Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli hizmetli tayin durumu..?

ElifD

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar araştırdım ama her yerde eski ve yanlış bilgiler mevcut. Engelli hizmetli olarak MEM'e bağlı bir okuldayım.
Buradan tayin isteme şartları nelerdir?
Kaç yıl çalışıp tayin istenebilir, il içi il dışı fark eder mi?
Hangi sebeplerle tayin isteyebilirim?

Yardımcı olursanız çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler.

ElifD

[FONT=&quot]Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğe, ek 3. madde olarak, 2014 yılında eklenen madde şu şekildedir:[/FONT][FONT=&quot]"İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.
Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır."[/FONT]
[FONT=&quot]Açılan bir davada, Danıştay tarafından, yukarıda yer verilen maddede altı çizili olarak gösterilen 4 ibarenin yürütmesinin durdurulması istenmiştir.[/FONT][FONT=&quot]Danıştay, "en az yüzde kırk oranında", "ağır engelli raporlu", "kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak" ibareleri yönünden yürütmenin durdurulması talebini reddetmiştir.[/FONT][FONT=&quot]Ancak, engelli memurun bu maddeye dayanarak sadece bir defa yer değişikliği yapabileceği yönündeki ibareyle ilgili olarak ise kanununda bir kısıtlama olmadığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.

bu konu size yardımcı olucaktır.[/FONT]

Bende bunu merak ediyorum il içi ve il dışı ayrı ayrı herkes kullanabilir mi hiç yararlanan arkadaş yok mu bu forumda ya

ben memurum engelli durumundan tayinimi başka bir ile yaptırdım. ama şu anda ohal olduğu için nasıl olur bilemiyorum.

Tayinlerde ohal ile ilgisi yok o kadar da önümüze engel koyulmaz

il içi tayinimi engel durumundan yaşadığım köydeki okula aldırdım aldırmaz olaydım

il içi tayin hakkınızı kullanmadıysanız

Il içi tayin hakkımı kullandım ama şimdi il dışı düşünüyorum acaba olur mu il içi ve il dışı ayrı ayrı olması lazımdı arkadaşş..

il dışı tayihn hakkın da var kullanmadıysan daha önce
kullandıysan 3 yıl sonra tekrar tayin hakkın oluyormuş ben öyle biliyoprum emin değilim lanet olsun nefret ediyoprum çalıştığım yerden

il içi tayinlerinizde meb insan kaynaklarını takip edin belli dönemlerde atamalar yapılıyor. fakat özel bir mazeretiniz varsa dilekçeyi okula verin sonucunu bekleyin. engelliye tanınan bir defaya mahsus atama hakkınız il içi için kullanmayın. (tavsiye)

tılafsınlı EFSANEYILDIZI turukku shoalin Bir diğer öğrenmek istediğim ise illa sağlık durumu veya aile eş durumu ile mi yapılıyor bu yoksa tamamen kendi isteğim ile de talep edebilir miyim? Bu hakkımın bir süresi var mı örneğin işe başladıktan sonra 5 yıl kullanabilirsin gibi.

habip abi anlıorum ama burada bir yanlişlik var meb iki sefer il içi ve il dışı kurumundan onay aldıgını biliyorumm il içi ve il dışı ayrı ayrı tüm arkadaşlar nakil hakkını kullanmalı ama birileri bu konuda yanliş yönlendirme yapılıyor

bir kere il dışını kullanan ve birdaha il dışı isteyen arkadaşım var oda mahkemeyi kazanarak ve kendisinden mahkeme sonucunu bekliyorum elime ulaşırsa buradan paylaşirim ve herkese de faydalı olur umarımmm bu forumda mahkemeye kazanıp giden varsa lütfen buradan bilgi paylaşsınlar

hadi arkadaşlar yaaa engel durumundan iki defa tayin isteyen oldu mu yada var mı herkes bu konunun peşinde yaa okee

Evet bunu durdurdu ama kurumlar bunu dikkate almıo ve yanliş yönlendirme yapıo yok sadece bir defa il dışı il içi farketmez ama bir defa dio danıştay da bunu durdurdu bizim araştırdıgımız konu 2 nci bir defa tayin isteyen var mı varsa paylaşsın dedik kimsede yok ama ben ikinci bir defa isteyecem red cevcabı gelecek sonra idare mahkemesine başvurucaz kazanırsak buradan paylaşirim ok

dilekçene yönetmelikten ve danıştayın aldığı karardan bahset hatta kararın bir kopyasını bulup ekle, durumunu çok iyi bir şekilde yazışma kurallarına uygun olarak izah et.

Üst Alt