Şu an kamu yönetimi bölümü son sınıf öğrencisiyim. ortopedik engelliyim. bir çok kez internetten engelliler ile ilgili iş ilanlarını takip ediyorum. bu ilanlar sanki zorunlu verilmi gibi bir çok belirsizlikler içeriyor. gerek engelsizkariyer gerek kariyer.net sitelerindeki ilanlarda mevcut bu saçmalıklar
öncelikle ilk saçmalık. özel bir şirket eleman arıyor
-lise ve dengi okul mezunu
-ortopedik engelli
-özür oranı en az %60
-işkura kayıtlı
buraya kadar sorun yok ama altakı açıklamalara bir madde eklenmiş.
-ağır ve vardiyalı çalışma temposuna ayak uydurabilecek. (!)
bu ne şimdi. ben bu ilandan biz eleman bulmak istemiyoruz bu ilanı da vermiş olmak için veriyoruz gibi bir şey anlıyorum. ortopedik engelli denildiğnde nasıl bir resim canlanıyor bu insanın kafasında onu merak ediyorum sadece.
temizlik elemanı olarak engelli eleman arıyanlar bile mevcut. belki bedensel engeli olmayan, sadece işitme engeli vatandaşlar için uygun o pozisyon ama bunları belirtmiyorlar ilanlarda. işverenlerin daha duyarlı olmaları lazım ama bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok sanırım.
öncelikle ilk saçmalık. özel bir şirket eleman arıyor
-lise ve dengi okul mezunu
-ortopedik engelli
-özür oranı en az %60
-işkura kayıtlı
buraya kadar sorun yok ama altakı açıklamalara bir madde eklenmiş.
-ağır ve vardiyalı çalışma temposuna ayak uydurabilecek. (!)
bu ne şimdi. ben bu ilandan biz eleman bulmak istemiyoruz bu ilanı da vermiş olmak için veriyoruz gibi bir şey anlıyorum. ortopedik engelli denildiğnde nasıl bir resim canlanıyor bu insanın kafasında onu merak ediyorum sadece.
temizlik elemanı olarak engelli eleman arıyanlar bile mevcut. belki bedensel engeli olmayan, sadece işitme engeli vatandaşlar için uygun o pozisyon ama bunları belirtmiyorlar ilanlarda. işverenlerin daha duyarlı olmaları lazım ama bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok sanırım.