Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Hizmetlilerin VHKİ ve Gih kadrosuna alınmaları için imza kampanyası

gih olan engelliler ne olacak? onlarda müdür olmak isterse?

Dayanak derken neye göre karar aldıracaksınız?..
NETBUS kardeş iyi izah etmiş: ben tüm engellilerin görevi Genel Müdürlük yada Genel Müdür Yardımcılığı olsun derim.. Olamıyorsa Kaymakam ile aynı haklara sahip işlere girsin derim. Ciddiyim..

Üniversite bitirenleri kast ettim NETBUS kardeşimizden bir gömlek büyük durumu izah etti ve gördüm.

sonuç olarak: boş kadro açarlar engelliler o kadroyu işgal etmişlerse boş kalan hizmetli kadrolar için alıma açılır.
Boş olup da Engellilerin çalışacağı %3 oranında Müdür kadrosu olmaz herhalde. İsteyen hizmetli olur isteyen olmaz mesele Kurumların boş kadro açabilme becerisinde.

sonuç olarak: boş kadro açarlar engelliler o kadroyu işgal etmişlerse boş kalan hizmetli kadrolar için alıma açılır.
Boş olup da Engellilerin çalışacağı %3 oranında Müdür kadrosu olmaz herhalde. İsteyen hizmetli olur isteyen olmaz mesele Kurumların boş kadro açabilme becerisinde.

Böyle bir imza kampanyasına gerek yok. Zaten gerekli şartları sağladığınızda belirli dönemlerde açılan sınavlar vs. ile 657 Say. kanun gereğince yükselme şansınız mevcut; hizmetli olarak başlar daha sonra memur kadrosuna geçebilirsiniz ya da memur olarak başlarsınız ünvan değişikliği yapıp V.H.K.İ. , Bilgisayar İşletmeni olabiliniyor bunda bir engel yok. Yani engelliyiz diye GİH sınıfında olmamız mı gerekiyor? bu zaten yasal hakkınız ne gerek var böyle bi kampanyaya.

oh gidip çalışmayın okumayın lise mezunluğuyla yakında müdürlüğüde gözlersiniz başka sıkıntınız ...Hizmetli kadrosunda olduğunuza şükredin...

Çok komiksiniz farkındamısınız sizinle tartışmaya girmeyecem ama şunu belirtmek istiyorum ki bu talep resmi olarak sendikalar Tarafından hükümete teklif olarak sunulmuş

yorum yapan arkadaşlarda ne yazık ki engelli amedli kardeş.
engellilerin hizmetli kadrosunda yaşadıkları sıkıntıların farkında değiller.
o kadroyu ve gereklerini bilerek tercih yaptınız diyenler olabilir ama unutulmaması gereken nokta şu;
engellilere engellerini arttırıcı veya ek engel getirici işler yaptırılamaz. bu yönetmelikte yazıyor ama birçok kurum yetkilisi bunu dikkate almıyor ve engelli olan hizmetlilere normal hizmetli muamelesi yapıyor. tabi ki eli ayağı tutan ağır engelli olmayanlar yapabildikleri işleri yapmalı. ben engelliyim diyerek işten kaçmamalı. örnek; vatandaş işitme kaybından %40 rapor almış atanmış. bu vatandaş kalkıp ben süpürmem temizlik yapmam şunu bunu taşımam engelliyim dememeli. yani herkes engeline uygun şekilde çalışmalı ve çalıştırılmalı.

doğru söyledin hizmetli sınıfından atanıpta işitme engelli bir vatandaş şunu bunu yapmam dememeli engeli neyi kaldırabiliyorsa onu yapmalı ama yetkili kişi raporu dikkate almalı ve raporda yapamayacağı işler kısmına uymalıdır bu yasal bir zorunluluktur arkadaşlar işitme engelli derken sadece o değl tabiki o sadece bir örnek zaten raporlarda genelde mevcut ne şekil işlerde çalışabileceği ankiloz

Bu görüşe asla katılımıyorum. Her insanın kendi mesleğini icra etmeye hakkı vardır. Lise mezunu deyip aşağıladığınız engelliler sistemin bize dayattığı sahte kadercilik yüzünden bu durumdadır.. BU VİCDAN YOKSUNU TAVRI ŞİDDETLE KINIYORUM VE KONUYU BİR ADIM İLERİ GÖTÜREREK HER ÜNİVERSİTE de tıpkı iş yerlerinde olduğu gibi ENGELLİ ÖĞRENCİ KOTASI getirilerek özel bir puanlama sistemi ile kontenhan ayrılmasının zorunlu hale getirilmesini talep ediyorum. BEN BELKİ KAYMAKAM VALİ OLMAK İSTİYORUM NEDEN ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR HİZMETLİ OLARAK ÇALIŞAYIM HAYAT İŞ BULMAKTAN İBARET DEĞİLDİR!!

Üst Alt