Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli insanlar daha fazla mı alıngan oluyor?

Konular
2
Reaksiyonlar
0
Engelli insanlar daha fazla mı alıngan oluyor?
Engelli insanlar Olması gerekenden daha çok fazla mı tepkili oluyorlar?
Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler?

Engelsiz insanlar daha ukala oluyor.

ben çok aksiyim
sinirliyim
engelimden dolayı mı mizacım mı bu bilmiyorum
ama evet birşeyleri yapamamak sinir bozucu

Kişiye göre değişir, kim ne derse sen daha iyi bilirsin derim ama doğru bildiğimide yaparım gerginlik olmasın.

Çünkü herşey istediğimiz gibi yolunda gitmiyor %50 gitse oda yeter de gitmiyor :D evet biraz hassas ollabiliyoruz ben alınganlığımı bazen farkediyorumda kimse kiseyi bu şekilde çekmez diye empati kuruyorum.O yüzden aştım artık alınmıyorum artık :D :DAlınmaktan vazgeçtim :D

normal insanlar senin baktığın pencereden ne kadar bakmaya calissada aynı açıyla bakmadiklari için seni anlayamazlar engelli insanların hassasiyetleri vardır
yaraya tuz basmak olmaz
kısaca eşekten düşenin halinden gene eşekten düşen anlar normal bir insanın kaza sonucunda engelli kalıp engelilerin gözüyle bakması gibi...

İnsanların iletişime (mesaja) verdiği tepki kendi özgeçmişleri uyarınca şekillendiği için; sakat kişiye kıyasla görece sağlam bedenli kişinin kişinin, zengine göre fakirin tepkilerinin aynı olması zaten beklenemez bence.

Kendi açımdan evet! Engelli olmamız aşırı bir duygusallık veriyor: ister istemez daha çok alınıyoruz; ne kadar hayatla barışık olsak da engel üstümüzde hep bir yük!

Siz 'Alınganlık' yanına hassaslığı, otokontrolü de koyun bence. Mesela 'Aşık' olursunuz sakatlığı olmayan birine sırf karşılık olarak ret alma endişesi yüzünden açılmaz içinizde biriktirirsiniz gibi.

Valla Burak bey engelsiz kızlara da aşık oldum ve ret cevapları aldım. Ama kendi naçizane fikrim insanın içinde bir duygusallık olmadan alınganlık olmaz: alıngan insan illa ki duygusaldır: bu insanın alınganlığına göre değişir.

engelli insanlar alınganlıktan ziyade bence daha bencil oluyorlar

Bu bahsettiğimiz alınganlık eğer duygusallık ve belkide empati sonucu ortaya çıkan bir alınganlıksa birlikte yaşamak güzel onunla. Ama; 'Ötekilik' yüzünden bir alınganlık konumuz ise, bu bence varlığımızın ta kendisi olmalı.

Kişiden kişiye değişir bu durum engelli ya da değil. :rolleyes:

kendim evet çok alıngandım küçükken. büyüdüğüm mahallede tek engelli bendim. arkadaşlık kurmakta zorluk çekmedim.
12 - 13 yaşlarımda yaz tatilinde arkadaşlar ile otururken herkes bisikletlerine atlayıp bisikleti olmayan ayakta durur vaziyette bisikletin arkasına binip beni geride bırakmışlardı. çok üzülmüştüm bisikletim olmadığından değil bisikleti olmayan arkadaşlar gibi ayakta binemediğim için. neyse ben bir alınganlık yaptım küstüm bunlara :) bir kaç hafta konuşmamıştım.

gereksiz şeyleri sorun yapıyorum ya da aslında gerçekten sorun
bilmiyorum

Aksine engeli olarak daha merhametli insanlarız alınganlık konusuna değinirsek hayır bakış açısı ve beden dili çok önemli genelde insanlarımız yüksek oranda beden dili ve bakış açılarımız hep negatif yönünde kullanıldı bunları sadece engeliler değilde engel olmayan insanlarda durum aynı

O kişiye göre değişen bir durum
Rahatsızlık bir engel olarak görünürse alınganlık olabiliyor ama rahatsızlığı bir engel olarak gorulmediginde durum değişiyor

rahatsızlığı engel olarak görmemek mümkün mü?
herseyini engelliyorsa bence değil.

bence kişinin kendi durumunu kabullenip kabullenmemesi ister istemez etkiler

Bende alıngan olanı hiç çekemiyom fenalık glyo içime

Helede erkekte çekilmiyo

Alınganlığın oteki adı trip:D

Biri küstüydi yazmam rahatsz etmem dedi daha sabah oldu baktım günaydın diyo:D

Yok da Allah'tan gelen şey hastalık sağlık insanlar her dediğine alinirsan evin yolu bulunmaz kim ne derse desin size dedikleri şeylerin iki gün sonra kendi başlarına gelmeyeceğinin garantisi var mı ?

Aynen herşeye alınıp küsenden bihayır glmez zaten sen açıklamasını yaptığın halde gene alınıyısa boşver:)

İnsanın kendisini ve karşısındakini tanıyıp tanımaması da etkili olabilir. Az çok kimin neyi ne niyetle söylediğini anlayabiliyor insan. Her şeye alınmaya gerek olmadığı gibi bir art niyet varsa nadiren de olsa cevap vermek gerekiyor.

engellı dıye nıye alıngan olsunkı. yaradılıs meselesı olmalı alınganlık.
duymadıgım ıcın hep pıskınlıge vururum. senın duymadıgın ne ıyı. bız herseyı duyup sınırlenıyoruz dıyorlar cevremdekı duyanlar.
ınsanları oldugu gıbı kabul edersenız kımın ne oldugunu ogrenmıssınızdır. engelsız ınsanlar yamamayı cok sevdıklerınden engellıler alıngan dıyorlarmıs. anlayıssızlıktır bana gore.

Üst Alt