Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Hibe ve Genç Girişimci Desteğine başvurmayı düşünüyorum..?

Roro

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
20
Merhabalar.

İnternet üzerinden online olarak yapabileceğim bir iş buldum. Genç girişimci desteğinden yararlanarak 3 yıl vergi, 1 yıl sgk primi ödemeyeceğim. İşe kabul edilirsem bu desteğe başvuruda bulunacağım. Yaş itibariyle acele etmem gereken bir durum söz konusu. Fakat ileride engelli hibe desteğinden yararlanmak istersem genç girişimci desteğinden yararlandığım için başvuru yapamaz mıyım veya olumsuz mu sonuçlanır? Araştırdım fakat net bir bilgiye ulaşamadım.

Engelli hibe desteğinde aktif bir işyeri veya şirket olmaması gerektiği ibaresi var. Biraz aşağıda ise aşağıdaki ifade kullanılmış. Bu ise kafamı karıştırdı. Şimdiden teşekkür ederim.

"Proje başvurusu yapan kişinin üzerinde hangi amaçla olursa olsun bir işyerinin olması durumunda yeni bir işyeri desteği verilmeyecektir. Tarım ve hayvancılık alanında yapılacak projelerde proje sahibinin üzerinde aktif bir işletmenin bulunması durumunda proje kabul edilmeyecektir. Mevcut bir işletmenin devir alınması ya da geliştirilmesini amaçlayan projeler desteklenmeyecektir."

Hızlıca göz attım, konuya tam hakim değilim.

Genç girişimci desteği KOSGEB in. destek ve hibe tutarları gayet güzel, projeyi kabul ettirmek asıl mesele. Diyelim ki projeyi kabul ettirdin, parayı almak daha büyük mesele. Son zamanlarda sistem değişti mi bilmem ama 2010 lu yıllarda KOSGEB desteği ile iş kuran tanıdıklarım yıllarca paralarını alamadılar. maddi desteği hemen vermiyorlar, fatura sonrası veriyorlar. faturanın incelenmesi 2010 lu yıllardaki gibi aylarca sürerse sıkıntı.

Gece gece şartları okurken kendi kendime proje kurdum lakin destek için istedikleri şartları okudukça da işi kurmadan dükkanı kapattım.

Senin soruna gelirsek,

Engelli hibe desteği İŞ-KUR un. başvuru dönemi bitmiş zaten. Sonraki ne zaman olur bilgi yok ya da ben göremedim.
Engelli hibe desteğinde gördüğüm 3 yıl işletmeyi açık tutma şartı bence Genç girişimci desteğinde de vardır. Hibeyi verdik sen kafana göre 3 ay sonra kapatabilirsin dememişlerdir.
Genç girişimci desteğinde desteklenen projenin en az ne kadar açık kalma şartı olur ben göremedim ama kesin vardır.

Burası önemli çünkü senin başvurmak istediğin Engelli Hibe Desteği şartlarından biri son 1 yıl üzerine kayıtlı işletme olmaması.
Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme olmamak (Proje başvuru rehberi yayım tarihi itibari ile proje konusu meslekte son bir yıl içerisinde terk mükellefi olmamak),

Burada kendi kendime konuşuyorum "Genç girişimci desteğinde en az 3 yıl işletmeyi açık tutma şartı olsa, Engelli Hibesinde de öncesinde 1 yıl işletme olmama şartı olsa, toplamda 4 yıl sonra Engelli Hibe Desteğine başvurulabilir."

Sonuç olarak ben olsam KOSGEB in Genç girişimci desteğine başvururum, destek miktarları daha fazla sonuçta. işletme de öyle ya da böyle 3 yıl kendini çevirirse sonrasında Engelli Hibe Desteğine başvuru yapmaya çokta ihtiyaç duymam gibi geldi bana.

Yine de hep derim. İşin iyisini sahibi bilir.

Üst Alt