Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli iken askerlik borçlanması emekli maaşını ne kadar etkiler?

frhtcn33

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
selamun aleyküm arkadaşlar
ben 1979 doğumlu sigorta başlangıcım ağustos 1996,2014 eylül ayından beri vergi indiriminden faydalanıyorum.%41 engel oranım var.askere 1999 mayıs ayında gittim 18 ay görev yaptım askelik borçlanması yaparsam maaşımdan vergi indirimi olurmu ve emekli aylığına aylık nekadar bir katkısı olur.şimdiden teşekkür eerim Allah'a emanet olun

frhtcn33

Merhaba Mayıs 1999 dan 31 Aralık 1999 kadar %60 geri kalan günleriniz Gene %60 tan hesap edilir. 550 gün pirim ciddi bir oran. Askerlik borçlanması 13-15 bin arası bir şey. Getirisi götürüsünü iyi hesaplamak lazım.

SGK SSK 4A Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SGK SSK 2016 4A Emekli Aylığı Hesabı

Yukardaki siteye giriş yapın. Edevlet üzerinden pirimlerinizi kopyalayıp gerekli yeri doldurup yapıştırın. Sonra 550 günü ve ödediğiniz pirimi elle manuel oraya yazın.

Fakat maaşınızı şu an kafadan sallıyorum 1000 TL iken 1500 TL çıkarmaz. Belki 80-100-150 TL bir fark yaratır. Peşin ödiceğiniz 13-15 bin lirayı kaç ayda tölere ede bilceğinizi iyi hesaplamalısınız. 100 TL fark çıksa 15000 tl askerlik borçlanması için 150 ay tölere etmesi gerekicek.

İlhan Canan
Fiilen askerlik yapmamış birisinin askerlik borçlanması yapması mümkün değil.

Bu durumda 1800 günden emekli olma şansım var mı bu arada 2015 yılından calisamaz 100 de 78 de var

648 Bağkur 83 SSK var ne zaman daha ne kadar ödeme yapmam gerekir 1800 gün maaşım ne olürün af buyurun yetim kalırsam ne kadar maaş alırım. .

1999 da bakalım vardı

Bakkalim

@İlhan Canan

Malulen emeklilik için gerekli 10 yıl şartı dolmuş. 1800 gün priminiz de varsa kuruma malulen emeklilik için başvurabilirsiniz.

Malülen emeklilikte elinizdeki raporun önemi yoktur, kurum sizi hastaneye sevk eder. Maluliyet değerlendirmesi olumlu sonuçlanırsa aylık bağlanır.

Ne kadar priminiz olduğunu da yazsaydınız, belki maluliyet olumsuz sonuçlanırsa erken emeklilik imkanı olup olmadığına da bakardık.

Siz 1800 günü doldurup malulen emekli olmaya çalışın. erken yaşlılık aylığı şartları çok daha ağırdır. Belki prim gün sayınız fazladır diye sormuştum ama gerek yok.

İlhan Canan
Çürük raporum var demişsiniz yukarıda, askerlikten muaf olmadınız mı siz ?
Askerlik yaptınız mı açık ve net yazın.

Ufukalp
Kaç gün askerlik yaptıysanız o kadar borçlanabilirsiniz diye biliyorum ben.

İlhan Canan
Askerlik yapıp yapmadığınızı bilmiyor musunuz ?
Neyse askerlik yapmadı iseniz borçlanma mümkün değil.
Askerlik yaptı iseniz fiilen kaç gün yaptıysanız o kadar gün borçlanabilirsiniz.
Askerlik sigorta başlangıcından sonra ise sadece prim gün sayınıza eklenir. Önce ise aynı zamanda sigorta başlangıç tarihinizi de borçlanılan gün kadar geriye çeker.

Üst Alt