Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli işçiye kesinleşen nakil hakkı sizce ne zaman kanun haline gelir?

greenred

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, geçenlerde gördüğüm haber ile ilgili hiç bir yerde başka bilgiye ulaşamadım. Bu engelli işçiye nakil hakkı sizce ne zaman görüşülür ne zaman kabul edilir çünkü kaç yıldır bu yüzden eşimden ayrı şehirlerde çalışmaktayız. Ben Belediyedeyim o ise Üniversite'de . Bilgisi olan arkadaşlar lütfen burada bizimle bilgilerini paylaşsın iyi günler.

belediyeler arası geçiş hakkı olacakmı

Evet olacak herkes kendi kurumunda geçiş yapabilecek. Mesela Belediye işçisi MEB'e geçemeyecek başka bir Belediye ye gidebilecek

Bende girecektim geçiş yok diye girmemiştim belediyeye

Siz başka Kurumda işçi misiniz? Girme imkanınız var ise keşke girseydiniz çünkü belki tayin ile ilgili sıkıntı var ama en güzel maaş ve sosyal imkanlar belediyelerde oluyor. Bir umut bekliyoruz bakalım seçim üstü muhakkak çıkacaktır bu yasa inanıyorum buna.

özele göre iyi fakat kamuya göre en kötü yer sanırım.

Engelli İşçi'ye bir defalık tayin ne oldu?

Aylar önce Çalışma Bakanı ortaya bir laf attı ama hala sanırım bir gelişme yok bununla ilgili bilgisi olan arkadaşlar var ise burada paylaşır mısınız?

dün bir sitede aşağıdak gib torba ysaya eklendiğini okudum.

[FONT=Tahoma][SIZE=3]Kanuna tasarısına eklenenmadde şu şekildedir:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]"MADDE 78- 4/4/2007tarihli ve 5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekliİşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçiÇalıştırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunaaşağıdaki ek madde eklenmiştir.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]"EK MADDE 2- (1) Kamukurum ve kuruluşlarında sürekli işçi kadrosunda görev yapan ve ilgilimevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranındaengelli olduğu belirtilen işçiler ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmaklayükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan işçiler, engellilikdurumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak kurum içinde yer değiştirmetalebinde bulunabilir.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3](2) Bu kapsamdaki taleplerkamu kurum ve kuruluşlarının kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkatealınarak karşılanır ve [/SIZE][SIZE=3]bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3](3) İşçinin kendisinin veyabirlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilikdurumunun tedavisi sebebiyle kurum içinde yer değişikliği talep etmesi halinde,yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, işçinin ve bu fıkrakapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3](4) Engellilik durumu devamettiği sürece kurum ve kuruluşlarca isteği dışında işçinin görev yerideğiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan işçiler hakkında genel hükümlerçerçevesinde işlem yapılır."[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]DEĞERLENDİRME[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]Bu maddeye göre,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]1- Daha önce memura tanınanhak, bu kez işçilere tanınmaktadır.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]2- Bu haktan en az yüzde 40engelli olanlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğubirinci derece kan hısımları bulunan işçiler yararlanabilecektir.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]3- Bu haktan yararlanmahakkı tanınanlar sadece kurum içinde yer değişikliği isteyebilecektir.Kurumlararası yer değişikliği istenmeyecektir.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]4- Bu haktan bir defayararlanılabilecektir.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]5- Bu düzenleme, MeclisGenel Kurulunda aynen kabul edilirse, yürürlüğe girecektir.[/SIZE][/FONT]

Erolktr teşekkür ederim ama, bu sizce ne zaman [FONT=Tahoma][SIZE=3]MeclisGenel Kurulunda kabul edilcek ![/SIZE][/FONT]

Torba yasanın 21 maddesi kabul edildi bunların içinde yoktu sanırım toplam 36 madde var kalanların içinde vardır inşallah'da herkes ailesine çocuklarına kavuşur.

Üst Alt