Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli haklarım nelerdir? Raporum vergi dairesinde, aslını alamıyorum.

Sedatsedat

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam benim 42 rapor aldim malulen emeklilik icin vergi dairesine gitti raporum aslini vergi dairesinde bana vermiyorlar bu raporla hangi haklara sahibim kimlik nereden aliniyor tesekkurler rapo almam kaza gecirdim sol gozumu kayip ettim ve hp cikti

[FONT=sans-serif]Kimlik kartini nerden aliniyor [/FONT]

@Sedatsedat öncelikle geçmiş olsun

Gerekli gün ve hizmet yılını tamalarsanız erken emekli olursunuz sgk giriş tarihiniz nedir gün/ay/yıl vede doğum tarihinizi yazarsanız size daha net bilgi vere biliriz

Ayrıca hastaneye gidin raporunuzun aslı gibidir bir örnegini İsteyin verirler size bu rapola birlikte aile ve sosyal politikalar bakanlığı şubesine giderek engelli kartına başvurarak ulaşım da ücretsiz seyehat belediye otobüsleri Metro tren vapur da geçerli olur

Telefon vede suda indirim alırsınız.

Özürlülerin yararlanabileceği haklar ve haklarıyla ilgili site rehberi

Abicigim öncelikle özür dilerim geç cevap verdiğim için 1996 sigorta girişi var 8 8 1977 doğum luyum teşekkür

Sedatsedat

Merhabalar, bir hatırlatma yapma gereği duyuyorum, hastaneye gittiğinizde aslı gibidir raporun fotokopisinden 3-4 adet alın, 2 adedi evde bulundurun, şahsen ben öyle yapıyorum. Onun dışında bir bilgilendirme daha yapayım. e-Devlet'ten engelli kimlik kartı başvurusu yapılıyor diyenlere inanmayın, o sistem şu anda işlemiyor. Bulunduğunuz ilin aile ve sosyal politikalar bakanlığı'na gidip başvurunuzu raporunuzun aslı gibidir fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf ve kimliğiniz ile yapabilirsiniz, başvuru tarihinizden itibaren 1 hafta içerisinde engelli kimlik kartınız adresinize PTT kargo ile gönderilir.

Üst Alt