Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli hakları için mücadele yöntemleri [Tartışma]

alperen

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
Engelleri yaşıyan bizler;
Engellerin kaldırılması için sadece beklemeli miyiz ?
Engelleri kaldırmak için mücadele etmeli miyiz ?
Mücadele verilecekse, ne gibi mücadeler verilmeli ?
Katkınız ne olur ?

her türlü katkıya hazırım
örneğin oturduğum binanın girişine rampa yaptıramıyorum,site yönetimine talebimi bildirmeme rağmen yapmıyorlar.
bende yerel medya kuruşlarına haber yaptım olayı.yetmedi valiliğe dilekçe yazdım o da olmadı başbakanlık bilgi edinmeye müracat ettim.o da olmazsa meclise taşıyacam konuyu.
eli kolu bağlı nasıl olsa engelli diyenlere inat ne gerekiyorsa yapacağım

her türlü katkıya hazırım
örneğin oturduğum binanın girişine rampa yaptıramıyorum,site yönetimine talebimi bildirmeme rağmen yapmıyorlar.
bende yerel medya kuruşlarına haber yaptım olayı.yetmedi valiliğe dilekçe yazdım o da olmadı başbakanlık bilgi edinmeye müracat ettim.o da olmazsa meclise taşıyacam konuyu.

elimden geleni yapmaya hazırım. İnşallah herşey sizlerin istediği gibi olur.

Sevgili İRem senin altyazı talebini geçen gün çalıştığım işyerinde işitme engelli bir arkadaşım benden rica etti. Diziler haftada bir gün tekrarı bile olsa alt yazılı yapılamaz mı işitme engelli arkadaşlar için diye. Ben de tanıdığım dizi yönetmenlerine ve haber müdürüme ilettim konuyu. Aslında doğru söylüyorsun dediler olması gerekeni söylüyorsun dediler ama bir girişimde bulunmadılar. Yapılamaz mı yapılır tabiki. Ne zaman yapılır biliyormusun? Bırakın dizi yönetmenlerini toplum olarak bu ülkede engelliler gerçekten saygı gördükleri zaman yapılır...Zamanını da sen tahmin et sevgili İrem :)

bunun dışında benim diğer önerim oturanboğayı meclise sokalım derim...tabi onada sorarak:)...sonra ona söyleriz ne istiyorsak :))))
iremsu çözümü bulmuş.Kendisine katılıyorum

kariyer

bülent beyi millet vekili yapalım hepimiz rahatlarız:)

benim nasılk katkım olur bılmıyorum ama ben son zamanlarda engellilerin park yerini calan adamlara egıtım semınerı verme ısını yapıyorum
:)

ha bu nasıl opluyor anlatayım
gecenlerde yurume engelı olaan bır arkadasımın arabasıyla Capitol AVM ye gittik arabası özel plakalı ama park yeri kapılmıs bir hırsız tarafından bende indim arabadan guvenlıgı cagırtıp yerımı ısgal eden bu densısı cagırın arabasını ceksın dedım

aman efendım falan dedıler ama anonslarla falan adamı bulup getırdıler....
Bu bize ayrılan ozel park yerlerinin densizler tarafından kapılmasına bu ara fena takmıs durumdayım.

Bakalım sonumuz hayrolsun....

Orginal

Arkadaşlar bişiler yapmak istiyorsaniz şuan gündemde olan 38bin engelli kadrosunun üstüne gitmeliyiz mailler ile ilgili makamlara topluca baskı yapmaliyiz ki biran önce 38bin engelli arkadaşimiz kammuda istihdam edilir ve böylece engelliler kendi paralarini kazanma üretime katki sağlmasinina yardimci oluruz ben bu knou ile ilgili bir metin hazirladim onu ilgil makamlara mail atmaniz yeterli aslinda.

Yok yok yok ..

Otobüse binme sorumumuz yok
Seyahat sorumuz yok.
Merdiven sorunumuz yok
iş sorunumuz yok
Alış veriş etme sonumuz yok.
Yemek Sorunumuz yok
Tuvalet sorumumuz yok.
Duyma sorunumuz yok.
Ekipman sorunumuz yok
Sosyal güvence sorumumuz yok.

İnsanca yaşama sorumumuz hiç yok.

Bu kafayla biz böyle geldik böylede gideriz. Sıkıntıyı çekeriz ama biz niye sıkıntı çekiyoruz diye kendimize sormayız. Engelsiz yaşıyanları görür ama biz engelliyiz diye kendimiz engellerizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Eveeett sanırım artık bu başlığa yoğunlaşmanın vakti geldi.Arkadaşlar bizim bence en büyük sorunumuz sesimizin duyulmaması yani sesimizi duyuramamız .Geçen günlerde yapılmış özürlüler şürasını inceledim katılımcılara baktım yahu engellileri bir tek konferedasyon temsil etti o da çıkışta başbakanla konuşmak isterken veya basın açıklaması yapmak isterkensusturuldu .Şimdi mevcuttaki engelli derneklerini gözden geçirelim çoğu bir siyasi partinin uzantısı yani hükümete farklı bir görüş gelse derneğin engelli derneği olduğu gerçeğini unutup veya bu derneklerde unutulmayı hakkedip gerçek konularından uzaklaşıyorlar .Bu benim şahsi görüşümdür .Türkiyede ciddi bir engelli insansayısı vardır fakat düzenli bir örgütlenme olmadığından tamama alınmıyorlar .Bence ilk adım güvenilir bir örgüt yapısı herkes tarafından güvenilir tamamen engelliliğe ve sakatlığa endeksli engelli vatandaşın da devletin de güvenini kazanaıcak yaftalanmamış bir yapılanma bu ilk adım atılmadan tek kural geçerli olacaktır malesef gemisi kurtaran kaptan kuralı

iremsu;

mesele milletvekilimizin olması değil!
ülkemizde adam akıllı sivil toplum kuruluşlarımızın olmamasıdır!
arkanızda sizi destekleyecek doğru dürüst bir teşkilat yoksai sizde yoksunuz demektir! özellikle çoğunlukçu demokrasimizde!

adam akıllı yani gerçekten haklarımızı savunma ve onları geliştirmekten başka amacı olmayan kurumların oluşması içinde en temel gereksinim bu kurumların ekonomik bağımsızlıklarıdır. ekonomik olarak ne derece bağımsızsanız o derece varsınız!
bir derneği düşününkü kirası belediyei faturalarını valilik ödesin ve bu dernek üyelerinin haklarını savunabilsin? bu mümkünmü? değil!
neden: çünkü zaten üyelerinin haklarını gasp edenlerin en başında bu saydığımız kurumlar geliyor!
patronunuzun isteklerine hayır diye bilirmisinizi? hayır!

meclise doğru siyasal bir hareketlenme olucaksa bunun en birncil koşulu ekonomik bağımzıslığı olan bir teşkilatı kurmak olmalıdır!
siyasi amaçları olanların öncelikle bu sorunu halletmesi gerekir!

Engellilerin ve taleplerinin ciddiye alınmasının,insanlar ve kurumlar tarafından normal bireyler olarak kabul edilmesinin,toplumun her kademesinde daha çok yer bulmamızla ilişkili olduğunu düşünüyorum. Türkiyedeki engelli sayısının nüfusa oranı ile çalışma ve sosyal hayattaki arasında dağlar kadar fark var bence bu fark kapanmalı yoksa malesef iyi niyetli bireysel çabalarla bu ülkede bir yerlere varmak mümkün değil.

yok arkadası oyle boyle bır hak yok dayın varsa hukumet sensın yoksa aldıgın nefes dahı vergıye tabıdır

her türlü katkıya hazırım.......................hazırım................hazırım

benimde bir fikrim nacizane .bülent beyin kontrolünde yüz tane istek çıkartalım herkesi kapsayacak şekilde bu isteklewr yazıcılardan çıkartılıp ekine herkez sağlık raporunun fotokobisinide ekleyip imzalayalım meclis insan haklarınamı olur yoksa direk başbakanamı olur onu tartışır göndeririz bildiğim kadarıyla burada binlerce üye var ses getirir ümidindeyim.....NE BUYURDUNUZZZZZ

benim bir önerim olacak. nasıl yaklaşırsınız bilemiyorum.

günlük yaşamda karşılaşılan tüm sıkıntılar bir metin haline getirilse,
bu metinde sorunların çözümü için küçük önerilerde bulunulsa ve bu metin, her yere, (sorunun muhatabı olan tüm kesimlere kuruluşlara, basın kuruluşlarına) gönderilse belli bir sonuç alınabilir mi?

Bülent halkımızın temel bilinci önder aramaktan geçiyor galiba.
Buyur öne geç, biz arkandan gelelim.. Sen bize yol göster, biz yolu görelim..
Dikkat et! Çoğu zaman yol bulunmayınca da teneke bağlamakta sakınca görülmez..
Şaka bir yana, neden önder aranıyorda 4 maddelik anayasa taslağı üzerinde anlaşılıp örgütlü mücadele için insanlar bir araya gelemiyor..
İşte bu anayasa taslağı .. Gülelim bari azıcık.. İster keyiften,ister sinirden..
1- Devlet evlenen engelliye ev, araba ve iş konusunda yardımcı olur..
2- Engelliye uygun olmayan hiçbir ulaşım aracına ruhsat verilmez..
3- Engelliye uygun olmayan meskenlerin satışı yapılamaz..
4- Engelliye uygun olmayan hiçbir eğlence,sosyal tesis ve kültürel yapıya çalıştırma ruhsatı verilemez ..

Ya ya :)

Yaşar Kemal'in Ortadirek, Yer Demir Gök Bakır, Ölmezotu üçlemesi varıdr... Orada bir Taşbaş vardır. Yaşar Kemal'in kusursuz canlandırdığı bir karakterdir bu Taşbaş. Ekşi'den aktarırsam...
Fukaralık ve çaresizlik içinde yaşayıveren köylüler borçlu oldukları ağa'nın bir gün kapılarına dayanmasından korktukları için, "ermiş" diye saygı duydukları, taşbaş'tan yardım dilenirler. hastalıkları tek dokunuşta iyileştirdiğine, yeri göğü pril pırıl edeceğine inandıkları taşbaş onlar için hayatlarını devam ettirirken peşine takıldıkları bir umuttur yalnızcasına. taşbaş efendi, köylüleri bu hülyadan kurtarmak için, "değilim, haşa, sıradanım, ermedim" dese de etkili olamaz ve lakin bir süre sonra kendisi de bir ermiş olduğuna inanmaya başlar.
Roman, taşbaş'ın, "acaba hakikaten ermiş miyim" diye yaşadığı gelgitler üzerinde destansı bir şekilde akıp gider... Sonunda, Taşbaş kendisi de inanır erdiğine! İnanır inanmasına ama, bir süre sonra ne olur biliyor musun: "taşbaş efendimiz" diye taşbaş'ı ermişliğe yükselten köylü, taşbaşı kendi elleriyle öldürür ve kırklara karıştırır garibi!
Vay anam diyorum :)

ne yapmak lazım sorgulamak lazım önce gerçekten biz bir şey yapabildikmi diye elbette söz konusu mecliste vekil olması değil varda ne oluyor çok basit bakın ATOKSAL yazmış oturduğum sitede rampa yaptıramıyorum diye aslında en doğal hakkı eğer daire kendininse valiye yazacana mahkemeye verse sorunu çözer çünkü yasal hakkı o rampa rampayı vali yapmaz ancak yönlendirmesi lazım söz konusu daire kendilerine ait ise yok kiracı ise ev sahibini ikna etmeli sorunu çözülür.
işaret lisanı ile tv izlemek en doğal hakları işitme engellilerin ama düşünün ki henüz haber alma özgürlükleri bile kısaıtlı yanılıyorsam düzeltin lütfen bir tek TRT 2 de var işaret lisanı olan haberler belirli bir saatte yani özel kanallar henüz böyle bir olayın farkında bile değiller şov programları isteseler işaret lisanı ile tercüme debilirler yayınlarını beyazıt öztürk mesala okan bayülgen mesala kaldıki beyaz bir çok engelli programına katkı sağlayan bir arkadaş ama söz konusu kendi yayınları olunca neden yapmazlar bilemem.
örgütlü olmak lazım ama gerçekten örgütlü laf olsun diye değil dernek bana ne verecek mantığı ile değil ben derneğe ne verebilirim mantğı ile olmalı örgütçülük.
başkalarının ne verebildiği değil bizim ne alabildiğimiz önemli diye düşünüyorum elbette şahsi düşüncem kırmak değil maksat kimseyi sevgiyle kalın.

Yaşar Kemal zaten diri (Dha uzun süre yaşar umarım)ve bildiğim kadarı ile Bülent beye de yakın oturuyor.. Bir sormakta sakınca görmem ben.. Onun kültürümüze çok şey kattığı insanlarız biz..

Bülent abi bu yönde önder sen olmalisin bunda çekinecek hiç bişi yok çünkü en doğal haklarimizi talep ediyoruz özellikle 38bin engelli memur kadrosu.

Abi 5-6aydir sitenin üst tarafında sürekli EMEKLİLER ALOOOO! diye bi banner var sen isteklerimizi ve mail adreslerini yaz o bannere ekle 1hafta içinde o banneri görüp ilgili yerlere isteklerimizi toplu mail atariz tıpkı"arabam benim bacaklarim" kampanyasi gibi

sanırım yanlış anlattım. medya "biz böyle düşünüyoruz"la pek ilgilenmez zaten.
hazırlanan metin de somut öneri kapsamında gidilmeli.
örneğin, yeni yapılan tüm kamusal alan içeren binalarda engelliler de düşünülerek gerekli önlemler alınmalıdır, denilse ve bu amaçla inşaat mühendisleri odası, mimarlar odası, belediyeler derneği, imar bakanlığı, tse (standart belirlemek amacıyla) ile ön görüşmeler yapılsa ve bu bir duyuru ile dile getirilse.
en azından böylesi bir çalışma yapılabilir mi? bu tartışılsa. + ları - leri ortaya konsa. öncelikleri belirlense...

yakınmaktan başka birşeyler yapılabilmeli diye düşünüyorum. elbette kamuoyu öyle pat diye oluşmaz, belki de bir kaç yıl alır. ama böylesi bir çalışma, ileride oluşabilecek bir platformun ilk adımları olabilir.

yazima eklemek istediğim bir kaç önerim daha avar.

-bazi illerde engellilere toplum araçlari,vapurlar,trenvaylar üçretsiz bu üçretssiz yararlanma hakkı sadece 4-5 şehir ile sınırli ama türkiye 4-5 il ile sinirli değil 81 il var ve 81ilimizdede engelli arkadaşlarimiz var ortada bir hak varsa eğer bunun türkiyeye genelinde kullanmamiz en doğal hakkımiz tipki 65 + üstü yaşlarimizin türkiye genelinde toplu taşima araçlarina,vapurlara,trenvaylara üçretsiz binme hakkı(yasasi) nasil çiktiysa biz engellilerede bu hakkimizi türkiye genelininde üçretsiz binme hakkini talep etmemiz en doğal hakkımız olmali diye düşünüyorum.

bende varım.
özel sirkette calışıyorum .
personel muhasebe vs. bir cok işe elimden geldiği kadarıyla yapmağa
calışıyorum.
bu da yetmezmiş gibi satış pazarlama işinde ki işleri yapmamı istiyolar
hayret ya:(

iremsuya...

bende sorunlarımızın siyasal olduğuna ve çözümünde ancak bu yolla olacağına inanıyorum. bunun olabilmesininde en önemli adımın ekonomik bağımsızlığı olan bir teşkilatın var olmasıyla mümkün olacağını söylüyorum. kişilerle değil!

diğer bir hususta:

bireysel girişimleri her ortamda yapıyoruz. bu sitede bile sorunlarımız dile getirmeye çabalıyoruz.
bireysel olarak ben bir çok video yaptım. engellilerin sorunlarını anlatan. bu videoların linklerini bu siteye yazdım. istedimki üyeler bu videoları izleyip facebook gibi sitelerde paylaşarak dağıtsınlar. böylelikle sesimizi bir nebze olsun duyuralım.

gel görkü engelliler biz ekibi bu linkleri kaldırmışlar!

yorum sizin......

Üst Alt