Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kadrosunda çalışan kişinin maaşından ne kadar kesinti olur?

çotanaklı_28

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben size birşey sormak istiyorum ben engelli kadrosunda çalışıyorum acaba maaştan nekadar tutar kesilir bunu cevaplarmisiniz rica etsem

VALLA bu çalıştığınız firmaya göre değişir mesela ben 1,5 sene önce bir fabrikada sözde engelli kadrosundan işe girdim işimiz hem çok ağırdı hemde maaş ta baya kesinti oluyordu özel sektör her türlü sıkıntılı ...

Engellirde ne kadar kesinti olur derken neyi kast ediğinizi bilmiyorum ancak engellilerde kesinti olmaz gelir vergisi inidirimi olur yani diğerlerine göre daha fazla maaş alırsınız. %40-59- 1.Derece % 60-79 2. Derece %80-100 3. Derece indirim olur. Engel oranı arttıkça gelir vergisi indirime artar. Gelir vergisi indirimi için de vergi dairesine talep de bulunmanız gerekiyor ve vergi dairesinin de sizi hastaneye heyete sevk etmesi gerekiyor.

byilmaz21 maaştan %15 %20 %27vergi diliminde çalıştığım şirkette 3.derece olarak sendikalı olarak çalışıyorum ama vergi kesintisi olurmu olmazmı bilmiyorum bana net olarak bilgi verirseniz sevinirim nekadar kesinti olur maaş düşermi aşağı her ay

çotanaklı_28

Hocam ben sizden hiçbir şey anlamıyorum. şirkette 3. derece olarak çalışmak nedir ? Engel oranınız mı 3. derece ?

Üst Alt