Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli işçiye de bir defalık nakil hakkı kesinleşti

yalnizefe

Üye
Konular
147
Reaksiyonlar
0
77294.jpg

Meclis ihtisas komisyonunda verilen bir önerge kabul edilerek kanun tasarısına eklenmiştir.
Kanuna tasarısına eklenen madde şu şekildedir:
"MADDE 78- 4/4/2007 tarihli ve 5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
"EK MADDE 2- (1) Kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi kadrosunda görev yapan ve ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen işçiler ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan işçiler, engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak kurum içinde yer değiştirme talebinde bulunabilir.
(2) Bu kapsamdaki talepler kamu kurum ve kuruluşlarının kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.
(3) İşçinin kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle kurum içinde yer değişikliği talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, işçinin ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
(4) Engellilik durumu devam ettiği sürece kurum ve kuruluşlarca isteği dışında işçinin görev yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan işçiler hakkında genel hükümler çerçevesinde işlem yapılır."

Merhaba arkadaşlar bir tek konuyu merak ediyorum, kurum içerisinde yer Değiştirme Hakkı diyorlar ya ben mesela Belediye işçisiyim başka yerde şubem yok nasıl olacak başka belediyeye geçebilecek miyim yoksa bu haktan yararlanamıyor muyuz ?

Bu durum sadece kamuda değil, özelde de çalışan bizim gibi engelli tüm arkadaşları kapsaması gerekir. Bazılarımız için yeterli olsa da bazıları için değil.

arkadaşlar bunu okudum ama resmi gazetede net olarak yayınlandımı meclisten geçip onaylandımı kısacası bu engellilerin tayin olayını resmen kanunlaştımı konunlaştı ise kaynağı ve kanunu belirtirmisiniz

gesees;

şu an, kanun tasarılarının, meclise sunulmadan önce düzenlendiği yer olan meclis komisyonunda... meclise gelecek, oylanıp kabul edilecek (hükümet tasarısı olduğu için uzun sürmez oylanıp kabul edilir), cumhurbaşkanı onaylayıp resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girecek... ortalama 1 ayda uygulamaya konur...

yalnizefe;

gardaş senin dediğine göre 1 aya kadar kanunlaşır resmi gazatede yayınlanır. 1 ay sonra umarım imzalanır herkes memleketine evine anasının babasının yanına gider inşallah hep dua ediyoruz inşallah dediğin gibi olur ama bir soru daha aklıma takıldı şimdi tayinimiz çıkarsa buradaki yövmiyemizle tüm haklarımızlamı gideceğiz yoksa orada ne verirlerse ona razımı olacağız buda bir etken örnek ben burada 2200 maaş alıyorum gittiğim yerde 1500 alacaksam hiç bir anlamı yok

Merhaba arkadaşlar bir tek konuyu merak ediyorum, kurum içerisinde yer Değiştirme Hakkı diyorlar ya ben mesela Belediye işçisiyim başka yerde şubem yok nasıl olacak başka belediyeye geçebilecek miyim yoksa bu haktan yararlanamıyor muyuz ?

belediyeden belediyeye geçilmez diyor benim sorduğum belediye personel müdürü fakat kanun hakkında bir açıklama yok herkez yorumdan ibaret konusuyor bunu öğrenebilecek kimse yokmu.

Üst Alt