Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli hakim adayı olur mu?

zeynep47

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ortopedik engelli birinin hakim olma durumu olablr mi? Eskiden olmuyordu ama bununla ilgili bir düzenleme var mı

zeynep47

2802 sayılı Kanun'un 8. maddesinin (g) bendi gereği engelli kişiler hakim ya da savcı olamıyor. Sınavı geçenler mülakatta eleniyor. Sonradan engelli olanlar var buna karşın. Keşke hak kaybına uğratılan biri bu konuda bir dava açabilseydi. İnanıyorum ki mutlaka kazanırdı.

"g) Hakimlik ve savcılık görevlerini sürekli olarak yurdun her yerinde yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya engelliliği, alışılmışın dışında çevrenin yadırgayacağı şekilde konuşma ve organlarının hareketini kontrol zorluğu çekmek gibi engeli bulunmamak, "

zeynep47

İstanbul'da tanıştığım hafif engelli bir kız vardı. Simdi Erzurum'da savcı olmuş. Ben 26 yaşındaydım kız 24 yaşlarında evlilik muhabbeti falan yapınca görüşmeyi kesmiştim. Avukatlık yapabilirsiniz eğer engeliniz işinizi yapmaya sorun teşkil etmiyorsa sınavı kazanıp hakim ve savcı olabilirsiniz.

Üst Alt