köklerine kadar olan kemik, sol bademcik, bademcikten azı dişlere kadar olan doku, sol çene kaslarının bir bölümü, sağ ve sol çene altı tükürük bezlerinin her ikiside, boyun sağ ve sol diseksiyonu ile 67 lenf nodülü alındı.

Mayıs 17 itibariyle Kemoterapi ve Radyoterapi planlaması yapıldı. Şuan raporluyum işten çıkarılma gibi bir problemim yok. Ssklıyım yaş 48 İşe ilk girişim 1997 ve 7376 günüm var primlerin asgari ücretin 3 katı olarak yattı .

Ameliyatı yapan hoca şuan en az % 40 alırsın dedi+ diyabet 2 hastasıyım, vergi indirimi için rapor almak için ne zaman başvurayım. Hoca diyor 3-4 ay geçsin konuşma testi de yapalım diyor, ayrıca sol çene tarafında ki dişler ve damak ve kemikler alındığı için yemek yeme durumuna göre diyetisyen de puan veriyor ama 6 ay sonra ne yapayım ne zaman sizce en uygun olur. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler ediyorum.

BrOnX2000

Çalışmak zor değilse 3-4 ay bekleyin ve rapor almayı garantileyin derim. Ama deneyeyim derseniz, bir mahsuru da yok. Engelli sağlık kurulu raporu için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine başvurun, %40 ve üzeri alırsanız raporla vergi indirimine başvurur, 3. derece sakatlık indirim hakkı da elde edince hemen erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğünde soluğu alırsınız

2008_oncesi.PNG

Şuan çalışmıyorum raporluyum herhalde gelecek 4 ay daha raporluyum olacağım.

*21 yıldır ssklı olduğum için yıl ve prim gün sayısı problemim yok.

*Rapor almada problem olacağını zannetmiyorum, ameliyat olduğum hastane yetkili üniversite hastanesi.

*Bugün bulunduğum ildeki SGK merkezine gittim orada ki bir memur ilk önce vergi indirimi için Vergi dairesine gitmemi ve istedikleri evrakları tamamlamamı ve onların gönderdiği Devlet Hastanesinde heyete gitmemi giderken diğer hastaneden raporlarını almamı söyledi; burada sitede okuduklarıma göre memurun söylediği tam doğru değil yanılmıyorsam değil mi?

Kemoterapi görürken de deftarlığa başvurup senin adına vergi indirimi içinde başvurabilirsiniz dedi mantıklı mı?

BU DİLEKÇE ÖRNEKLERİNİ DORDUR .
Dilekçe örnekleri vergi dairesi sitesinde var internetten indir ..
.işyeri yazısını işyerine imzalat digeride şahsi başvuru dilekçesini dordurup direk verği dairesine git.. istediğin yetkili devlet hastanesine gönderirler.
raporlarını mutlaka kullandığın ilaç raporlarını yanında götür...kurula gir...onlar çıkan sonucu vergi dairesine gönderirler...
vergi daireside ilk önce ankaraya gönderir.. sonuç işyerine e tebligat ile geliyor...tabii bu işlemlerin sonuçlanması 3 ila 4 ayı buluyor....

Vergi İndirimi Dilekçe Örnekleri

EK-1 DİLEKÇE ( ÇALIŞAN KENDİSİ / BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLAN İÇİN)
¦. VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA

.................................................. ................

...................... görev yapmaktayım. Bakmakla yükümlü bulunduğum ................................................ rahatsızlığı / rahatsızlığım nedeniyle 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunuâ„¢nun 3239 Sayılı Kanunla değişik 31. maddesinde öngörülen Engellilik indiriminden yararlanmak istiyorum.

Gereğini müsaadelerinize arz ederim.

İmza

BAŞVURU YAPANIN:

Adı ve Soyadı:

İkametgâh Adresi:

Telefon Numarası:

Çalıştığı İşyerinin Adı ve Unvanı:

İşyeri Adresi:

Telefon Numarası:

EKLERİ:

1- ( ) Çalıştığı Yerden Çalıştığına Dair Yazı
2- ( ) Nüfus cüzdanı fotokopileri
3- ( ) Bakmakla yükümlü olduğunu bildirir yazı
4- ( ) İlgili yönetmeliğe uygun Sağlık Kurulu Raporu olanlar için, rapor aslı veya noter tasdikli örneği, ilgili hastane yetkililerince "ASLI GİBİDİR" şerhi ile onaylanmış örneği

EK: 2 DİLEKÇE ( İŞYERİ YAZISI)
.......VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
............................................................. isimli personelimiz................................¦sigorta sicil numarası ile ...../.................. tarihinden itibaren işyerimizde çalışmaya başlamış olup halen görevine devam etmektedir.

Engellilik indiriminden faydalanması için gereğinin yapılmasını arz ederim.

Tarih:
İşyeri yetkilisi İmza Kaşe
ADRES:

Üst Alt