Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kadrosunda iki farklı işte çalışılır mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
10
@OturanBoğa @BuTcHeR @İron

Abilerim sizleri ekledim çunkü vereceğeniz cevaplara acilen ihtiyacım var

Geçenler de yinr bu konu hakkın da konuşmuştuk sizlerle ve sizde evet çalışabilirsin demiştiniz

Şimdi daha detaylı sorayım cevap verirseniz çok sevinirim

Şimdi ben bir x firmasın da çalışıyorum ama aktif değil pasif olarak evden destek veriyorum ve tablet de mail kontrol vs işi olduğu için dışarda cafede otururken bile yapabiliyorum Şimdi ben de diyorum ki ikinci işe gireyim ekstra kazanç olsun

1.şimdi ben başka bir x firmasın da engelli kadrosun da çalışabilirmiyim buna evet çalışabilirsiniz dediniz

2. Sorum ikinci x firmasına girdim çalışıyorum sabah 9 akşam 6 Sgk demez mi birinci x firmasın da nasıl çalışıyosun bu bana sıkıntı - sorun olur mu

Sonuçta iş başı saati vs aynı olacak

Yani sen açık açık şunu diyorsun 2 farklı firma engelli kadrosundan SGK bildirsin

Aynen onu diyorum ve böyle bir şeyde oluyor diğer yazışmaları okuduysan

OturanBoğa abicim çok teşekkür ederim tekrar cevap verdiğin için

Şu son soruma da açıklayacı cevap verirsen benim için çok büyük iyilik etmiş olursun

Soru şu ; şimdi mevcutta ben zaten dediğim gibi sabah 9 akşam 6 çalışıyor durumdayım
İkinci firmaya girdiğim de yine sabah 9 - akşam 6 çalışacağım

Demezlermi nasıl aynı saatler de iki iş yerin de oluyosun ?

İstersen 4 tane işyerinde çalış sıkıntı olmaz.

besiktas abicimm

Şimdi mevcutta ben zaten dediğim gibi sabah 9 akşam 6 çalışıyor durumdayım
İkinci firmaya girdiğim de yine sabah 9 - akşam 6 çalışacağım

Demezlermi nasıl aynı saatler de iki iş yerin de oluyosun ?

PoleStar şimdi sevgili abicim

İlk.iş yerim öyle işe aldı yani ben maillere gece de baksam sabah 9 mesai başlıyor gözüküyor
Değiştirin ben ikinci işe gireceğim de diyemem

İkinci işe girsem genel de gündüz işi oluyor gece işi bulmak zor

Normal iş bulmak zaten birde engelli olup gece işi bulmak daha da zor ne yapmalıyım

e-mail kontrolü dediğiniz şey gizli şirket bilgilerinin dışarıya gönderilmesinin önünü kesmek değil mi sonuçta bunun da bir programı var, bildirim geldiğinde bakarsınız, hem evden çalışma denen bir olay da var. Önemli olan işi aksatmamak. (Tüm bunları özelde iş bulduğunuzu düşünerek varsayıyorum, kamuda böyle birşey sözkonusu olamaz)

Yahu ben derdimi sorumu anlatamıyormuyum

Eyyy çirkin :)

diyorsunki ben naparsam yapayım su an çalıştıgım işte 9-6 çalışıyorum

çalışma şeklim vs bunu belirtmiyorlar , uzaktan çalısıyorsun ama beyaz yaka personel iş girişi çalışma saati ne ise aslında ona tabisin , sana home office imkan tanıyorlar sadece yani ben istedim diye beni geçe çalıştırmazlar yada şirket politikası izin vermez

o halde ben 2. işe girdiğimde 1. işverenim olası durumda eyyy çirkin kendini kopyaladında bizimmi haberimiz yok

hişştt ne iş bu sorusunu sorarmı veya ileriye dönük böyle bir durumun bana dezavantajıı olabilirmi. açıkcacı sen 2 iştede sigortalı olmanın yolunu arıyorsun

bumudur sorun. sabah kapıcı akşam taksi şöförü örneği diyelim :)

selda*

Şimdi sana eyy diye seslenmiyorum :)

Sorumu anlamışsın ama cevabını anlamadım

eyyy çirkin
evet olabilir doğrudur
ancak burda onemli olan sudur
engelli personel hafif işlerde çalışır
birbirine bitişik 2 iş saati engellinin bu hafif iş durumuna aykırımıdır
eğer aykırı değil ise olabilir elbette
çalışma saatleri aynı olmammak koşulu ile :)

Sonuç saat olarak düşürmeyeceksin sgk nın böyle bir sistemi yok sgk sadece gün olarak görebilir öküz altında buzağı arama

Gün içinde iki firmanin işini yapan kişi her iki firmadada sigortalı gözükmesi gerekir buna dair sgk duyuruları var.

eyyylene eyyylene gelin çocuklar el ele elele verin çocuklar
bir dünya bırakın biz çocuklara :)

tonkifonkitorunotorinobuttifruttti hiç bir anlamı yok bu sözlerin sadece rahatlamak için söyleyin

cevap ümit besenin nikah masasında dediği gibi evet olabilirsin
ama bu evet sana yetermi
yetmezz

o halde afiyet olsun diyerek buldugum yazıyı paylaşıyorum
[FONT='inherit']
İki İşte Çalışmanın Yasal Dayanağı
[/FONT]
[FONT='inherit']Halen bir işte çalışan işçi, asıl işinin yanı sıra yan iş niteliğinde olan ikinci işte çalışmak veya aynı şekilde emekli maaşının düşük olması sonucunda, ekonomik sıkıntı çeken emekli işçi tekrar çalışmak zorunda kalmaktadır. Bu nedenle ülkemizde başka işte çalışma yaygınlaşmaktadır. Ancak Başka işte çalışma İş Kanununda düzenlenmemiştir. Fakat, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun (S.S.G.S.S.K.), Sigortalılığın Zorunlu Oluşu başlıklı 92. maddesinde;

[/FONT]
Kısa ve uzun vadeli sigorta kapsamındaki kişilerin; sigortalı ve genel sağlık sigortalısı olması; genel sağlık sigortası kapsamındaki kişilerin ise genel sağlık sigortalısı olması zorunludur. Bu Kanunda yer alan sigorta hak ve yükümlülüklerini ortadan kaldırmak, azaltmak, vazgeçmek veya başkasına devretmek için sözleşmelere konulan hükümler geçersizdir. denmiştir.​

[FONT='inherit']Başka İşte Çalışma Şartları[/FONT]
[FONT='inherit']
Başka işin varlığından söz edebilmek için ilk şart; bir asıl iş akdinin varlığıgerekmektedir. Başka işte çalışma, kısmi süreli çalışma olmakla beraber, her kısmi süreli çalışmanın da başka işte çalışma olmadığını söyleyebiliriz.[/FONT]
[FONT='inherit']
Başka işin varlığının ikinci şartı; işçinin asıl iş ilişkisi ile yasal azami çalışma süresini (Yasal azami çalışma süresi haftada 45 saattir) doldurmamasıgerekmektedir.
[/FONT]

• İşçi, asıl işinde yasal azami çalışma süresini doldurmadığı oranda başka iş mümkün ve geçerlidir. Aksi takdirde asıl iş ile başka işteki çalışma süresinin kanunda belirtilen azami miktarı aşmış olacak ve işçi için sağlık ve güvenlik yönünden sakınca yaratacaktır.
  • Haftalık çalışma süresi olan 45 saatin aşılması durumunda, İş Kanununda işçinin haftalık çalışma süresinin belirlendiği emredici hukuk kuralına aykırılık oluşturacaktır. Ancak, işçinin 45 saat çalışmasına aykırılık teşkil eden iş sözleşmesiBorçlar Kanunun 27. maddesi uyarınca kesin hükümsüz sayılması, İş Kanunu ile korunmak istenen işçinin aleyhine sonuç doğuracaktır. Ayrıca işçilerin çalışma sürelerine getirilen sınır sadece haftalık sınırlama olmayıp, İş Kanununun 63/f.2 maddesi ve Çalışma Süreleri Yönetmeliğinin 4/f.3 maddesi ile günlük çalışma süresinin 11 saati aşamayacağı hükme bağlanmıştır.
  • İşçinin başka iş yapması sadakat borcuna aykırı olmaması gerekir.
  • İşçinin hizmetini, işverenin yararına uygun olarak yapması ve işverene zarar verebilecek hareketlerden kaçınması gerekmektedir.
  • İşçinin daha sonra farklı bir işverenle başka iş ilişkisi içine girmesi halinde bu durumun ilk işveren aleyhine sonuçlar doğurmaması gerekir.
  • Başka işte çalışma, işveren açısından haksız rekabet doğurmaması gerekmektedir. Rekabet etmeme borcu iş sözleşmesinin devamı süresince sadakat borcukapsamında değerlendirilir. İşçi çalıştığı süre boyunca işverene ait mesleki ve ticari sırları kullanarak başka işverenin altında çalışması rekabet borcunun ihlali anlamına gelecektir.
  • Ayrıca başka işte çalışma işçinin asıl işindeki çalışma gücünü olumsuz etkilememelidir.

[FONT='inherit']İşçinin başka işte çalışmasının sözleşme hükümleri ile yasaklanabileceği veya sınırlanabileceği ileri sürülse de, böyle bir hüküm Medeni Kanunun 23. maddesi (Kimse özgürlüklerinden vazgeçemez veya onları hukuka ya da ahlaka aykırı olarak sınırlayamaz) uyarınca işçinin sahip olduğu kişilik haklarına aykırılık teşkil edeceği gerekçesiyle mahkemede geçersiz sayılacaktır.[/FONT]

[FONT='inherit']İşçinin Aynı Anda İkinci Bir İşte Çalışması İşveren Tarafından Haklı Bir Fesih Doğurur mu?
[/FONT]
[FONT='inherit']İş sözleşmesinde başka bir işte çalışma yasağı yoksa veya işveren işçinin başka bir işte çalışmasına izin vermiş ise işçi başka bir işte de çalışabilir. Ancak, işveren işçininikinci bir işte çalışmasını öğrendikten itibaren 6 iş günü içinde, işçinin iş sözleşmesini şu koşullar altında tazminatsız olarak sona erdirebilir:
[/FONT]

• İşçinin ikinci bir işte çalışmayacağına dair yazılı bir muvafakati varsa,
  • İşçinin ikinci işte çalışmasından dolayı veriminde düşüş varsa,
  • İşçinin yukarıda yazılı olan "ikinci bir işte çalışma şartlarını" yerine getirmiyorsa.

[FONT='inherit']İşçinin başka işte çalıştığı SGK kayıtlarından ispatlanabilir.
İşçinin, iş mahkemesine gidip gitmemesi kendi bileceği iştir.
[/FONT]
[FONT='inherit']Hafta Tatilinde Başka Yerde Çalışabilir miyim?
[/FONT]
[FONT='inherit']Hafta tatili, işçi açısından yasayla teminat altına alınmış bir hak olup, işçinin bu hakkını kullanırken dinlenmek yerine, bir başka işte çalışması tamamen özgür iradesi çerçevesinde değerlendirilebilecek kötü niyet taşımayan, hakkaniyete aykırı olmayan bir tercihtir.
[/FONT]
[FONT='inherit']Ancak işçi, hafta tatillerinde bir başka iş yerinde çalışırken asıl çalışmakta olduğuişinde yorgunluk/dikkat zayıflığı vs. durumlardan dolayı iş ilişkisinin sağlıklı devamına halel getiriyor ise, bu durum işveren açısındanhaklı fesih nedeni olarak düşünülebilir. Böyle bir durumda da mutlaka işçininyazılı olarak uyarılması, savunmasının alınması gerekecektir.[/FONT]

besiktas işte aranan kan bulundu hem de takımtaşımdan

Eyvallah abicim sgk nın saatlik uygulaması yok güne bakar dedin yani aynı anda iki iş yerinde çalışabiliyorumm oh be sonun da cevabını aldım ama eminsin değil mi abicim

eminim demek yerine
yukarıda belirtiler bağlayıcı şartlar karşılanıyor ise evet çalışabilirsin :)
bu arada banada paslasana bi 2. iş

Engellektuel abicim sen ne manyak adam çıktın (argo olarak manyak demiyorum yanlış anlama )

Kemal sunaldan girdin elle elle diyip çocukluktan çıktın

Şimdi yani sana göre çalışabiliyormuyum 2 ci iş yerinde de

kaldır başını ve yukarı bak diyorum
şartlar belli
şartları karşılıyorsan evet çalışabilirsin

amma velakin cumburcematin karşılıyormusun sen :)

freelance olarak çalış diyecceğim emme belliki firma kadroyu doldurmak istiyor
oda haklı :)

Abi gel seninle ortak iş yapalım kafa yapını sevdim :)

Çirkin Bey

Rica ederim kardeşim 15 senedir muhasebeciyim bende çift sigortalıyım rahat ol prim olarak sayılır ay olarak 30 gün sayılır.

Engelli kadrosunda çalışan birisi zaten çalıştığı kurumun kadrolu elemanı olur ki Kadrolu personel SGK'ya bildirilmek zorundadır ENGELLİ BİREY PART TİME işte çalıştırılamaz özel koşulları vardır dolayısıyla aynı anda iki firmada gözükmesi olanaksızdır.

Ayrıca mükerrer sigorta diye bir olay part time hariç yasaktır. Firma yaptıysa ceza yer Muhasebe açısından ay 30 gündür ve muhasebeleşmesi de bu şekilde yapılır. Yani kişin,n bir aylık sigortası 30 günü geçemez part time çalışsa bile

serdaruz

Yazdıkların tamamen yanlış neye dayanarak söylüyorsun bunları şaşdım kaldım özel sektörden bahsediyor arkadaş kadro diye bir şey yok kadro devlet dairesinde olur. engelli kişi partime olarak çalışabilir bunda sakınca yoktur. Tek firma zaten 30 gün den fazla gösteremez sgk uzmanlarının emekli maaşını artırmanın yollarından biri olarak çift sigortalı olun tavsiyesi vardır.

sonuç olarak yazıyorum ;

Bir kişi aynı anda 2 farklı işyerinde çalışabilir örnek olarak Ekim ayında A firması 30 gün gösterip brüt ücreti : 3000 tl diyelim B firmasında 30 gün brüt ücreti 2.000 TL diyelim emeklilik hesabında Ekim ayı gün olarak 30 gün geçer ama tutar olarak ikisinin toplamı olarak 5.000 TL ekim kazancın olarak gözükür. Gün ne kadarda ekim ayında 60 gün olsada emeklilik hesabında prim günü olarak 30 gün sayılır ama kazanç ilave edilir.Bu konuyada dahada fazla bir şey yazmaya gerek yok bu böyle.

Şimdi kafam hep karıştı

Özel sektördeyim ben

O ek işin maaşı ne kadar sorabilir miyim? Başladın mı işe?

Primi yattığı sürece hiç sorun olmuyor ancak siz yatan toplam primin belirli bir kısmını (4 bin küsürdü en son)emeklilik hesabında kullanabileceksiniz. Gerisi devlete yardım :)

@vetbat yani çalışabilirim iki farklı iş yerin de engelli kadrosun da değil mi ?

@yalniz06 Kanka maaş sormak yok : )
Ama söz ikinci işe girdiğim de hepinize tatlı

Bol fıstıklı tarafı @besiktas abime

Çirkin bey
olmuyo paşam çalışamazsın
sanırım ısrarla bunu duymak istiyorsun

iş hukuku alanında uzman birisini ve sgk çağrı merkezini arayıp neden bekleyen 3. kişi olmayı denemiyorsun
ya ikna edilmesi zor birisin yada olamadığına şartlandıgın için oluruna inanmak istemiyorsun

hocam daha önceki kanunlu sazlı mesajımı okudun orada ne diyor

eyyy ademoğul bunu bunu bunu yaparsan ve bunu bunu bunu aşmazsan neden olmasın diyor

yani koşullu diyor
koşulları sağlıyorsan evet sağlamıyorsan hayır

içses : komşum ne yiyor acaba ?

ayrıca anladığım kadarı ile sen homeoffice çalışma imkanından yararlanıyorsun ama bu senin mesai saatin olmadığı anlamına gelmez
ek olarak engelli personel çalıştırılma saati maximumu nedir yasal olarak
ancak mesai yapan engelli personelleri dusunerek senin sorune atach eder bknz der isek kısıtlama olacağını düşünmüyorum

ama burda en önemli konu işveren
işveren firma tehlike sınıfı diyelim üst başlık olarak

ya hacıcavcav dipsiz kuyuya taş attın farkındamısın :) :)

Engellektuel , Şimdi bak anlaşamıyoruz ?

Birincisi ; Sgk yı da Çalışma Bakanlığını da aradım ama net cevap alamadım evet sağlıklı insanlar Çalışabilir deniliyor
Engelli Biri dediğim de net cevap yok ! Böyle bir bilgi yer almıyor deniliyor sonuç dediğim de komik ama evet çalışabilirsiniz deniliyor : )

İkincisi : Şartlar diyosun ! Yahu ben hiç şirkete işe gitmiyorun evdeyim verdikleri tabletle işleri yapıyorumm
Cafe de hastane ye gittiğim de bile yapabiliyorum yeter ki tablet olsun o yüzden bilmiyorum
Şimdi sen söyle şartlara Uyuyormuyum ?
Yada nereden bakılıyor abilik yap yönlendir bakayım da

Üçüncüsü : Gerçekten karamsar olduğumu veya Uzattığımı düşğnme benim için çok çok çok önemli karar Hayatımı Kolaylaştırmakta Mahvetmekte bu kararım da saklı

Senden de sizlerden de ricam insan oğluyuz gözümden kaçar belki tekrar sorarım fırsatınız ve sabrınızım olduğu sürece cevap vermeniz

----------------
Anladıklarımdan da bahsedeyim yanlışsa uyarın

Engelli kadrosun da (özel işyeri ) iki şirkette de çalışabilirim
Saat diye bir şey yok A Şirketi 30 gün prim yatırsa B Şirketi 30 gün Prim yatırsa 60 diye hesaplanmaz yine 30 gün olarak geçer

Anlamadığım Şart dedin ya ne bu şart :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt