Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli indirim için bordro yeterli olur mu?

evlats

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 20 aydır bir iş yerinde çalışıyorum, engelli kadrosundan girmiştim fakat benim girişi normal göstermişler şimdi günümü doldurdum fakat işyeri vergi dairesine vermem gerekli evrakları vermiyor benim mailime gelen e-bodro ve raporum ile vergi dairesine başvursam olur mu?

işyerine yazılı dilekçe vereceksin vergi muafiyetinden faydalanmak istiyorum diye onlar seni engelli kadrosunda almasalar bile bu şart değil sen işverene şu tc kimlik no ile işyerinizde şu tarihten beri çalışmaktayım. dilekçe ekimde engelli raporuma istinaden vergi muafiyetinde bulunmak istiyorum gereğinin yapılması için emir ve müsadelerizi arz ederim deyip imza yıp vereceksin işveren raporununda bir fotokopsini ekle dilekçeye işverende vergi daresine yazı yazacak o yazı ile vergi dairesine gideceksin rapor aslında elinde olsun aslını isteyecekler bu kadar normal dilekçe yazdın işveren hala seni vergi muafiyeti için yazı yazmıyor ise o yazıyı dilekçeyi bu sefer noter kanalı ile çekip gönder sen engelli kadrosundan girmişsindir ama senin anlamadığın şu sende vergi indirimi olmadığı için aylığında normal olarak alıyorsun senin iş verene vergi indirim için dilekçe vermen gerekli mantık dahilinde karıştırmayın engelli işe girmek vergi muafiyetin yoksa maaşın normal olur ama işverende engelli işçi olarak girmen için rapor yeterlidir vergi muafiyeti ise elindeki rapor ile işverenin seni vergi dairesine göndermesidir bu kadar basit

Peki 20 senedir diyorsunuz en son engelli raporu ne zaman aldınız yani eskiyse rapor tarihiniz tekrar rapor almaniz gerekecektir .

engelli raporunu 2013 aralık da aldım yani güncel 1 ay sonra işe girdim ve çalıştığım yer hemen vergi indirimi için hemen başvurdu 1 ay sonra bodroda görünüyordu yanlız vergi indirimi 1 yıllık verilmiş ben başka bir işte ve başka şehirde çalışıyorum şu an ama burası bodro vermeyen bir şirket bende göremiyorum maaşımda eksik yatıyordu bu arada emeklilik günüm (4080) 1 ay sonra doluyor nasıl bir yol izlemeliyim

dediğim gibi bir yıllık ise vergi muafiyetin senin yeniden o çalıştığın işyerine dilekçe vermen gerekir sana yazdığım gibi

Ya normal de iş yerin maliye yazı yazacak şu isimli şu sigorta kayıtlı kişi engelli personelimiz olarak calismakta calismak kanunun verdiği şu maddeye istinaden vergi indirimden yararlanmak istiyor rapor ekte sunulmuştur gereğini arz ederim der yollar
normalde sende yazılı olarak çalıştığın iş yerine dilekçe ver

işte işyeri bir türlü yazmıyor o yazıyı 2 ay oldu

notere git noter kanalı ile dilekçeni gönder dilekçende şöyle yaz

..........iş yeri adı olacak nokta yerlerde

iş yerinizde ...............tarihinden beriçalışmaktayım. Dilekçe ekimdeki engelli raporuma istinaden vergi muafiyetinde bulunmak isitiyorum bunun için gereğini arz ederim.
ad soyad
adres
tc no

noter kanalı ile dilekçenizi göndermiş oluyorsunuz işverenin muhasebeci bilmiyormu konuyu bu sefer mecbur sizi vergi dairesine sevk etmek zorunda kalacaklar yapmazlar ise işkura gidin ama noter den dilekçeyi yazıp gönderdiğiniz halde hala bir işlem yapmıyorlar ise iş kura gidin şikayette bulunun ben %.... engelliyim. vergi muafiyetinde bulunmak istiyorum yapmıyorlar deyin hatta elinizdeki eski vergi indirmi yazısı varsa siz o yazı ile birlikte sgk ya gidin sgk emeklilik işleminizi alabilir ya siz işverenle papaz oldunuz onlar inat için yapmıyorlar yada siz işi bırakın gidin diye tazminat ödememek için bunu yapıyorlar işlemleriniz resmi olsun noter kanalı ile dilekçe ilk önce ve dilekçede belirtin işe girdiğinizden beri vergi muafiyi istediğini bu yazı elinize geçtiği tarihten itibaren en geç 20 gün içinde vergi dairesine vergi muafiyetimle ilgili dilekçenin yazılmasını sdeyin

Kardeşim hiç şirketle uğraşma ben kendim personel bilgi formu internetten indirdim formda istenilen bilgileri doldur sonra kimlik fotokopisi ve raporunu al vergi dairesine git vergi dairesinden dilekçe örneği işte verilen dilekçesinde aynısını yaz teslim et ben öyle yaptım şu anda cevap gelmesini bekliyorum

http://www.cvornekleri.gen.tr/wp-content/uploads/2015/07/personel-bilgi-formu.png bu adresten indir

seninki memuriyetlik için bizimki ssk için ssk dada mutlaka işveren tarafından yazılması gerekiyor

Üst Alt