Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli her açıdan yalnızdır..?

Karayell111

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sorularla kendini yormaktır. Aşık olmak ve evlenmek? Ben hep reddedildim engelli olduğum için. Toplum diye bir şey var toplumun düşüncesi değişmedikçe böyle olacak.

Engelli kendi gibi biriyle evlensin diyorlar tamam ama karşıdaki insan kendi engeline göre birini bulmak zorunda bulamadığında yalnız oluyor benim gibi... Sağlam biriyle nasıl olacak? Durum daha farklı oluyor. Kendini kabul ettirme durumu olacak... ENGELLİ DEMEK YALNIZ OLMAK DEMEKTİR.

YALNIZLIK DERKEN SADECE AŞK DEĞİL HER KONUDA YALNIZ BIRAKILIYORUZ. ARKADAŞLAR MI? ARKADAŞLARIM KENDİ ALEMİNDE HİÇ ARAYIP SORMUYORLAR HER ŞEYİ BEN YAPACAĞIM HEP BEN DEĞER VERECEĞİM HEP BEN ARAYIP SORACAĞIM... BEN ARAMASAM ONLAR HİÇ ARAYIP SORMUYORLAR.

ARKADAŞLARIMIZ VE KİMSENİN BİZİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜ SANMIYORUM...

BU KONUDAKİ GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM KARDEŞLERİM.

Saçma gelebilir ama ben evlenmeyi yada evlensem bile çocuk yapmayı düşünmüyorum. En başta Kadınlar içgüdüsel olarak kendisini çocuğunu koruyup kollayabilecek bir erkek ister. Benim fiziki yetersizliklerim sevdiğim kadını korumada yetersiz kalabilir. Çocuğumun genleri üzerinde benim genlerim baskın çıkarsa kalıtsal hastalığı olabilir. Sağlıklı insan ırkının devamı için açıkcası evliliği düşünmüyorum. En başta böyle bir riski göze alarak o çocuğa yapamam bunu.

Karayell111

yaşın kaç bilmiyorum arkadaşım ama büyük harflerle yazdığına göre çığlık atacak kadar bunalmışsın. Bu durumu biz kendimiz yaratıyoruz sosyal olmak lazım engelsiz insanlarla sürekli iletişim kurmalıyız.

evet herkes kendi derdine düşmüş hayat zor kimse kimseyi aramıyor eskisi gibi değil anlayacağın ne eski bayramlar ne eski akraba eş dost ziyaretleri yada görüşmeleri kaldı. Engelli bayanlar korkuyor sorumluluk almak yuva kurmak , anne olmak , yemek yapmak , iş hayatı tüm bunlar onlar için bir yük o yüzden benim fark ettiğim evlenmek isteyen engelli bayanların çoğu ailesine yakın oturmak istiyor. Ailesinden destek almak onların varlığını yanlarında his etmek istiyorlar.

Biz erkekler öyle değiliz sorumluluk alıp , hayatla başa çıkabiliriz . Erkeğin yapısında var biz savaşçıyız , mücadele ederiz bayanlar maalesef bu konuda bizden geri her zaman derim engelli bireyler kendi engellerine göre eş bulsunlar birbirlerine yük olmasınlar .

sleeping beauty Çok haklısın kardeşim bende de tam tersi çekingen bir insanım bir gün dedim bu nasıl arkadaşlık? Hepsi olur mu biz seni çok seviyoruz diyorlar sende bizimle gel demiyorlar. Demek ki istemiyorlar 2 yıldır ne onlar beni arıyor nede ben onları okulda yaşadıklarımı anlatmıyorum bile YOK SAYILMAK ORADA DA OLDU...

İron kardeşim yaşım 21 bende sizin gibi düşünüyorum hayat işte 2 engelli insanın evliliği uzun sürebiliyor ne mutlu... Keşke Toplumda bizim gibi düşünse kardeşim Herkes engellilere karşı duyarlı olsa burası Türkiye. Biraz zor biz yolda giderken insanların tuhaf bakışları dışarı çıkmayı bile istemiyorum her acıyarak bakan kişiye ne bakıyorsunuz demekten yoruldum.

hsynnml

buna benzer bişeyi bende çok düşündüm de ...(ben eşcinselim) ...
ama bilimsel olarak bunların çocuk üstünde bir etkisi yokmuş okuduğum kadarıyla..

sizin düşündüğünüz şeylerin aynısını da düşündüm.yinede imkansız değil bana göre..

sleeping beauty

öz ablam da böyle söylüyor (bişeyi paylaştım artık herşeyimi biliyor diyebilirim ablamın)

ama bu ekşi gerçek sleeping beauty :)

ben üzülmüyorum hiç merak etme sadece çok zorlanıyorum ama çok daha buyuk sıkıntılar da görmüştüm
neyse haftaya kan tahlillerim var umarım iyi haberler alırım uzun sürecek biraz...

nerden biliyorsun ...çok çok az hissetsem de hanımlara karşı bu bence % 5 i geçmez!

sen bakma forumlarda çok konuşkan kıpır kıpır yapıma ,matematikçi olmamdan kaynaklanıyordur bence pozitif bir bilim olduğundan çoğu böyledir. (hızlı düşünür)

ben yüzde seksen yalnızım

hiç arkadaşım kalmadı babam arkadaş oldu artık buna da şükür elhamdülililah

katılıyorum gerçekteb yalnızı iş yok güç yok eş yok aş yok ... Allah kahretsin batsın bu dünya....

Üst Alt