Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Gençler ve Aileler çalışmamıza katkılarınızı bekliyoruz [Araştırma]

Ekin Secinti

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Koç Üniversitesi Psikoloji bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. Bir arkadaşımla beraber Engellilik ve Aile ilişkileri üzerine tez çalışması yapıyoruz (bkz: Engelsiz Hayat Projesi). Bu kapsamda, 10 yaşından sonra ortopedik engeli oluşmuş ve ailesiyle birlikte yaşayan bireylere ve birlikte yaşadıkları aile bireylerinden birine yönelik iki anketimiz var. Bu çalışmamız için katılımcılar arıyoruz...

Sonradan oluşmuş ortopedik bir engeliniz varsa ve ailenizle birlikte yaşıyorsanız, aile ilişkilerinin incelendiği bu araştırmamıza katılmanız bizim için büyük bir destek olur...

Anketi İstanbul içerisindeki katılımcılar için uygun bir yere getirebiliriz, ya da posta ile gönderebiliriz.

Ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederiz.

Ekin Seçinti
esecinti@ku.edu.tr
0549 720 80 95

Hande Altılar
haltilar@ku.edu.tr
0533 545 66 53

ylLw8Iu.jpg

Ekin merhaba,

Sanıyorum ben bu anket için uygunum. Bana anketi gönderebilirsen, elimden gelen katkıyı sunmak isterim.

Benim anlamadığım bir konu var. Buraya üye olduğumdan beri bu tarz anket yapan öğrenciler istediklerini aldıktan sonra gidiş o gidiş.Engellilere bir faydası oluyormu?

Merhaba Ekin ;
Gerçi özellikle belirtmişsin (Sonradan oluşmuş ortopedik ) olarak ama,
Ben doğuştan oluşmuş bir engelliyim , bu konuda yardıma ihtiyaç duyduğunuzda seve seve katılmak isterim...
Şimdeden kolay gelsin..

Merhaba Ekin Hanım,

Sanırım bende bu anket için uygunum :) Bana anketi gönderebilirseniz yardımcı olmaya çalışacağım .

uygunum gönderirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Merhabalar,

Anketi mail yoluyla göndermemiz çok doğru olmuyor, dolayısıyla özellikle İstanbul içerisinde iseniz anketi size uygun bir yere getirebiliriz, ya da kargo ile gönderebiliriz.

Akademik çalışmalar pratiğe yönelik fayda sağlamıyor gibi gözüküyor genelde, ama bu tarz çalışmalardan istatistiksel olarak önemli sonuçlar elde ettiğimizde insanların ihtiyaçlarına yönelik önemli veriler elde ediyoruz ve yapılması gereken müdahaleler hakkında önerilerde bulunabiliyoruz.

İlginize ve desteğinize teşekkürler,

Tamamdır Ekin. O halde ben sana özel mesajla iletişim adresimi göndereyim ki sen de bana anketi gönderebil...

Istanbbul dışı oluyorsa bana da gönderebilirsiniz tam 10 yaşımda sakat kaldım halada öyleyim

İstanbul dışı katılım sağlanabiliyorsa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.Kargo ile gönderebilirsiniz anketi.

Beş yaşından sonra ortopedik engelli oldum,yaş sorun olmazsa katılabilirim.

Merhaba,

Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü Çocuk ve Aile Çalışmaları Laboratuvarı olarak, Engelsiz Hayat Projemiz için 60 kişiye ulaşmaya çalışıyoruz,
Sonradan ortopedik engeli oluşmuş ve ailesi ile birlikte yaşayan katılımcılar arıyoruz...

İsim, adres ve telefon bilgisi gönderirseniz anketleri en kısa zamanda sizlere ulaştırabiliriz.
Desteğinize ve ilginize teşekkür ederiz,

Ekin Seçinti
(0549 720 8095)

slm ekin hanım anketi mail yoluyla göndermenin nesi yanlış pek anlayamadım zira bana anketi posta yoluya ulaştırsanız bile ellerim kalem kullanacak kadar sağlam olmadığı için dolduramam bende 15 yaşında engelli oldum mail yoluyla gönderebilirseniz yardımcı olmak isterim...

Anket dün elime geçti, bugün doldurup gerisin geri kargo ile göndereceğim.

Anketi oldukça iyi buldum. Derinlemesine çok iyi sorular sıralanmış. Başta uzun olduğu için göz korkutuyor ama sonra sorulara kaptırıyorsun kendini. Katıldığım en enteresan anketti. Elinize sağlık Ekin.

banada gönderebilirsiniz.elimden gelen katkıyı yaparım

İlgilenen herkesten özel mesajla iletişim bilgilerini isteyeceğim, sonrasında anketi elden ya da kargo ile ulaştırabilirim. Teşekkürler...

yani bize faydası ne?
bende 2007 de oldum ailemle yaşıyorum

Merhaba,
Açıkçası akademik araştırmaların en büyük faydası araştırmayı yapan öğrenci, yada öğretim üyesinin kendisine oluyor gerçekten. Yani ben son sınıf öğrencisiyim, tez çalışmasını yaptıktan sonra yüksek lisans programlarına kabul edilme şansım daha yüksek olacak.
Ama uzun vadede, benim yaptığım ve benzeri çalışmalar konu hakkında derinlemesine bilgiye ulaşılmasını sağlayıp, yapılabilecek eğitim ve destek programı önerilerine dönüşüyor. Ben bugün engellilerin kabullenme süreçlerinde aile desteği çok önemlidir tezini onaylayan bir ispat ortaya koyduğumda, yarın engelli olanlar için daha hastaneden çıkmadan aileye ve bireye yönelik destek verilsin, hem aile hem de bireyin bu süreci daha olumlu atlatması ve hayata bir an önce dahil olması için çeşitli eğitimler hazırlansın gibi bir öneri getirebilirim. Ve araştırmalar çoğalır bu öneriyi destekleyen kişiler artarsa, belki gerçekten böyle bir destek programı hazırlanır.
Öte yandan katılımcı için şuan ne faydası var derseniz, kendinize hiç sormadığınız bazı soruları size sorup, hayatınız hakkında düşünmenizi teşvik ediyorum. ve yüz yüze görüştüğüm katılımcılara ufak bir çikolata götürüyorum (malum öğrenci bütçesiyle bu kadar oluyor)..
Katılmak isteyen, ve destekleyen herkese teşekkür ederim...

Arkadaşlar, ankete katılımlarınızı bekliyoruz.

Üst Alt