Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli iş ilanlarındakindaki çelişkiler... Lejyoner ilanı gibi!?

Konular
21
Reaksiyonlar
0
Şu an kamu yönetimi bölümü son sınıf öğrencisiyim. ortopedik engelliyim. bir çok kez internetten engelliler ile ilgili iş ilanlarını takip ediyorum. bu ilanlar sanki zorunlu verilmi gibi bir çok belirsizlikler içeriyor. gerek engelsizkariyer gerek kariyer.net sitelerindeki ilanlarda mevcut bu saçmalıklar

öncelikle ilk saçmalık. özel bir şirket eleman arıyor
-lise ve dengi okul mezunu
-ortopedik engelli
-özür oranı en az %60
-işkura kayıtlı
buraya kadar sorun yok ama altakı açıklamalara bir madde eklenmiş.
-ağır ve vardiyalı çalışma temposuna ayak uydurabilecek. (!)

bu ne şimdi. ben bu ilandan biz eleman bulmak istemiyoruz bu ilanı da vermiş olmak için veriyoruz gibi bir şey anlıyorum. ortopedik engelli denildiğnde nasıl bir resim canlanıyor bu insanın kafasında onu merak ediyorum sadece.

temizlik elemanı olarak engelli eleman arıyanlar bile mevcut. belki bedensel engeli olmayan, sadece işitme engeli vatandaşlar için uygun o pozisyon ama bunları belirtmiyorlar ilanlarda. işverenlerin daha duyarlı olmaları lazım ama bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok sanırım.

bu ilanın sahibi hazır gibi
özür oranı en az %60 diyor ama
ağır ve vardiyalı çalışma temposuna ayak uydurabilecek ne şimdi bu sacmalıktan başka bişey degil

ben yaklaşık 9 aydan beri gerek özel,gerekse resmi kurumların ilanlarını takip ediyorum.ÜZÜLEREK belirtmeliyim ki ,söyledikleriniz mağalesef doğru.
bu sureç içinde ,takip ederseniz göreceksiniz ki, pişire pişire aynı ilanlar hep karşınıza çıkacak.nasıl olsa (OLMASINA RAĞMEN) bunlara hiç bir yaptırım uygulanmıyor.tüm bunlar bir formalite gibi geliyor bana.ki bunların içinde hatırı sayılı firmalar,şirket adlarına sık sık rastlarsınız.
ergün

[FONT=Helvetica]6.Özürlü Çalıştırmamanın Cezası [/FONT]
[FONT=Helvetica]İş Kanunun 101. maddesinde düzenlenmiş olup müeyyidesi idari para cezasıdır. 26.05.2008 tarihinden bu yana çalıştırmayan her özürlü ve çalıştırmadığı her ay için 1.357-YTL idari para cezası uygulanmaktadır. [/FONT]
[FONT=Helvetica]İdari para cezası İş Kanunun 108. maddesi gereğince Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri tarafından verilmektedir. [/FONT]
[FONT=Helvetica]Yönetmelik uyarınca idari para cezası kesilebilmesi için İş Kurumunun, işverene bildirim yaptığı tarihten itibaren 10 gün içinde veya bildirim yapılmadığı takdirde işçilerin gönderiliş tarihinden itibaren 30 gün içinde özürlü açığının kapatılması için işverene son olarak kayıtlı özürlülerin meslek ve öğrenim durumlarını içeren listelerin gönderilerek işyerindeki açık kontenjanların bu listelerden veya gönderilenlerden karşılanmasını istemesi gerekmektedir. İşveren, bu şekilde gönderilenler ve/veya listelerde yer alanlar arasından seçimlerini yaparak gönderim veya listelerin bildirim tarihinden itibaren 15 gün içerisinde açık kontenjanlarını kapatmak zorundadır. Kapatmazsa idari para cezası uygulanacaktır.[/FONT]

Kimi işyerleri özürlü işçi çalıştırmaktansa bu cezayı her ay ödemeye razı.Bunu da ben anlamıyorum.İşverenler duyarsızlaşmış iyice.

Üst Alt