Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli iki kardeş aynı anda evde bakım hizmeti alamaz mı?!

Konular
25
Reaksiyonlar
0
Bizde engelli iki kardeşiz bize de sadece bir kişi bakım maaşı alabilir dediler. ve sadece birimize bağlandı. Bu normal mi?

1- Raporun %51 ve üzeri olması ve raporda "agır özürlü" ibaresi bulunması
2- ihtiyaçları kendi başına yapamaması (wc banyo yemek vs..),
3- evde kişi başına düşen gelir 330 tl den az olması gerek.
bunlar olursa ikinize baglanır şartlar uyarsa

Kesinlikle alır. Size yanlış bilgi vermişler!
nacar78'e ek olarak: Evde bakım hizmeti için başvuracak kardeşin gelir hesabı yapılırken, halen evde bakım maaşı alan kardeşin maaşı bu gelir hesabına dahil edilmeyecek.

alıyor tanıdığım komşumun iki çocuğu var zihinsel engelli ikisinde yardım parasını babası alıyor rapor oranları birinin % 85 diğerinin % 95 ikisininde yardım ve hizmet parasını alıyorlar artı belediye aylık bezlerni dahil veriyor

Shck dan gelen görevliler daha önceleri verildiğini ancak ödeneğin az engelli sayısının fazla olması sebebiyle ödenmediğini sölediler.

Yok böyle bir şey. Memurun işgüzarlığı!

yaw aynı dertten bende muzdaribim. bu düşüncesiz memurların elinden ne çekiyoruz

Arkadaşlar,hergün karşımıza yeni bir sorun çıkarıyorlar nedeseler kabul ediyoruz .
Allah aşkına açık ve net olarak bana söyler misiniz ben%79 ağır engelliyim babamdan 170 tl maaş alıyordum engelli maaş artırımı için müracaat ettim ve maaşıma bu arttırım yapıldı şuan 280 tl alıyorum.ablam%98 engelli o evde bakım ücreti alıyor. ben de evde bakım ücreti için müracaatımı yaptığımda sadece birkişiye verebiliriz dediler tamam dedik.ablama bağlattık.
şimdi artık ikinci kişilerde alabiliyor dediler biz de işlemleri başlatıyoruz.
hanede üç kişiyiz toplam babamızan aylık 500 tl alıyoruz.ilaveten bana bağlanan engelli maaş artırımı.birde ablamın bakım ücreti.şimdi ben bu maaş artırımından faydalandığım için bakım ücreti alamaz mıyım.
bir de görevliler ablanızın aldığı bakım ücreti de aylık eve giren maaşa ilave edilecek demişler böyle birşey var mı.
bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler.

Arkadaşlar, dayanaktan yoksun iddialarda bulunan görevliden, vermiş olduğu bilgileri yazılı olarak vermesini isteyin. Yazılı olarak vermediği takdirde, hakkında şikayette bulunacağınızı söyleyin.

Nedir bu görevlilerden çekilenler ya anlamadım gitti. Sanki cebinden maaş verecek de kıllık yapıyor. Devlet verin sıkıntılarını gidersinler diye çabalıyor bu işgüzarlar suyu bulandırıyorlar.

Ayrıca bir kardeş için alınan evde bakım aylığı diğer kardeşin evde bakım hizmetinden yararlanabilmesi için yapılan gelir hesabında dikkate alınmaz.
Bakıma muhtaçlık düzeyi söz konusu ise, %51 ve üzeri "Ağır Özürlü" ibareli raporunuz varsa, hanede kişi başına düşen gelir de 330,6 tl'den azsa, hemen il/ilçe sosyal hizmetler müdürlüğüne başvurun.

Bugün shm den geldiler,bir bakıcı aynı evde iki hastaya bakamaz dediler. Gelir hesabınada ablamın aldığı bakım ücretini de dahil ettiler.
Böle birşey varmı biz üçkişiyiz bize ikimiz engelli bize bakanda sağlıklı olan kardeşim. Kardeşimin bize çok temiz çok itinayla baktığınıda gördüler ama prosüdüre göre iki kişiye bakamazmış.
lütfen beni bu konuda bilgilendirir misiniz. Ben artık işin içinden çıkamıyorum.

Yok böyle bir şey. Tamemen asılsız ve kötü niyetli uygulamalar bunlar; hatta düpedüz edepsizlik!
Şu dilekçeyle itiraz edin

... İl/İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne,​

... / ... / 2009
xxx tarihinde Evde Bakım Hizmetinden yararlanmak için kurumunuza başvuruda bulundum. Başvurum, "aynı anda iki kişinin evde bakım hizmetinden yararlanamayacağı" ve bu yanlış bilgiye ters düşme pahasına "bir kardeş için gelir hesabı yapılırken diğer kardeş için alınan evde bakım aylığının gelir hesabına dahil edileceği" gerekçeleriyle reddedilmiştir.

Ne var ki her iki bilgi de mevzuata ve SHÇEK görüşlerine aykırıdır:
1) Bakıma Muhtaç Özürlülerin Tesbiti Ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmeliğin 13. maddesinin 3. fıkrası
"Bir akraba, (d) bendi kapsamında bakıma muhtaç bir özürlüye veya bakmakla yükümlü olunan bireyler tanımındaki aynı evde yaşayan bakıma muhtaç iki özürlüye bakım hizmeti verebilir."​

2) Aynı evde yaşayan iki kişi evde bakım aylığı için başvurduğunda, birinin aldığığı evde bakım aylığının, diğeri için gelir hesabına dahil edilmemesi gerektiğini söyleyen SHÇEK yazısı: EK1

Sonuç olarak, ilgili yönetmeliğin ilgili tüm maddelerinde öngörülen tüm şartları taşımaktayım ve red gerekçesi olarak öne sürülen bilgilerin her ikisi de yanlıştır.

İş bu sebeple red kararının iptal edilerek evde bakım hizmetinden yararlanmamın sağlanmasını; veya yönetmeliğin "İnceleme ve tespit" işlemlerini düzenleyen 7. maddesinin 4/c bendine göre itiraz hakkımın işleme konmasını ve farklı personelden oluşan bakım hizmetleri değerlendirme heyeti görevlendirilerek işlem yapılmasını arz ve talep ederim

EK1: SHÇEK Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği yazısı (Sayı: B.02.1.SÇE.0.13.00.03- 10.03.01/4122)
ad soyad
imza​

tc kimlik no:
adres:
telefon:

Not: Buraya tıklayarak SHÇEK Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği yazısına ulaşın ve yazıcıdan çıktısını alıp dilekçeye ekleyin

yirmigün önce aradılar alabileceğimizi sölediler. şubat sonu alabilirmişiz. bekliyoruz.

Üst Alt