Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli işci olarak mı engelli memur olarak mı emekli olmalıyım?

sercankabuk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Ben bir kamu kurumunda engelli işci olarak çalısıyorum.
Yilda 2400tl brüt 16 maaş alıyorum
Emeklilikte 3600 gün 15 yıla tabiyim suan emekliliğe kalan süre 1000 gün 5 yıl
Son tercihlerde memur olarak atandım sizce emekli olduğumda memur olmammı daha avantajlı olur işcimi ?
Lütfen konu hakkinda bilgili arkadaşlarım cevap versin.

Kamu iscileri memurlardan daha cok kazaniyor sosyal haklarida daha iyi diye goruyoruz cevremizde. Gerci 657 degisip memur isci ayrimi kalkacakmis

En düşük memur emeklisi maaşı 1388 tl ben emekli olduğumda bundan daha yüksek alabilirmiyim?

1999 öncesi yatan pirimleriniz çoksa daha yüksek olabilir 2008 sonrası çok olursa yarısını bile alamazsın. 2008 sonrası çok olanlar ya millet vekili olacak yada ölünceye kadar çalışacak şu anki sistemde.

1999 öncesi aylık bağlama oranı temel maaşının %70 i iken, 2008 sonrası bu oran temel maaşının % 40 olarak değiştirildi. Ayrıca memurlukta alt taban şu anda aktif çalışanın 2200 TL olmasına rağmen bunun 700 TL si ek ödeme olarak verilmekte yani maaş dışı gözükmekte buda emekli maaşını düşüren diğer etken memurlar açısından. Kısaca doğru dürüst para kazanıcak mesleğin yoksa karnını doyuramıyorsan o zaman mecburen özel sektörde veya devlette memur olarak veya işçi olarak maaşlı çalışmaya mecbursan çalışırsın onun dışında bu sistemde ancak geri zekalılar çalışır.

sercankabuk memur emeklisi olsan 1500 TL. İşci emeklisi olsan en az 2500. TL kamu işcisi 25 sene üzerinden emekli olduğunda son ayki maaşından fazla miktarda maaş alır kesintisi olmayacak çünkü.

Kamuda çalışan personel bunları bilmesi gerek çünkü, genelde! bu işlerden başka konuştukları pek fazla bişe yoktur:confused:

çalışırken 2500 alamıyorum emekli olunca nasıl alacam bilgisi olan yazsın dedim azıcık destekli sallayın bari

1999 öncesi kamuya işçi olarak girenler yani eski kamu işçileri atıyorum şöför bile 3500 - 4000 TL civarı maaşlar alıyordu artık kamu işçisi şartlarınıda değiştirdiler kadrolu memur kadar almıyor sen sonradan girdin herhalde...

Üst Alt