Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli eşim de 2022 maaşı alabilir mi?

selocanlar

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
ben %80 nısanlım%45 sızofrenız,oglum var gelınım var 2022 alıyorum bakım alıyorum esımede evlendıgımızde 2022 baglata bılırmıyım,artı o benım bakıcım olabılırmı konturollere devamlı gıdıyoruz ılaclarımızı kullanıyoruz ,tum sıte sakınlerı sımdıden tsk, evde 5 kısıyız suan tek oglum calısıyo ılerıde gelınımde calısacak. tşk

evde kac kişi varsa kişi başına düşen gelir [SIZE=4][FONT=sans-serif]483,63 T[/FONT][/SIZE][FONT=sans-serif]L'den fazla olursa
sizin bile aldıgınız 2022 engelli aylıgınız kesilir...
ama evde kac kişi olursa olsun resmi olarak görünen kişi başı gelir durumunuz [/FONT]
[SIZE=4][FONT=sans-serif]483,63 T[/FONT][/SIZE][FONT=sans-serif]L'yi gecmiyorsa
eşinizede 2022 aylıgı baglanır

siz şu şekilde hesaplayın evde kac kişi varsa ve
resmi olarak kişi başı kac para aylık para kazanıyor onu hesaplayın
buna sizin evde bakım parası dahil hesaplayın sonuc ortaya cıkar

NOT: EVde bakım aylıgı alanlar gelir testine girince 2022 aylıkları kesiliyor
bizim evli bir arkadaş hem evde bakım aylıgı alıyordu hemde 2022 aylıgı alıyordu
bir sure sonra herkese eve incelemeye geliyolar bu arkadaşımada eve incelemeye gelmişler ve 2022 aylıgı kesilmiş bilginiz olsun

NOT: Benim arkadaşım eşinin bakıcısı parayı arkadaşım alıyor
ama engelli bir eş bakıcı olabilirmi onu bilmiyorum[/FONT]

@selocanlar şu an evde 5 kişiymişsiniz. hanede evde bakım aylığı alınıyor. 2022 aylığı gelir hesabına alınan evde bakım aylığı da dahil edilir. oğlun çalışıyormuş. aylık ne kadar alıyor oğlun? eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL'yi aşarsa yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra 2022 aylığın kesilir bilgin olsun .

bakıcı değişikliğinde evde bakım aylığı durdurulur. eşin sana bakabilecek durumdaysa ve heyet bu konuda olumlu kanaat bildirirse elbette eşin bakıcın olabilir. fakat bu aşamada bakım hizmetleri değerlendirme heyeti bakıma muhtaçlığını vs yeniden degerlendirir. evde bakım aylığı onaylandıktan sonra il müdürlüğünün onay tarihini takip eden 1 aylık bakım hizmetinin ücreti sonraki ay ödenir. aşağı yukarı 2-3 ay ödeme alamazsınız. il müdürlüğünün bakım aylığını onayladığı tarihi takip eden bakım hizmetleri ödenir sadece. aylığın kesildiği tarihten onaylandığı tarihe kadar olan ödemeleri alamazsınız. bunu bilerek bakıcı değişikliği talebinde bulun yani.

2022 aylığı için net cevap almak istiyorsan da oğlunun aylık gelirini yazmalısın. ayrıca kirada olup olmadıgını da belirt.

Üst Alt