Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli hastaneye yatarsa maaş kesilir mi?

Vasisiyimanne

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İkametgah değiştirdik ve rapor yenilendi. 3 aydır maaş almak için uğrasırken hastaneye yatırdık annemi, burda bir hemşire hastaneye yatırdığımız için maaşın kesileceğini söyledi. Ne olacak simdi ben geriye dönük maaş da alamayacağım?

Hastaneye yatan kişinin maaşı neden kesilsin ki.hemsire nereden biliyormuş.sonucta siz basında degilmisiniz ki.olmaz öyle şey.kulaktan duyma bir söz bence tekrarlanacak bir konu degil

Sağlık kuruluna indim. Ve bana herseyi devlet karsılıyor maasınız kesilecek dendi? Üstelik maas daha yatmamısken geriye dönük ödemem var 4bin TL kadar o da gidecek

bakım maaşı mı engelli maaş mı annenin anlamadım

Hayır kesilmez. Fakat hastanede bir müddet yatılı kalacaksanız durumu sosyal hizmetlere bildirin. Bakıcı maaşları ayarlanırken bakıcının baktıgı günler hesaplanıyor, ona göre ödeme yapılıyor çünkü.
Bu anlamda bildirmeniz iyi olur. Siz gerekli bilgilendirmeyi yaptıktan sonra maaş kesilmez merak etmeyin, rahat olun.

Yönetmelik şöyle diyor 14. maddede:
"(3) Bakıma muhtaç özürlünün herhangi bir nedenle izinli alınması hâlinde, bakım hizmetinden faydalanmayacağından, bu süreler dâhilinde geçen gün sayısı, aylık ödenmesi gereken bakım ücretinden günlük bakım ücreti hesaplanarak düşülür."

Yani bir ayı geçmeyen bir hastane yatış suresi söz konusu oldugunda günlük bakım ucreti hesaplanarak düşülebilir. Ama bir ayı geçrse o ay aylık ödenmez. Ve bu durum bir kaç ay ve fazla surrse aylık durdurulur. Ve hastane çıkışından ve bakıcının bakımı üstelnmsinden sonra devam eder.

Evde bakım aylığı. Palyatif diye bakım merkezdeyiz biz. Normal devlet hastanesinde hasta yakınına yardım etmek için birim acılmıs pansumanları serumları veriliyor. 1 hafta oldu yatalı.

Üst Alt