Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli hayvanların ne gibi hakları var?

İnsan olarak haklarımızı henüz alamadığımız için hayvan haklarına henüz temas edemedik.

şu anda hayvan hakları genel olarak oturtulmaya çalışılıyor, hayvanlara uygulanan şiddetin kabahatler kanunundan çıkarılıp TCK (Türk Ceza Kanunu) kapsamında değerlendirilmesi gündemde. Bu konuda partiler arası bir uzlaşma da var , bildiğim kadarıyla. Ama ne zaman somutlaşır, fikrim yok. Bunun dışında hastalık sonucu sakat kalan evcil hayvanlar veterinerlerin ve sahiplerinin insafına kalıyor diyebilirim.

Sabah.com.tr'den alıntı:

[h=1]Hayvanlara şiddet 'kabahat' değil 'suç'[/h]
  • 16.02.2012
[FONT=Tahoma]Meclis'teki AK Parti, CHP, MHP ve BDP hayvanlara kötü muamelenin kabahat olmaktan çıkartılıp suç olarak kabul edilmesi için hazırlanacak tasarıya destek verdi[/FONT]
[FONT=Tahoma]Siyasi konularda anlaşamayan partiler, hayvan hakları konusunda ortak tavır aldı. Meclis'te grubu bulunan partiler hayvanlara şiddet uygulayanlara yönelik kabahati suça dönüştüren ve cezaları artıran tasarıya destek verdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, AK Parti milletvekili Belma Satır, CHP milletvekilleri Umut Oran ve Melda Onur, MHP milletvekili Özcan Yeniçeri, BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, şarkıcı Yonca Evcimik ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Kemal Şenpolat TBMM'de ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan'ın, hayvan haklarıyla ilgili mevzuatın, herkesin destek vereceği şekilde değiştirilmesi için talimat verdiğini belirten Eroğlu, hazırladıkları çalışmayı ilgili bakanlıklar, partiler ve STK'ların da görüşü alıp Meclis'e sevk edeceklerini bildirdi. Eroğlu "Hayvanların da canı var, onları seviyoruz. Kedi, köpek öldürmek cezasız bırakılmamalı" dedi.

'DÖNENİ KEDİ PATİLESİN'
Bahçekapılı ilk kez tüm grupların güzel bir işin içine girdiğini vurgularken, Yeniçeri, "Demek ki istenirse mutabakat olabiliyor" dedi. CHP'li Oran da hayvanlara kötü muamelenin kabahat olmaktan çıkarılması gerektiğini belirtti. BDP'li Kaplan ise hayvanlarla ilgili taleplere parti olarak destek verdiklerini belirterek, "Sözünden döneni kediler patilesin" diye konuştu. Haycanlara kötü muamelenin suç kapsamına alınmasının önemini vurgulayan Evcimik, "Bugün benim için bir milat... Hem Meclis'teyiz, hem de tüm partilerin desteğiyle güzel bir çalışma yapılıyor. Sokakta hayvanlara işkence edenler sonra çocuklara, özürlülere, yaşlılara, kadınlara yöneliyor. Bunlar cezalandırılmalı, tedavi edilmeli" dedi. ANKARA
[/FONT]

Bu arada Hayvan Hakları Gündemi HAYTAP - Hayvan Hakları Federasyonu konu hakkında bilgi alınabilecek adresler.

Bunun için TBMM'ye dilekçe gönderdim. Kesinlikle hayvanlara kötü muamele edenler, kabahatler kanununuyla değerlendirilmemeli ; yaptırımı ağır olan kanunlar getirilmeli diye düşünüyorum... Ben haksızlığın sadece insana mahsus bir davranış olmadığını, insanların bunu bir şekilde dile getirip haklarını arayabilediğini ama hayvanların böyle bir şansı olmadığı için onların için de kanun düzenlenmesi gerektiğini savunuyorum. Hayvanlara yapılan kötü muamele, taciz, vahşet insana yapılandan daha ağır cezalarla yürürlüğe girmeli...

Bende kendi çapımda bir hayvanseverim zavallılara engelli engelsiz öyle işkenceler yapılıyor ki insan evlatları(!) tarafından insanlığımdan utanıyorum.. sahiplendirme ilanlarının yanında bu tarz şeyleri paylaşamıyorum bile... bakalım sözde birşeyler yapılacak deniliyor ama sanmıyorum, gene münferit çabalarla olabilir.. geçen gün bayanın biri Anada'da sanırım hayvan ambulansı yapmış ve belediyeye bağışlamak istiyordu, malesef muhattap bile bulamamıştı..

Üst Alt