Evet, birkaç kapalı(ya da açık fark etmez) böyle bir şey yaptı diye "özellikle kapalılar(ya da açıklar)" böyle yaptı demeniz kadar abes bir şey yok, ve siz hâlâ yaptığınız hatanın ne kadar doğru olduğunu savunuyorsunuz, ve savunurken de ayrımcılık yapmadık diyorsunuz, söylemleriniz bile icraatınız ile ters, yani yapmacık bir tavır sergiliyorsunuz. Başka biri de gelip "Kapalılar açıklardan daha çok yardım ediyor, kapalılar daha çok engellilere sahip çıkıyor, gözlerimizle gördük, 10 açık yardım ederken, 40 tane de kapalı yardım etti, gözlerimizle şahit olduk!" derse ne olacak? Ben hanginizin sözüne inanacağım, biriniz "Kapalılar şöyle" diyor, diğeriniz "Açıklar böyle" diyor? Hanginizin ayrımcılığı doğru? Sizlerin gördüğünü söylediğiniz gözleriniz aslında kördür, o göz sadece görmek istediğine odaklanır, ve sadece onu görür!
Sözde yardım niyetiyle bir yazı kaleme alıp, aslında basiretsizlik örneği göstermeniz ayrı bir sorun, ve çok açık, net bir şekilde ayrımcılık yapıyorsunuz. Herkes kendi "şahit" olduklarına göre bir kesimi zan altında bırakarak, sözde sorun çözücü yaklaşımı içerisine girerse, vay bu ülkenin haline! Yazık, çok yazık!
En başından beri diyorum, zihinlerdeki engel dünya için en büyük tehlikedir, bu şekilde din, dil, ırk vb. bir ayrımcılığın hiçbir şekilde haklılığı, savunulması, ve doğruluğu olamaz, ve evrensel bir sorundur, hatta suçtur!
Her araştırma şirketinde(hangisiymiş bunlar? Ben tam tersi suçlamaları olan araştırma şirketleri de sunarım, ama onların doğruları sizin de yanlışınız oluyor) belirttiği gibi belirtmişsiniz, çok güzel, başkaları hata yapıyor diye, siz niye aynı hataya ortak olma gayreti içerisindesiniz? Ben de açık açık belirtiyorum...Sizin ve bahsetmiş olduğunuz şirketlerin, bu tarz ayrımcılıkları yapan kişilerin zihinlerinde ve kalplerinde büyük bir engel var, ve bu engel kalkmadığı sürece bu ülke asla ve asla düzelmez...
Bu tarz ayrımcılığı yapan her kim olursa olsun, açığı, kapalısı, dindarı, dinsizi, moderni, bağnazı, engellisi, engelsizi vs... her kim olursa olsun, uzak olun bu ülkeden! Bu ülke bıktı sizin gibilerin ayrıştırmalarından, sınıflandırmalarından, kendisinden olmayanı hep yok saymasından! Bir "birlik" olamadık!
Engellilerin rahat edebileceği "engelsiz bir ülke" istiyorum, evet, ama önce zihinlerde ve kalplerde engeli olmayan insanlardan oluşan bir ülke istiyorum!