Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli insanın iş bulması imkansız mı?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
engelli insanın iş bulması imkansızmı işkura gidiyoruz sonuç çıkmıyor yakın bi zamanda işitme kaybım oldu üniversiteyi bıraktım bu durumdan dolayıokulu bıraktığımdan bu yana 2 3 aydır iş bulamıyoruz çalışıp iş bulma durumumuz olamazmı arkadaşlar

bırak engelliyi sağlamlar bile bulamıyor.engelliler işkurun yönlendirdiği yere gidiyorlar forum dolduruyor sonrada arıcaz sizi diyorlar aslında işe almıyorlar

Arkadaşım tüm samimiyetimle söylüyorum makina mühendisliği mezunu % 55 ortopedik engelli olarak 8 yıl işsiz kaldım. Şunu açıkça söyleyebilirim bu ülkede okumak 5 para etmez ama adamın varsa lise mezunu bile olsan genel müdür veya bakan bile olursun Türkiyede çok güzel bir hayatda sürersin, Sürdüğün hayatta avrupadaki zengin Alman vatandaşlarını bile kıskandırır. Ne kadar hakkım gasp edildiyse bir arpa kadar dahi haram olsun hepsine Hasbunallahu ve nimel vekil.

aynen abi engelli için işkura git dediler bir kaç gündür işkura gidiyoruz işkurunda bi yararı yok engeli ne diye soruyolar işitme kaybı diyoruz değerlendiricez diyolar gidiyoruz oralardada boşa zaman kaybediyoruz rapor almak için uraştık %42 aldık yakın bi zamanda rapor olsa bile bulamama durumu var ne kötü bi durum

Sözlerimin amacı hükümeti yermek, muhalefeti yüceltmek değil. Sn.Cumhurbaşkanımız her konuşmasında "Üniversite sayısını 74 den 176 ya çıkardık" diyor ve haklı yere tezavhuratını alıyor. Ancak kimse sormuyor ki:
* Bu üniversiteye paralel olarak yurt ve ulaşım düzeltildi mi?(8 kişilik devlet yurdu çıktı bana ve ulaşım dert)
* Bu üniversiteler mezun verince iş imkanı sunulabilecek mi?
Tamam iyi hoş ama, kamu kurumları gün geçtikçe özelleşiyor ve kadrolar azalıyor. Mezun sayısı arttıkça iş bulma yarışı daha daha zorlaşıyor. Ama halkımızdaki mantık "iyi olan iş bulur". Elektrik elektronik mühendisi adayıyım ve haziranda mezunum inşallah. Evet iş dert değil ama mezun sayısı arttıkça bu sefer iş gücü ucuzluyor. Öyle bir zamandayız ki normal insanların iş bulması dertken engelli birey daha zor iş buluyor(kanunların yaptırımları uygulanmıyor, yeterli sayısa engelli çalışan alınmıyor işe). Kanun gereği engelli personel alması gereken özel kurumlar ise bu engelli kişileri hemen hemen sadece temizlik kısmına alıyor. Ekpss sonucu atama durumu ortada. Hakkımız hayırlısı diyelim.

her yer engelli çalıştırmak zorunda işkurda engelli servisi var iş görüşmesi için görüşüyolar tek tek engeli olanlarla 20 30 engeli olan arkadaşımız bekliyo sonuç 1 veya 2 sini alıyolar

ALLAH dan hiçbir zaman ümidinizi kesmeyin arkadaşlar yılmadan usanmadan iş aramaya devam edin. mutlaka bir kapı acılacaktır.gerekirse işkurun kapısında yatın ama vazgecmeyin.bunun bir imtihan oldugunu sakın unutmayın. Allaha emanet olunuz

iş arayaan biri olarak biliyorum ki iş bulmak cok zor tam 8 yıl iş aradımmm

Engelsizbiz;

Bir de bundan 20 yıl öncesini düşünün. Ben de iyi bir üniversiteden mühendis olarak mezun oldum 93'te. Destek olacak kimsem yok, torpil yapacak dayım! yok. O zamanlar şimdiki gibi değil engelli istihdamı onun adı bile yok. Artık mektupla başvuru yaptığım yerlerden de olumsuz cevaplar aldım. Aile zaten dağınık. 1,5 yıl umutsuzlukla yaşadım. Tesadüfen duyduğum memurluk ilanına başvurdum. İngilizce bilgim sayesinde sınavla (torpilin zerresi yok) memuriyete girebildim. Gerçi yaşadığım yerden 800 küsur km uzağa bilmediğim yere atandım. Bir kış günü sadece 2 bavulla gittiğim yerde zorluk çektim önceleri ama zamanla alıştım, yuva kurdum. Hala orada yaşıyorum. Belki torpilim olmuş olsa kendi mesleğimi yapabilirdim ama inanın o zamanlar çok zordu.
Engelsiz iyi eğitim almış insanların bile iş bulmasının zor olduğu ülkemizde eğitimli engellinin iş bulmasının çok çok zor olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz.

Allahtan yine şu %3 olayı var ya o olmasaydı ne yapardık biz hiç değilse dürüst işletmelerde var kanuna nizama uyan arkadaşlar siz yinede okuyun bi kapı açılacaktır mutlaka.

Bende aynı durumdayım 2012 yılında Kamu Yönetiminden mezun oldum, tek gözüm görmüyor %32 engelim var fakat ne engelli ne de sağlam sayıldığımdan iş bulmakta zorluk çekiyorum bir işe girdim çırak olarak 1,5 sene sigorta yok ve çalıştığım ortam aşırı kimyasallı ve sıcak, beni çok ciddi şekilde rahatsız etmesine rağmen ailemi geçindirebilmek için dayanıyorum ama nereye kadar böyle gider bilmiyorum...

Bu memlekette engelli olana iş yok!
İş-kur'a 2005'te raporum çıkar çıkmaz kaydımı yaptırdım.
Yıl 2014 iş konusunda hiç yararını görmedim.
İş-kur dışında raporumla gittiğim yerler de oldu. Ama sonuç yok.
Rapor sadece ayak bağı. Başka bir işe yaramaz.

Izmirde olan arkadaslar cigli de belediyenin karsisinda evkur magazisi var. Caminda engelli personel araniyor yaziyor. Daha onceden ( 3 4 ay once) iskura ilan vermislerdi heralde ordan bulamadilar ki cama ilan asmislar. Ilgilenen arkadaslar gidip bi gorussun. Belli mi olur nasip oradadir belki.

özer canim benim bu devletin ayıbı isde cezalar cok az alacaksin kardesim diyecek ssk ben edeyecem maasinin yarisini ben verecem diyecek günde 4 saat calistiracaksin diyecek diyecekde nerde oooooo devletttt bir torba yasa cikarmislar izliyorum adam basladi anlatmaya sipikerde disardan sorular vardedi neymis efendi 1995 sk girisim var nezaman emekli olurum bilmem ne bilmem ne salak salak isyapiyorlar

İşitme engellisinin iş bulması çok zor. Aynı sorunu bende yaşıyorum manesef.

Buradaki yorumları okuyunca acaba iş mi seçiyorsunuz diye düşünmeden edemedim.

Dayımın oğlu ve kızı ikisi de özürlü. Bunlar iş bulamazlardı. İkisi de rapor aldı. İşkura kayıt yaptırdı,birini iki gün sonra fabrikadan diğerini 15 gün sonra fabrikada temizlik işi için aradılar. Şimdi ikisi de mis gibi çalışıyor. Anlaadım ben bu işten bişey. Bizim akrabalarmı ballı, sizmi şansızsınız.

Çalıştıkları fimaları da söylim biri Otokar firmasında diğeri Harput Holdingte çalışıyor. Yerleri de iyi yani..

Sorun o değil eğitimli adama iş yok, İlkokul mezunu olursan iş çok, Birde engelli oldun mu direk temizlikçi veya ayakçı olarak bakılıyor piyasada yani normal insan gibi bakılmıyor, Alt tabaka görülüyorsun sadece engellisin diye istersen doktora yap engellisin diye ancak temizlikçi yada amele olabilirsin.

valla cok zor bı ıse yerlesmek tek caresı ekpss ye gırıp 95 ve ustu puan almak bende cok sıkıntı cekıyom ısım yok arıyom bu gun ıs kura gıttım 9 aylık gecıcı ıscı alımına basvurdum okulara falan temızlıkcı yapıcaklar oda kura usulu ısmım cıkarsa tabı cıksa cok guzel olur :(

işkur size tc ile girbilceğiniz bir şifre vermiştir her gün orada engelli eleman açıklarına bakabilir ve başvuru yapabilirsini ben öyle bulmuştum iş memur olmadan önce

canacan;

Doğru söylüyorsun arkadaşım iş seçiyoruz. benim yüzde 60 raporum var özürüm ayağımda işkur'un bana söylediği iş yerine gittiğimde bize sağlam adam lazım. ağır iş vereceğiz sen yapamazsın dediler. Ben adamlara ayak işi yapamam bile demedim. adam bana bakıp direkt olarak yüzeme söyledi. şimdi ben kendimi 100 metre bile ayakta taşıyamıyorken o işi nasıl yapacağım? Daha doğrusu iş seçmeyip ne yapacağım? 2 yıldır bende iş arıyorum işkurun daha bana faydası olmadı. hergün oradaki danışmanımın yanına gidiyorum. üniversiteye başladım daha kolay iş bulurum diye. sertifakalar aldım ama yine işkur bana iş bulamıyor. ve hâlâ aramaya devam ediyorum.

TahaAY, sizin durumunuz iş seçmek olmuyor. İş size uygun değil sadece. İş-kur, engelimizi bilerek bizi yapabileceğimiz işlere yönlendirmeli. Yoksa ayak uydurabileceğin ve zorlanmayacağın iş bulmak zorlaşır. Yine de umudumuzu yitirmemeliyiz.

Yitirmedik ama yitirsekde fayda vermez çünkü o alacağımız maaşa yaşamak için ihtiyacımız var. Bazen Türkiye'ye şu yapılacak yada şu yapılsa iyi olur deyip peşine de daha 50 senesi var diyoruz ya.. işte İşkur da böyle bir şey. Yakında biz göremedik ama sizler görürsünüz demeyiz İnşAllah.

rabbim herkese hayırlı iş nasip etsin bu dünyada olmuyorsa sabredin vardır bir hikmeti
kimi dualar burada kabul kimisi ise ahirette mükafat bulur
sabredin arkadaşlar dua edin

Üst Alt