Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kadrosunda çalışan personel ücretsiz izne çıkarılabilir mi?

emrealg

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar,üniversitede daimi işçi oalrak çalışmaktayım.Yazın iş yoğunluğu azaldığı için elemanalrı ücretsiz izne göndermeyi gündeme aldılar.Bu duurmda biz engelli kadrosundakiler için yasanın bir koruyucu hükmü varmı? İş kanununa hakim olan arkadaşlardan bilgilerini paylaşmasını rica ederim.Şimdiden saolun.

bence çıkabilir ama, en güzel izin ücretli olanıdır, ben olsam para isterim. olay çıkarırım.

Bu konuda engelli-engelsiz ayrımı yoktur.
İşveren yasal olarak işgünü olarak kabul edilen günlerde size iş vermek zorundadır.
Çalışan,rızası dışında ücretsiz izine zorlanamaz.
Tabi bu kağıt üzerindeki yasadır.
Ülkemizde uygulama ise karşı çıktığında ''hiç gelmezsin işe olur biter'' şeklindedir.

çıkamaz mı aslında diğer personelden daha fazla gün sayısıyla olması lazım hatta kısacası çıkabilir tabikide bir ay sonra yasal 14 günlük yıllık iznimi kullanacağım

Arkdaşlar kanunen baktığımda engellinin çalışma yaşamının devletce koruma altına alındığını yazıyor.Türkiye gibi kanunların pek dikakkate alınmadığı yerde işletme bizi iş den çıkarma tehtitiyle ücretsiz izne gönderdiğinde kanunen hakkımızı iş kurdan mı aramamız gerek? Ve işletmeye karşı elimizde nasıl bir koz olabilir?

kimse o işi cesaret edemez SGK ya yazı yazıyosun ama kayıtlı kuyutlu olucak yani patronunun seni ücretsiz izne çıkardığını ispatlamalısın adamım

ben bi bankada çalışıyorum bizdede ücretli izne çıkmak zorunlu

orası kolay iş her türlü ıspatlarım öyle bir şeyler yaparsalar.Ben bu durumda sgk ya bir danışayım bakalım ne renk verecekler.Bu arada bende banka düşünüyorum özel bankalar nasıl çalışma şartları karahanwep

ilk zamanlar yorucu ve asgari ücret, genelde destek elemanı alarak alıyorlar ama kendini sevdirirsen iş ayırmadan yapdığın işi gğzel yapar müdüründe severse bireysel bile olursun, tabi bankana ve müdürüne bağlı tavsiye ederim kısacası

Üst Alt