Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli işçi alımında, 2. bir sınav daha yapılacak

yalnizefe

Üye
Konular
147
Reaksiyonlar
0
İŞKUR, işçi alım yönetmeliğinde, EKPSS'ye yönelik düzenlemeler yaptı.

KURUM SINAVI NASIL OLACAK?
Kurum tarafından yapılacak sınav, yazılı veya sözlü yöntemlerinden biri veya ikisi kullanılarak yapılacaktır.
Adayın başarı puanı;
- hem yazılı hem de sözlü sınav yapılması halinde, adayın EKPSS puanının yüzde ellisi, yazılı sınav puanının yüzde otuzu, sözlü sınav puanının yüzde yirmisi;
- sadece yazılı ya da sadece sözlü sınav yapılması halinde adayın EKPSS puanının yüzde yetmişi, yazılı veya sözlü sınav puanının yüzde otuzudur.
Başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek adayın isimlerini kapsayan bir liste belirlenerek ilan edilir. Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar sınav kurulunca incelenir.
Engelliler Sitesi - Engelli işçi alımında, 2. bir sınav daha yapılacak

Engelli işçi alımında, ikinci bir sınav daha yapılacak

Engelli işçi alımında, 2. bir sınav daha yapılacak
30 Mayıs 2014 Cuma

30 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazetede yapılandeğişiklikler şu şekildedir.
EKPSS İLANLARINDA BARAJ PUANI OLMAYACAK
EKPSS ilanlarında baraj puanı olmayacak
EKPSS İBARESİ, İŞÇİ ALIM YÖNETMELİĞİNE KONULMUŞTUR
İşçi alımında EKPSS sınav sonuçlarının kullanılması için gerekli mevzuat düzenlemeleri yapılmıştır.

İŞÇİ STATÜSÜNDEKİ MÜFETTİŞ, UZMAN, DENETÇİ YARDIMCILIĞI İLANINDA KPSS PUAN TÜRÜNÜ TALEBİ VEREN KURUM BELİRLEYECEK
Önceki düzenlemede, müfettiş, denetçi ve uzman yardımcılığı hariç tutularak işçi alımlarında (B) Grubu sınav sonuçlarının esas alınacağı belirtilmişti.
Yeni düzenlemede, müfettiş, uzman veya denetçi yardımcısı alınırken, talebi veren kamu kurum ve kuruluşuncun belirttiği KPSS puan türünün esas alınacağı hükme bağlanmıştır.
ENGELLİ İŞÇİ ALIMINDA EKPSS KULLANILACAK
Yönetmeliğin 10. maddesinde yapılan düzenlemeye göre münhasıran engelli işçi taleplerinde EKPSS sonuçları kullanılacaktır.
SINAV KOMİSYONUNA, SAKATLAR KONFEDERASYONU DEĞİL EN ÇOK ÜYESİ OLAN KURUM GÖNDERECEK
Sınav komisyonlarına daha önce "Türkiye Sakatlar Konfederasyonunca" üye verilmesi karara bağlanmıştı. Yapılan değişiklik ile konfederasyon ismi çıkarılmış ve bununyerine "en çok engelliyi temsil eden üst kuruluş tarafından" ifadesi getirilmiştir.
ÖNCELİK HAKKINA SAHİP OLANLARDA EKPSS ARANMAYACAK
Öncelik hakkına sahip olanlar da, KPSS'nin yanı sıra EKPSS şartı da aranmayacak.

EKPSS PUANIYLA İŞÇİ OLARAK ATANAN BİR DAHA AYNI PUANLA İŞÇİ OLARAK ATANAMAYACAK
Kamu kurum ve kuruluşlarına sürekli işçi olarak girmiş olanların, deneme süresi sonunda da çalışmaya devam etmeleri halinde, aynı tarihli EKPSS puanları ile bir başka kamu kurum ve kuruluşunun sürekli işçi talebine başvuruları kabul edilmeyecek.

3 KATI ADAY SÖZLÜYE GÖNDERİLECEK
EKPSS sınav sonucunu talep eden engelli işçi alım ilanlarında, en yüksek puanlı 3 katı aday, sınav yapılması için ilgili kuruma bildirilecektir.

KURUM SINAVI NASIL OLACAK?
Kurum tarafından yapılacak sınav, yazılı veya sözlü yöntemlerinden biri veya ikisi kullanılarak yapılacaktır.
Adayın başarı puanı;
- hem yazılı hem de sözlü sınav yapılması halinde, adayın EKPSS puanının yüzde ellisi, yazılı sınav puanının yüzde otuzu, sözlü sınav puanının yüzde yirmisi;
- sadece yazılı ya da sadece sözlü sınav yapılması halinde adayın EKPSS puanının yüzde yetmişi, yazılı veya sözlü sınav puanının yüzde otuzudur.
Başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek adayın isimlerini kapsayan bir liste belirlenerek ilan edilir. Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar sınav kurulunca incelenir.

Kaynak: Memurlar.Net

Ben Bilgisayar Programcısıyım, benim de sınava girmeme gerek var mı? Memurlar da sınava girecek mi? Bilgisi olanlar yazarsa sevinirim. Saygılar...

Bence çok mantıklı hiç değilse iş olsun diye kimse tercih yapmayacak yada gidemeyeceği yeri bilerek tercih yapmayacak. Böylece kimsenin hakkı yiyinmiyecek. Bari bir an önce olsada millet atansa yoksa her zaman ki gibi engelliler için yapılan sadece sözde kalacak.. İnşAllah herkes için hayırlısı olur.

AKP'nin 50 bin engelli üyesi varmış. Onları sokacaklar. Sınavda 100 alanı değil, 50-60 puan alanı sokacaklar AKP'li diye. AKP'li olana çok kolay, hatta cevaplarını söyleyecekleri soruları soracaklar, çünkü mülakatlar kameraya çekilmiyor artık eskisi gibi. AKP'li olmayana Örümcek Adam'ın annesinin adı nedir gibi saçma sapan ve zor sorular soracaklar. Bakara Sûresi kaç ayettir ya da Doğu Anadolu'nun yüz ölçümü en büyük ili hangisidir gibi... Herhalde kamuya giremeyeceğim bunların aldığı bu kararla. AKP'lilerin listeleri, partilileri, üyelerinin adları sınav kuruluna önceden gidecek. Onlar da bu isimleri değerlendirip kadroya alacaklar ve kadrolaşıcaklar. Adamınız yoksa işiniz iş, hakkınız yenecek, tıpkı benim gibi.

Son düzenleme:
altruder;

yazıklar olsun daha nedir ne değildir bilmeden etmeden bi ri konuşuyor

siyaset yapıyor aklı sıra akıllı kardeş akp üye olanı heme atıyorlarsa

topluca gidelim üye olaım bizide atasınlar senide atasınlar

yazıklar olsun hemen olayı çözdü suçluyu buldu yargıladı sorumlu suçlu belli

Sen şimdi AKP'yi savunmakla siyaset yapmıyor musun? AKP'ye hemen üye olacağım diye, bir partiye kendini hemen satmıyor musun? İnsan onurlu olur biraz, bir işim olacak diye bir partiye satmaz kendini. AKP'yi o kadar savunmuyorsan hangi yüzle bana yazıklar olsun diyorsun? Demek ki bu partiyi savunuyorsun ki bana yazıklar olasun diyebiliyorsun; yandaşsın ve kimin adamı olduğun her halinden belli senin.

Son düzenleme:
Kendi yazdıklarına bi bakıp tekrar okurmusun yazdıklarını oKURSAN

konuyu nasıl çarpıttığını anlarsın

....
....
Ne alakası var şimdi ,
Vallahi akp 'li değilim.
bu fitne fücüratlığı boşverelim.

İyi castabala atanırsan haber ver de bilelim. İktidar yandaşı engellilere torpil geliyor! Ben de bunlardan değilim diyenler şu iyi bilsin şu an AKP ye üye 50 bin engelli var sana sıra zor gelir.

neresi iyi bu mevzuatın sözlü sınav varmış torpil döner kesin

Ben de aynı şeyi söylüyorum paranoya, ama dinleyen kim?

mülakata hakkıyla kazanıp girenleride gördüm. kurul heyet olacağı için kazanan normal girer belki.

Altruder ,
Kesinlikle sana katılıyorum. Bu olay herşeyde olduğu gibi dönüp torpile dayanacak maksat belli kim savunuyorsada yapılmışlar yapılacakların garantisidir boşyere kendinizi yormayın.

Bu yazdıklarıma daha önce şahit olan AKP'ye rağmen yine de memur olmayı hak etmiş olan iki arkadaşım var. Bunlar onların daha önce yaşadığı deneyimler. Ben burada saçmalamıyorum, daha önce insanların şahit oldukları konularda yazıyorum. Öyle saçmalama deyip, dayanaksız atmıyorum kafamdan.

Arkadaşlar AKP yi niye kariyeri diyorsunuz siyasal lastik ayin lütfen AKP olmasaydı bu imkanları bile bulamayacaktik

altruder adındaki arkadaş torpil olayının akp gelmeden önce nasıl olduğunu bilseydin şimdi akp yi desteklemek için hemen koşar üye olurdun torpil olayının bitmesi konusunda en çok bu iktidar uğraştı nankörlüğün lüzümu yok sen

Sadaka gibi 3000 kişilik kadro açan, hakkımız olan %3'lük engelli kontenjanını bile açmayan, on binlerce engelliyi kamuya atayabilecekken, seçim dönemi engelli değil, kendi yandaşları ile kadrolarını dolduranlar AKP'liler değil de kimler? Bir de onları savunuyorsun. Senin, benim, on binlerce engellinin hakkını yemiyorlar mı, yemediler mi, elini vicdanına koy da söyle.

Kuralsızlık kural oldu. Her şey kendi adamları tarafından denetleniyor. Yanlışlar doğru, doğrular yanlış oldu. Doğruyu bilen adam, insan kalmadı. İlkeleri prensipleri olan adam kalmadı. Kim kontrol ediyor bunları, kim denetliyor, kimse. Bir de bunları savunuyorsun. İnsaf. Bu partiyi savunuyorsun ya daha ne diyeyim? Tarih bunları asla affetmeyecek ve Türkiye Cumhuriyeti'ne verdiği zararların idrakına belki bir gün varacaksın, ama belli ki hâlâ varamamışsın, ortada Türkiye Cumhuriyeti diye bir şey kalırsa, o zaman bana hak verirsin belki.

Altruder kardeşim sen o kadar cahil bir insansın ki aklım almıyor yazdılarını senin atamanı işkur mu yapacak yoksa ösym mi ???

daha kamuya ne olarak gireceğini bilmiyorsun yorum yapıyorsun. senin atamanı ösym yapacak ve sen kamuya memur olarak atanacaksın. Bu seni ilgilendirmiyor kamuda işçi olmak istiyorsan işkurun açacağı kadroya başvuracaksın... İkincisi yine okumadan iş yapıyorsun. Neden çünkü elli atmış alan insan başvuramıyor iyi oku açılacak kadronun tutarının en fazla üç katı sınava alınacak diyor yani elli almış alan insan diyelimki beş yüz kişi alınacak ilk puanı yüksek olan 1500 kişi mülakata katılacak okumaktan aciz olan insalar haline gelmişsiniz direk nasıl akp'ye bağlıyorsun anlam veremiyorum....

Bu zamana kadar hangi hükümet engelli aldı madem kanuni hakkındıda neden bu hükümetten önce engelli alınmıyordu zaten kanunu bu hükümet çıkardı saçma sapan konuşma cahil insan...

Ben ötekilerin hakkını savunuyorum. Bir hükümet kadrolaşılacaksa bunu da kendi bünyesinde yapacağı sınavla kendi adamlarını alacaksa, bunun için de kanun çıkarmışsa, gerisi önemli değil, teferruattır.

Ben ötekilerin hakkını savunuyorum. Bir hükümet kadrolaşılacaksa bunu da kendi bünyesinde yapacağı sınavla kendi adamlarını alacaksa, bunun için de kanun çıkarmışsa, gerisi önemli değil, teferruattır.

Sen kendin gir ötekilerini kanun savunur yazıyı iyi oku ondan sonra gel yanıma kulaktan dolma bilgiler ile değil gerekli görürse diyor yüz kişilik yere 1000 kişi başvurursa diyor puanı en yüksek ilk üçyüz kişiyi mülakata alacağım diyor torpili olan ilk üçyüze giremiyorsa istersen başbakanın oğlu olsun fark etmez. Bir daha hükümet hakkında daha kanunu okumadan atıp tutarsan hakkında akp partiye suç duyurusunda bulunup karalama kampanyasından dolayı hakkında gerekli işlemlerin başlatılması için elimden geleni yapacağım provakatörlük yapma burada adam akıllı bilgi paylaş yorum yap siyaseti sokma buraya...

Altruder kardeşim

herşeyi gördün öğrendin yazdın senaryoyu filmi çektin yayınladın

tebrik ediyorum peki kesinmi akp üye olanı hemen atıyorlarsa koşarak gideyim de üye olayım ben ya

KOŞ SENDE GEL ÜYE OLALIM BİRLİKTE ATASINLAR BİZİ ALEMSİN

Ben AKP'nin ilk üyelerindenim girecek olsam ben girerdim ama kendim oturdum çalıştım adam akıllı türkiye 13.'sü oldum şimdi ben atandığım zaman senin gibi zihniyetler derki akp sayesinde girdi derler... Yaparsınız bunu sizden beklerim gel sen cumartesi pazar gezerken ben dershanelere gittim evde işimi bırakıp sabahtan akşama kadar ders çalılştım ve hakkım ile kazandım... Birileri hakkında iftira atacaksan bunun hesabına sorarlar adama öyle rasgele konuşması değil.... Merak ediyorum kaç puan aldın eminim puanın düşüktür o yüzden kendin başaramayınca hükümete yükleniyorsundur. Hani klasik bir tabir vardır yüksek not alırsan kendin düşük not alırsan öğretmen suçlu misali....

Arkadaşlar emek olmadan yemek olmaz kimse iktidarı kötülemesin birbirimizlede tartışmaya girmeyelim benim siyasi bir kimliğim yok her vatandaş gibi oy hakkımı kullanıyorum ama hiçbir partiye üye değilim yani siyaset konuşmam bile ama 23 yaşına geldim bunca zamandır hiçbirkimsenin emeğinin karşılığını alamadığını görmedim emek veren herzaman daima kazanmıştır bende üniversite öğrencisiyim hem okula gidip hemde ekpss için dershane gidiyordum sabah 8 den akşam 9 a kadar sadece ders ile geçiyordu zamanım emeğimin karşılığını aldınmı diye sorarsanız ortaöğretimden 85,55 aldım haa eğer az kişi alırlarsa ona diyecek bişey yok bi tek beni vurmuycak az kişi almaları çok kişi alırlarsada bi tek beni almıycaklar lütfen biraz hakkaniyetli olalım

arkadaşlar şu bir gerçek bunu kimse inkar edemez eğer bir yerde alımlarda sözlü falan ayağı varsa orada mutlaka bişeler döner bunu kimse inkar edemez eğer sözlü dedikleri şeyde eleme yapılmıyorsa ozaman adaletli olur.......

Bİrileri şu Altruder arkadaşa 2001 öncesini bir gösterse çok iyi olacak layığımı buldum türkiye 13.'sü oldum... Benim gibi adamlar senin gibileri her zaman yönetir bunu unutma türkiye var türk milleti var dünya tarihinde biz hep olduk olmayada devam edeceğiz...
Bir başvuru yapılır dünyanında her yerinde oraya isteyen kişi başvurabilir... Bunu unutma bunun adınada demokrasi denir...
kaç puan aldım sen ben söyleyim kesin son dört binlerdesin bu haykırış onun haykırışı...

ALİ_GS Nasibinden varsa olur kardeşim sen merak etme rabbim senin istediğin yere atanmanı nasip eylesin...

Üst Alt