Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli hizmetliyim. Tayin hakkım var mı?

pasini

Üye
Konular
50
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar geçen yıl meb e atandım hızmetlı olarak .yazdıgım şehıre yerleştım.ama bir çok arkadaş mesela adanaya çıkan bırı izmirde oturuyorsa bir dilekçe vererek oldugu yaşadıgı şehire yerleştıler...öğrendıyım kadarıyla engellıler bır defaya mahsus ıstedıyı yere nokta şeklınde tayın olabılıyormuş...şimdı hızmetli memurum.yazdıgım yerlerden bırı çıkarsa farklı kurumdan ben bu hakkımı kulanabılırmıyım.istedıyım şehire....

aynı soruyu ben girecektim tam da.. 1 yılımı doldurdum asilliği alabilmek için ağustosu bekliyorum şu an sistemde stajyer olarak görünüyormuşum. bana söylenene göre asilliğini aldıktan sonra 1 defaya mahsus istediğin yere tayinini alabiliyorsun. biraz okudum forumda. benim gibi sıkıntı çeken ne çok kişi varmış engelliliğinden ötürü. bizzat müdür ve diğer üst düzey memurlar tarafından 1 yıldır aşağılama ve yıldırma politikasına maruz kalıyorum. mobbing yani. dayanamaz hale geldim. her defasında yol yordam öğrenmek için odasına utana sıkıla girip el pençe derdimi maruzatımı anlatıyorum ve yaptığı minimum şey engelsiz olduğumu ekpss den faydalanıp işe kurulduğumu devleti nasıl da oyuna getirdiğimi ima etmek oldu. (13 yaşımdan bu yana psikoz tedavisi görüyorum 27 yaşımdayım) engelim görünürde değil. hizmetli kadrosundayım. dünyaya ufacık algı penceresinden bakan saygısız sonradan görme diğer birkaç personel yüzünden intiharı bile düşündüm.. çünkü hak etmiyorum.. tek derdim işimi yapıp eve dönmek benim.. bugün yanına gidip tayin dilekçesi hakkında bilgi almak istediğimde bana merak etme bi dilekçe vereceksin sadece dedi personelden sorumlu şef.. az evvel buradan okudum.. önce gideceğin gitmek istediğin yere dilekçe vermen gerekiyormuş.. bana bundan hiç bahsetmediler.. her sorunumda her hareketimde önüme taş koyup bir de bıyık altından alay ediyorlar.. bana yardım edin.. benim ne bir arkadaşım var ne de beni bilgilendirecek bir büyüğüm var.. bu il değişikliği için tercih edeceğim şehirlere ayrı ayrı dilekçe mi vermem gerekiyor? eğer öyleyse kendi çalıştığım kuruma vereceğim dilekçeden ne kadar zaman önce bunu yapmam gerekiyor?

@pasini Daha önce bir defalık tayin hakkını kullanmışsan danıştay iptal etmişti birden fazla tayin isteyebilirsin

@aybeniz Beyinleri gelişememiş engeli sadece dış görünüşte arayan kurum amirleri ve çalışanları yüzünden fiziksel engeli olmayanlar da maalesef bu tür baskılara maruz kalabiliyorlar, siz onlara aldırmayın intihar vs gibi olumsuz şeyler düşünmeyin ileriyi düşünün geleceğinizi düşünün.

Tayin konusuna gelecek olursak, dilekçeyi kendi kurumunuza vereceksiniz silsile yoluyla tayin isteyeceksiniz başka illere ayrı ayrı dilekçe yazmayacaksınız, talep ettiğiniz il hangisiyse nereye gitmek istiyorsanız dilekçenizde o ili belirteceksiniz, mesela İstanbul İl milli eğitim müdürlüğüne tayinimin yapılmasını arz ederim şeklinde ili ve kurumu belirterek dilekçenizi yazacaksınız.

Engellilerin bir defaya mahsus tayini hakkında Meb engelli personeline biraz daha töleranslı yaklaşmış ve adaylığı kalkan engelli personeline tayin hakkı vermişti, 2014 yılından sonra da Meb'e atanan engellilere atandıkları ile gitmeden kendi illerinde göreve başlama imkanı vermişti, ancak diğer kurumlar meb gibi çalışan personeline bir kolaylık sağlamadığı gibi adaylığı kalkan personele de engel çıkartmış ve tayin etmemişlerdi.Bütün bunlardan sonra Engelli kamu çalışanlarına yasa ile tanınan bir defaya mahsus tayin hakkını Danıştay durdurdu ve 1 defa ile sınırlandırılamayacağına karar vermişti karar metni aşağıdadır.

Danıştay Kararı

Bunlara istinaden dilekçelerinizde engellilere tanınan tayin hakkından faydalanmak istiyorum şeklinde yazın ve tayininizi isteyin.Tayin istediğiniz dilekçelerinizi kurum amiriniz onaylayıp kayda girdikten sonra birer nüshasını fotokopi çekerek kendize alın. Kurumunuz dilekçeyi işleme koyduktan sonra bir defa mevzusu yüzünden red cevabını yazılı olarak alırsanız bu kez ilk dilekçenizi verilen red cevap yazısını ilgi tutup birde danıştayın kararını ilgi gösterip tekrar yeni bir dilekçe yazarak tekrar tayin isteyin, tekrar red gelirse tüm bu yolları tükettiğinizi gösteren bu yazışmalarla Danıştaya dava açın %100 mahkemeyi kazanıp tayin hakkını elde edersiniz[FONT=sans-serif].[/FONT]

ben hak falan kullanmadım..şimdi durumum nedir acaba...

Life
çok teşekkür ederim... sizin de işinize kolaylık sağlayan çıksın...

@pasini Meb personeliysen http://ikgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2014_07/10062947_engelli_yer_deg_2014.pdf linkteki yazıya istinaden tayin isteyebilirsin. Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik tüm memurları ve kurumları kapsıyor Danıştay da ilgili yönetmeliğin 3. maddesinde geçen bir defaya mahsus ibaresini iptal ederek engelli personelin tayinin kısıtlayan maddeyi iptal etmiştir. Tercihler sonucu başka bir kuruma atanırsan da tayin hakkın mevcut engeline istinaden tayin istersin red gelirse yukarıda anlattığım şekilde tekrar tayin istersin.

aybeniz Rica ederim, inşallah hepimizin her işi kolay olsun :)

çok tşk ederim kardeşim.Allah razı olsun...

Peki atandığımız kurumda göreve başlamadan dilekçe ile yer değiştirebilirmiyiz? Yoksa bir yıl çalışmak gerekiyor mu. Bu konu hakkında bilgi verirseniz çok makbule geçer. Teşekkürler.

Arkadaşlar memurluğa herhangi bir şehre atandık diyelim. göreve başlamadan önce istediğimiz şehre tayin hakkı varmı? böyle bir durum varmış doğrumu acaba ? yoksa sadece bazı kurumlar için mi geçerli sadece?

engeller

Her kurumun yönetmeliği farklı. Bu uygulamayı düzenli olarak MEB yapıyor sadece. Ama illa her atamada yapmak zorunda değiller. Bu zamana kadar yaptılar ama hep yapıcaklar anlamına gelmiyor.

Üst Alt