Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli işçiye nakil hakkı sağlandı.

Raman72

Aktif Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
MADDE 79 – 4/4/2007 tarihli ve 5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir. “EK MADDE 2 – (1) Kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi kadrosunda görev yapan ve ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen işçiler ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan işçiler, engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak kurum içinde yer değiştirme talebinde bulunabilir.
(2) Bu kapsamdaki talepler kamu kurum ve kuruluşlarının kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır.
(3) İşçinin kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle kurum içinde yer değişikliği talep etmesi hâlinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, işçinin ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
(4) Engellilik durumu devam ettiği sürece kurum ve kuruluşlarca isteği dışında işçinin görev yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan işçiler hakkında genel hükümler çerçevesinde işlem yapılır.”

böyle sisteme nalet olsun pozitif ayrımcılıktır bu belediyeleri kapsamıyor .:mad:

[FONT=Arial]Bu kanun hükümleri, sadece başka bir ilde/ilçede teşkilatı bulunan kamu kurumlarını kapsamaktadır.
Belediye ve üniversitelerin başka bir ilde teşkilatı bulunmamaktadır. Sadece bazı üniversitelerin ilçelerde teşkilatı olabilmektedir. Bu nedenle belediye, üniverite gibi kurumlarda, illerarası nakil uygulanamayacaktır[/FONT]

Peki bende bu konuyla ilgili bir şey danışmak istiyorum. Abimde engelli olarak geçen sene aşçı pozisyonunda ankara çsgb ye atandı. Ancak bende engelliyim ve abime ihtiyaç duyuyorum. İstanbulda yaşıyoruz. Her hafta sonu yanıma gelmeye çalışıyor. Henüz 1 senesi dolmadı şuan 8 aylık memur. Bu durumda yapabileceğimiz bir şey varmi tayinini buraya istesek verirler mi?

tayın hakkı umarım bir kereye mahsus degıldır??

engelli işçi nakil

Arkadaşlar öteki illerde örgütü olan kurumlarda çalışan engelli işçiye 1 kereye özgü nakil hakkı tanınmış, ama ben ibb'ye bağlı iskide çalışmaktayım ve ankaraya gitmek istiyorum ailem orada olduğu için ancak gidemiyorum, niye bizde bu haktan yararlanamıyoruz iski sadece istanbulda ben nasıl gideceğim ankaraya bilgisi olan varsa lütfen beni bilgilendirsin, şimdiden sağolun.

Evet arkadaşlar belediyede çalışan engelli işçiler hakkında yeni bilgisi olan varmı yaklaşık 10 gün önce konu ile alakalı bimere yazdım ama daha bir yanıt elimize ulaşmadı bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun oluruz.

Bimer Başvuru Numaranız :442322

442322 sayılı BİMER başvurusuna ilişkin dilekçe incelenmiştir. 23/04/2015 tarihli ve 29335 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6645 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 79 uncu maddesinin ek 2 inci maddesinin birinci fıkrasında; “Kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi kadrosunda görev yapan ve ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen işçiler ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan işçiler, engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak kurum içinde yer değiştirme talebinde bulunabilir.” hükmü yer almakta olup; idarî ve malî özerkliğe sahip kamu tüzel kişisi olarak tanımlanan, herhangi bir belediyeden başka belediyeye veya başka bir kamu kurum ya da kuruluşu arasında yapılacak yer değiştirmelerin, söz konusu Kanun maddesinde belirtilen “kurum içinde yer değiştirme” olarak değerlendirilemeyeceği hususu; Bilgilerinize sunulur.

ilk atamadan ne kadar zaman sonra nakil istenebiliyor

Üst Alt