Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli için en yaşanılabilir şehir hangisi?

Ata_Türk

Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
4
Merhaba...
Fiziki mekanların, yaşam alanlarının engellilerin yaşamasına uygun hale getirildiği, engelli dostu ve her yönüyle insana saygı konusunda güçlü bir şehrimiz var mı?

Eğitilebilir nitelikteki engellilerin eğitime katıldığı, İşitme engellilerden, fiziksel engellilere kadar bütün engellilerimizin eğitim ihtiyaçlarının karşılandığı, mesleğe ve hayata hazırlanması konusunda çalışma içinde olan ya da olma yolunda bir ilimiz...

bence kalabalık olmasına rağmen istanbuldur her şey ayağının altında

Konya diye düşünüyorum. En azından belediyecilik faaliyetleri gelişmiş.

bence büyük şehirleri tercih edin engeliniz ne olursa olsun çünkü imkanlar daha geniş ve insanları bilinçli mesela ben izmirde yaşadım 1 sene çok güzeldi hiç benimle alay eden olmadı

bence büyük şehirleri tercih edin engeliniz ne olursa olsun çünkü imkanlar daha geniş ve insanları bilinçli mesela ben izmirde yaşadım 1 sene çok güzeldi hiç benimle alay eden olmadı

Evet İzmir bana da mantıklı geliyor...

Isparta merkezde ve Yalvaç ilçesinde büyük ölçüde ilerleme var.

Ankara olabilir, büyük şehirlerde imkanlar daha fazla...

Büyük şehirler ulaşılabilirlik anlamında evet daha iyi gelebilir.

Büyük şehirde yaşamış biri olarak ben küçük yerlerde yaşamayı tercih ederdim. Küçük şehir yada kasaba gibi yerlerde sizi tanıyan insan sayısı fazla olacağından yardım eden bilen ve sizinle duruma göre iletişim kuran insan sayısı fazla olacaktır. Yardımlaşma, destek daha fazla olacaktır.

Büyük şehirlerde böyle bir şey bulamazsınız.

bence de izmir ankara ve istanbul dur. fakat küçük şehirlerin hastane işleri çok daha kolay olabilir. sürekli hastane ihtiyacı olanlar için küçük şehirler daha kolaylık sağlayabilir.

bence istanbul normal insanlar için bile tehlikeli oldu artık.küçük bi şehir en uygunu olur diyorum bende.mesela çanakkale olabilir.ruhsal engelliler ve bedensel engelliler için ayrı ayrı dernekler var.gerçi biz oradan ayrılalı çok oldu ama hala açıktır dernekler umarım.

Salim G. ye katılıyorum
ben de şuan yerleşmek için küçük bir yer arıyorum

kayseriden vazgeçmem ne varsa kendi memleketinde var :)

En güzeli yaşamamak değil mi evet ama olmuyor işte...

Kayseri'nin çok methini duydum evet...
Özellikle konut fiyatları uygun bir memur için değerlendirilebilir... Peki kışı nasıl kayserinin, bir engelli için karda yürümek, ulaşım zor olsa gerek...

Ata_Türk kış şartları zor oluyor ama alışınca bi şekilde idare ediliyor. aralık gibi kar buz başlar mart gibi sonlanır. ekonomik yöndende orta seviyede ama pazarlık yapmak şart :) eğlence sosyal faaliyet pek kısıtlı ama buranın insanıda pek sosyal faaliyet beklentisinde olan insanlar değil.

berlin stockholm barcelona frankfurt londra erişebilirlik ödüllü şehirlerdir.
tavsiye ederim.
türkiyede en iyi diye birşey yok.sadece çok kötüler var.

mersin bir engellinin rahatça bütün işlerini zorluk çekmeden halleceği ve gezeceği bir yer kış olayıda yok her yeri dümdüz hemen hemen herşeyi uygun bir yer mersin bende eşimde engelliyiz eşim akülü arabada ben olmadan da her türlü işini halledebiliyor burda

bende işitme engellilerin kalabileceği insanca yaşayabileceği bir yer varmı diye düşünürken bu yazıyla karşılaştım işitme yada bedensel ruhsal ,insanca yaşayabileceği yer mesela egede yaşayan arkadaşlar hem tatil yapıp hem ömrünü geçirebileceği yerlerde yaşayanlar yazıp hangi ilde yaşanır ekonomisi nasıl coğrafisi nasıl insanları nasıl gibi izmir aydın Antalya mesela teşekkürler emeğinize sağlık

Samsun derim ben. En azından mutlaka Mavi Işıklar'a her engelli gitmeli diye düşünüyorum bu arada.

eğer engeliniz ortapedikse yada tekerlekli sandalyedeyseniz uşağı tavsiye etmem şehir küçük ama araba sayısı çok genelde çoğu bankalar işyerleri mecburiyet caddemiz var orada engelli park yeri çok az otobüsler engellilere uygun değil ama engeliniz fiziki değilse uşak yaşanabilecek bir şehir izmir aydına en fazla 3 saatte varırsınız fazla pahalı değil ama kiraları pahalı yılda en fazla iki kere kar yağar ondada en fazla bir haftada kar erir zaten kar yağdıgında engellilere tatil oluyor ben şahsen başka bir şehirden tercih yapacak olsam uşağı yazmam büyük şehir en iyisidir imkanlar daha fazladır

yok ya samsun beş para etmez yolları düz degil bir kaç yer haricinde en yer yer yalova

Ah İstanbul İstanbul olalı görmedim böyle güzeli, kız sen İstanbul un neresindensin Kadıköydenmi yoksa Esenlerden Bakırköy denmi yoksa Kemerburgaz yok sa sen İstanbul un neresindensin
Köy, Belediye ve Şehir hepsi İstanbul eyt lan varmı bana yan bakan kardeş sendemi İstanbul luydun özür dilerim, bir anda hanzo aklıma geldi
Ey koca Sinan

Üst Alt