Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli işe giriş ve diğer haklar için hangi oranda rapor almalıyım?

Yanki1

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
İyi Günler; Ben Akciğer Kronik bir Rahatsızlığım Var Ve Kalbimdeki Ana damarlar Doğuştan Ters Ve Hipertansiyon Var Ben Bunlar İçin Hastaneye Başvurdum
Akciğerden Kronik Rahatsızlık İçin %30 Gibi Bir Oran Verdiğini Söyledi Doktor
Kalp damarı Hakkında Birşey Vermedi
Ama Hipertansiyon İçin %10 Mu %15 mi Ne Oran Verdi Kalp Doktoru
Diğer Tüm Doktorları Dolaştım Sağlam Yazdılar

Benim Başka Bir İle Gitmem Gerektiğini Evrağı Sonra Versem Kurula Girsem Olurmu Dedimde Olur Dendi Henüz Kurula Girmedim

Şimdi Benim Kafama Takılan Şeyler Şu Arkadaşlar Ben %41 Mi %42 Mi Alamm Lazım İşe girebilmem İçin Ve Alsamda Herhangibi Bir Özel Şirkete Girsem Tahminen Ne Kadar Maaş Verirler Ortalama Fiyatı İstiyorum Her İşyeri Farklı Verir Biliyorumda Ortalamasını Merak Ettim

Ve Ben ÖTV Den Yararlanmak İstedimi De İşaretledim Belgede ÖTV Den Yararlanırmıyım Acaba ? Ve Son Olarak Bnm Tek İstediğim Şey Bu Belgede Ücretsiz Toplu Ulaşım Belgesi İyi Bir İş Ve ÖTV Den yararlanma Acaba Ben Bunları Kazanırmıyım Bilgi Verirmisiniz ?

soruları şıklar halinde ayrı ayrı sorsaydınız daha iyiydi..

1. EKPSS için en az %40 işgücü kaybı olan rapor gerekiyor.
2. ÖTV.den faydalanamazsınız. Nedeni uzun: kısaca ortopedi engelliler alabiliyor sadece..
3. Özel iş girecekseniz özel sektörde ilk başta asgari ücret alırsınız vasıf varsa maaş artar.

Arkadaşa ek olarak;

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Toplu taşım araçları için ücretsiz uygulamayı sormuşsunuz.
Yaşadığınız il İstanbul yazdığı için ona göre cevaplıyorum.
Size en yakın iett genel müdürlüğünde çıkartabilirsiniz.
10 tl bir ücret ve vesikalık bir fotoğtaf istiyor kartınız 5 dk içinde basılıp size teslim ediliyor.
İETT kartı için raporun fotokopisini alıyorlar ama aslına bakıp alıyorlar yani aslını yanınızda götürün gösterin.

Herhangi bir şirkette çalışmaya başlarsanız Asgari ücret de olabilir bunun altında bir fiyatta olabilir.
İş yerine ve yapacağınız işe konuma ve eğitim düzeyinize göre değişir.
Ortalama olarak bir fiyat vermek yanlış olur en az tutarı bile bilemeyiz 600 alan da var 1500 alan da var.

EKPSS sonrası atanır da işe girersem diye düşünüyorsanız Memur maaşları daha farklı.

Merhaba Plumeria yanlış anmaladan bir şey saracağım bilgin varsa şimdi bende ekpss ye hazırlanıyom şu anda özel sektörde çalışıyom diyelimki ekpss den bir yere atandım lise mezunuyum ne kadar maaş veriliyor tahmini oalrak

Ben liseyi 4 yıl okudum bitirmedim açık öğretimden 150 civarı puan alırsam bitircem diplomayı alıcam allaha şükür sağlamım dışardan gören raporu bnm alcağıma şaşırıyor tek sorunum ayakta sağ sol koşturması yapamıyorum nefes darlığı yaşıyorum pc konusunda yapamıcam hiç birşey yok kalkıp da 500 600 maaş vermezler dimiEKPSS Nedir bilmiyorum kpss gibi birşey mi

@metehan222 Memur maaşları da eğitim durumu ve görevinize göre değişiyor. @Yanki EKPSS de KPSS gibi % 40 oranda Sağlık raporu olanlar başvurabiliyor.
Sınav KPSS gibi 2 yıl geçerli tercihler oluyor.
Atanırsan da memur oluyorsun..
Bu forumda aklına takılan başlıklar olabilir inceleyebilirsin

Özürlü Memur Seçme Sınavı ÖMSS 29 Nisan 2012

Memur maaşları konusunda forumun en altında officer arkadaşımız paylaşım yapmış

http://www.engelliler.biz/forum/ozu...en-dusuk-engelli-memur-maaas-ne-kadardir.html

61 engelli raporum var yardimci olurmusunuz

Arkadaslar bugun raporu aldim %61 oran vermisler ben ne yapmaliyim hic bilgim yok hemde rapor ustunde birkac bisey yaziyor anlamlarini bilmiyorum oncelikle %61 raporla neler yapabilirim erken emeklilik vergi indirimi alabilirmiyim birde ben iett mudurlugune gittim ucretsiz akbil aldim herkes beyaz kart mi ne cikartin diyor bu akbil ayni isi yapmiyor mu birde basbakanlik karti cogu kisi kalkti diyor kalktimi kalkmadiysa ist k. Cekmecede oturuyorum nerden alicam sonolarakd raporda yazanlari sormak istiyorum ben belgeyi alirken vergi indirimi otv indiimi ve ise girmek icin istedimi isaretledim raporun kullanim amacin da diger aciklayin otv indirimi yaziyor engelli kimlik karti evet istihdam ney bilmiyorum aciklayin lutfen onada evet yaziyor kisinin engel grubu surugen kronik ve siniflanamayan isaretli bu siniflanamayan nedir aciklarmisiniz rica etsem

Istihdam ise yerlestirme
Ekpss var yakinda ona girebilirsin.
Sayet calisiyorsan ileride erken emekli olmak icin hemen vergi indirimini al. Is yerinden vergi dairesine sevkle.
Basbakanlik engelli kimlik karti icin ugrasmana degecek bi artisi yok bana gore

Ama yinede alicam dersen muze vb yerleee ucretsiz girersin ucakta vb sehirler arasi otobus trende cuzi indirimler yaparlar. Ben bahcelievlerde bi yerden almistim sefakoyde oturuyordum en yakin bahcelievlerdi

Kpps dusunuyorum bu basbakanlik kartini bjk maclarini staddan izlemek icin cikarttircam sefakyde kaymakamligin yan tarafina aile sosyal politikasi var oraya gitsem vermez mi bahcelievler mi veriyor sadece bize yakin yer olarak

Kaymakamligin yanindaki vakif degilmi bahcelievlerde bence cunku o donem anadolu yakasindan gelen bile vardi.

Tam bilmiyorum aile sosyal yardimlasmaya diye cocugum oldugunda 300 tl cocuk parasi almistim olmadi o dediginiz yeri arastirip yerinibulup gitmem lazim pazartesi

Arkadaşlar Forumda tek tek hepsi açıklanmiş şekilde yaziyor zaten . Arada diğer bölümüne bakiyorum hep aynı sorular

Üst Alt