Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli hizmetliyim. Hafta sonları mesai yaptırıyorlar..?

cesur84

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir okulda hizmetli olarak görev yapıyorum okul müdürü bazen cumartesi bazen pazar günü mesai ye çağırıyor. Ve hafta içi izin vermiyor aynı sabah 8 akşam 5 çalışıyorum nolmalde izin vermesi gerekmiyor mu

engelli çalışan memurlara nöbet ve gece nöbeti ve fazla çalışma verilemez. cumartesi pazar tatildir arkadaşım.. Adamın canını okurum ben

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

Madde 178 - ..
B) Kurumlar gerektiği taktirde personelini günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma ücreti vermeksizin çalıştırabilirler. Bu durumda personele yaptırılacak fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün hesabı ile izin verilir. Ancak, bu suretle verilecek iznin en çok on günlük kısmı yıllık izinle birleştirilerek yılı içinde kullandırılabilir.​

Bu fazla çalışmaya hafta sonları da dahildir..Hafta sonu çalıştıysanız; hafta içerisinde 1 gün izin hakkınız vardır.. Ve bu iznin kullanılmasında amirin takdir hakkı yoktur..Mutlaka verilmesi lazım..

Üst Alt