Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli iş başvurusu yaparsa işe girmese de 2022 maaşı kesilir mi?

LugaL

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba değerli engelli arkadaşlarım bu konuyu açmamda ki neden iş başvurusu hakkında detaylı bilgi almak isteyişimdir. Benim i'luk bir raporum var ve ben işkur aracılığı ile engelli olarak herhangi bir firmada çalışmak istiyorum korktugum şey ise ben bu iş başvurusunu yaptıgım zaman ve işe alınmadığım taktirde yinede maaşım kesilebilir mi? Bir diğeri ise varsayalım ki işe alındım ve engelli maaşım kesildi üç beş ay çalıştıktan sonra işveren işime son verdiği taktirde benim akibetim ne olur? Tekrardan heyet raporu alarak yeniden maaşa bağlanabilir miyim ya da devlet iş verenin bana belli bir tazminat ödemesini sağlar mı ? bunlar kafamı çok karıştırıyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim iyi forumar... :confused:

3 ay zamanın var bildirmek için 3 ay sonunda keserler maaşını yanı bir yılda 89 gün sigortalı olabilirsin 90 dedimi maaşın kesilir eger kesilmezse bildirmediğin için ceza yersin git bi dene bir iki ay çalışıp çalışamayacagını eger güzel iş bulursan neden 300 liraya talim edesin ki vergi indirimin varsa kesintisiz alırsın askeri ücretini herkezden 100-150 daha fazla eger güzel iş bulursan ve inşallah bulursun boşver 2022 maaşını ekpss yi tuttturana kadar çalış ne kadar erken sigortalı olursan o kadar iidir ben cok çalıştım 1100 günüm var calışarag işkurun kurslarınada katılabilirsin 20 lira günlük veriyorlar 600 aylıkta o kurstan alırsın tavsiye kursum bilgisayar kurslarını al işini görür öğrneğin coreldraw ögren gazeteyi bilgisayarda hazırlarsın ne mezunu olursan ol böle programları bilenlerin maaşı yaklaşık 3 beş binlira saygılar yardımcı olabildiysem ne mutlu

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim ancak ben yılda 89 gün sigortalı olarak çalışmayı bi kenara bırak sadece iş başvurusunda bulundugum için maaşım kesilebilir diye endişe duyuyordum :) bu arada yaşadığım ilçeye yakın bir çimento fabrikası var çimko diye büyük bir firma Türkiye'nin 1. Dünya'nın ise 3. en büyük çimento holdingi bizim Pazarcık ilçesine yakın bir şubesinde engelli eleman ihtiyacı varmış ona işkurun sitesi üzerinden dün başvuru yaptım ve biraz araştırma yaptım engellilerin çalışma krtierleri çok güzelmiş kısaca bahsedecek olursam; cumartesi pazar izinli olacagım aylık net maaş 1100 lira civarı yapacagım iş çok ağır ve zor değil hani derler ya angarya işler işte vardiya sistemi yok sabah 8 akşam 4-5 civarı yılda 15 - 20 gün yıllık iznim olacak bu şekildeyse eger ekpss'ye bile gerek duymam benim yaşım 23 olacak ve bu yaşa kadar hiç bir yerde daha sigortalı çalışmadım ilkkez sigortalı çalışacagım ve bir kaç yerden duydugum kadarıyla 2009'dan bu yana ilk defa sigortalı işe başlayacak engelliler için hazırlanan yasada engelliler 16 17 yıl kadar sigortalı çalıştıktan sonra emekli oluyorlarmış yani 17 yıl olsa ve ben 23 yaşımda başlamış olsam 40 yaşımda emekli olacağım hayırlısı bakalım

başarılar arkadaşım üzülme cıksan bile bi kaç ay içinde tekrar bağlatırsın önceden aldığın için alman daha kolay olur gönlün nasıl yapmak istiyosa yap şans seninle olsun

teşekkürler turan kardeşim bundan öncede başka bir yere başvurmuştum yag fabrikasıydı ama olumsuz karşılanmıştı zaten oranın koşullarıda biraz zordu bana göre sanko çimko çimento gayet ideal olur benim için ama orasıda olumsuz karşılamazsa tabi :)

İşe girdiğin zaman maaşın illa ki kesilecek.
Sonuçta her ay düzenli olarak belli bir miktar para alacaksın.
Bence sen iş bulup işe girmeye çalış.
3 ayda bir alacağın paradan medet unma :)

Myserty94;

önerin için teşekkürler Gizem hanım ama benim öğrenmek istediğim sadece iş başvuru yaptıgımız an almakta oldugumuz üç aylıgımız anında kesilir mi oda kesilmiyormuş işe başvurmak dışında işte 2 ay çalışsam bile kesilmiyormus :)

işkur kaydıyla maaşı kesılen yok! sonuçta sıgorta gırışın yok sıgorta yapmadıkları surece gozukmez sıstemde 90gun degıl artık 1gun bıle sıgortalı çalışman yeterlı hemen kesılır
2015de maaşlar kesılecek zaten bence hemen gır boşver 2022 yı .

musty35;
neden kesilecek maaslar ? bütün engellilerin ki mi kesilecek ?

1 Ocak 2015 itibariyle tüm 2022 aylığı alanların sosyal incelemesi yapılacak olup incelemeler sonucunda muhtaçlıktan çıktığı tespit edilenlerin 2022 aylıkları kesilecektir.
muhtaçlığın tespiti şu şekilde yapılır. eger 2022 aylığı alan kişinin 2022 aylıgı almaya engel bir durumu yoksa (sgk kaydı yoksa, emekli değilse, 60/g kapsamında gSS tescili yoksa, sigortalı çalışan değilse, eşi emekli ve sigortalı çalışan değilse vs) hane gelirine bakılır.
hanede kişi başıan düşen aylık gelir bugünkü tarih itibariyle 270,23 lirayı geçmiyorsa (1 Ocak 2015 itibariyle bu miktar yeniden belirlenecektir) 2022 aylıgına devam. ama hanede kişi başına düşen aylık miktar muhtaçlık sınırını geçiyorsa 2022 aylığı kesilir.
UYARI: 2022 aylığı gelir hesabı yapılırken evde bakım aylıgı da dahil her türlü gelir dikkate alınır.

Üst Alt