Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli kadrosunda çalışırsam malulen emekli olamaz mıyım?
%70 raporum ve 1100 gün ssk var.
1800 güne tamamlamak için çalışıyor gösterip aylık prim ödeyeceğim.
1- Ancak çalışıyor gözükürken firmanın engelli kadrosunda çalışıyor görünürsem problem çıkarmı? (Sgk bana sen çalışabiliyormuşsun.Seni emekli edemeyiz dermi?)
2- Vergi indirimine şimdimi müracat etmeliyim yoksa 1800 gün tamamlandıktan sonra mı? Hangi türlüsü bana avantaj sağlar?
çalışabilrsin sorun yok dilersen şimdi dilersen ilgili gün sayın dolunca vergi indrimine başvurabilirsin ancak sen %70 engelli olarak 1800 gunle malulen emekli olamazsın (özür oranın %8o prim gün sayın 1800 ve 15 yılık sigortalılık gerekiyor)
sitede tablo mevcuttu aratıp bulabilirsin işe giriş tarihi ve özür oranı ve prim gün sayısına göre malulen emeklilik şartlarını
halilibrahim bey
Çok önceden yine burda sormuştum ve ilker bey (officer) 10 yıl sgk ve 1800 gün gerekiyor demişti %60 ve üzeri için.(Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz)
Siz %80 özür oranı ve 15 yıl olayından emin misiniz? Malulen emekliden bahsediyoruz değimi?
1- Ancak çalışıyor gözükürken firmanın engelli kadrosunda çalışıyor görünürsem problem çıkarmı? (Sgk bana sen çalışabiliyormuşsun.Seni emekli edemeyiz dermi?) 2- Vergi indirimine şimdimi müracat etmeliyim yoksa 1800 gün tamamlandıktan sonra mı? Hangi türlüsü bana avantaj sağlar?
EVET ARKADAŞLAR BU SORUNUN CEVABI BANADA LAZIM LÜTFEN BİLEN BİR ARKADAŞIMIZ CEVAPLASIN bende % 75 raporla engelli kadrosunda çalışıp gün tamamlamaya çalışıyorum ilerde malül emeklisi olmak içiin sorun teşkil edermi
-1800 gün yani malulen emeklilikte vergi indirim şartı aranmaz.
-Kimse size sen engellisin çalışamazsın diyemez engelli kadroları bunun içindir zaten,yoksa 1800 gün prim şartını nasıl yerine getirmeyi düşünüyorsunuz.
-Siz malulen emekli olmak için uğraşıyorsunuz ama şartlara tabimisiniz bi kaç soru sorsam cevaplarmısınız?
1-İlk işe girdiginizde engel oranınız neydi rapor oranınız neydi?
2-Doğum tarihiniz nedir?
3-İlk ssk giriş tarihiniz nedir?
4-Askerlik yaptınız mı? (Kaç gün yaptınız)
Arkadaşlar engelli emekliliği ayrı malülen emeklik ayrı karıştırmayım lütfen
Engelli emekliğinde özür oranına göre 3. çeşit derecelendirme vardır
Ancak malülen emeklilikte % 60 iş göremezlik rapor dikkat edin % 60 özür oranı demiyr. % 60 iş göremezlik raporu bu durum bir iş kazası sonucu olabilir veya hastalık derecesinin artması sonucu olabilir
arkadaşlar galiba siz engelli kontanjanında işe yerleşmişsiniz engelli emekliliği soruyorsunuz sanırım aşağıdaki bilgiler inşallah işinize girer.
[FONT=Verdana][SIZE=2]NGELLİLERE KADEMELİ EMEKLİLİK 2003 YILINDA GELDİ
2003 Yılında SSK Kanununda değişiklik yapıldı ve engellilere de emeklilikte kademe getirildi. Vergi indirim belgesine sahip engellilerin emekliliği için getirilen kademe yaş için değil prim ödeme gün sayısı için olmuştur. Ödenmesi gereken prim gün sayısı 3600 günden başlayıp 4400 güne kadar çıkmakta, sigortalılık süresi de 15 yıl ila 20 yıl arasında değişmektedir. Ancak her hâlükârda vergi indirim belgesi olan engelli sigortalıların emekliliğinde yaş şartı bulunmamaktadır. Emeklilik şartlarına ilişkin tablo aşağıda sunulmuştur.
ENGELLİLERE DAHA YÜKSEK MAAŞ BAĞLANIR 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği engellilere tanınan pozitif ayırımcılık yaşı beklemeden daha az prim ödeyerek emekli olmalarıyla sınırlı değildir. Engelliler maaş miktarı açısından da özel korumaya tabi tutulmuştur. Engellilere her ne kadar sağlıklı kişilere göre daha düşük prim ödemiş olsalar da bağlanan maaş yüksektir. Örneğin; 3960 günle emekli olan engellinin maaşı 6000 gün prim ödeyerek normal yoldan emekli olandan daha az değildir. [/SIZE][/FONT]
sayın ıhsen bız bunların aksıne yanlıs bısey belırttıkmı bunları zaten sıteyı ıyı arastırsanız anlarsınız bızım degındımız konu bumu sen soru soran arkadsın cevabına bılıyorsan verırmısınız lutfen bız orada ne yazmısız
arkadaşlar malülen emeklilik için çalışamaz raporu almanız gerekir bu özür oranı ile karıştırmayın
fulya hanım siz özürlü emekliliği ile mamül emekliliği sormuşsunuz özürlü emekliliği hakkında bilginiz olmadığını belirtmişsizin ben o yüzden üsteki mesajı gönderdim.
İlker bey.öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim.Diğer arkadaşlarada teşekkür ederim.
Benim rahatsızlığım psikolojik ve ben kalan günleri normal sıradan çalışan ssk olarak yada eğer çalışabilirsem engelli kadrosunda günlerimi tamamlamak istiyorum.(Son 6 ayda iki işten çıkarıldım ve sürekli evdeyim.Yani çalışmaya çalışıyorum) Sorularınızı memnuniyetle cevaplarım.
1-ilk işe girdiğimde rahatsızlığım yoktu.ilk olarak 2002 yılında rahatsızlandım.
2- 1978 doğumluyum
3- ilk işe 1997 yılında girdim
4- askerliği hiç yapmadım ve 2004 yılında muaf oldum
slm arkdaşlar ben 1970 dogumluyum 1988 de SGK başlacı 6524 iş günüm var halen çalışmaktayım 40 yaşında böbregimin olmadını ögrendim bana arkadaşın biri yaşı beklemeden emekli olabilecemi söyledi. bende sgk mın yattıgı memleketin mal müdürlüne vergi indiriminden faydalanabilirmiyim diye müracatımı yaptım maliye beni devlet hastanesine saglık kurulunu gönderdi heyete girdim bunda tek böbrek ve astım çıktı ögrendime göre d vermişler ben şimdi nasıl olacak neye göre emekli olurum engellimi yoksa malüllüktenmi emekli olurum birde askerlimide yaptım emekli olsamda çalışmaya devam edebilirmiyim ortalama ne kdar maaş alırım şimdiye kdar SGK PİPRİM ödeme 139.517.17 banada bir cevap verirseniz memnun olurum teşekkürler şimdiden
verdiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar birde vergi indiriminden emekli olursam tekrar çalışabilirmiyim
vergı ındırımınden emeklı olanlar sgdp odeyerek calısabılırler ısyerı acabılırler sıkıntı yok sadece ve sadece malulen emeklı olanlar calısamazlar calısırlarsa %50 faızıyle maasları gerı alınıp aylıklar kesılır senın hastalıklarında sıkıntı yok zaten prımınlerınız tamam oldugu ıcın %40 oran yeterlı sızın ıcın endusuk 950 den asagıya alacagınıza sanmam bıran once vergı ınrımını alın emeklı olun onunuzde 5 ay kadar surenız var sgk ıle bırlıkde allah hayırlı aylık yemegı nasıp etsın sımdıden sedat bey
officer;
İlker bey.öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim.Diğer arkadaşlarada teşekkür ederim.
Benim rahatsızlığım psikolojik ve ben kalan günleri normal sıradan çalışan ssk olarak yada eğer çalışabilirsem engelli kadrosunda günlerimi tamamlamak istiyorum.(Son 6 ayda iki işten çıkarıldım ve sürekli evdeyim.Yani çalışmaya çalışıyorum) Sorularınızı memnuniyetle cevaplarım.
1-ilk işe girdiğimde rahatsızlığım yoktu.ilk olarak 2002 yılında rahatsızlandım.
2- 1978 doğumluyum
3- ilk işe 1997 yılında girdim
4- askerliği hiç yapmadım ve 2004 yılında muaf oldum
(Not: Yüzde yetmiş rapor 1100 gün ssk var)
-ister engelli kadrosunda ister sağlam kadroda primlerinizi tamamlaya bilirsiniz tamamen size kalmış bir olay..
-10 yıl şartını tamamlamışsınız yapmanız gereken 1100 olan prim sayınızı 1800 güne tamamlamak olacak...
-Askerlik görevi yapmamış iseniz askerlik borçlanmasında yapamazsınız..
Sizin ilk önceliginiz prim sayınızı 1800 güne tamamlamak olacak 1800 gün prim şartını tamamlar tamamlamaz SGK ya malulen emekli olma talebinde bulunacaksınız ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edileceksiniz 60% ve üzeri rapor alır iseniz malulen emekli olacaksınız.
NOT: Şuan elinizdeki raporu ise malulen emeklilikte kullanamazsınız.Malulen emeklilikte kurum sevki şartır.