Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kadrosunda memur olanların emekliliği..?

muhendis3232

Aktif Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
48
KKELEBEKK;

devlete engelli olarak memurluğa başlayanlar 15 yıl mı bilgin varmı?

muhendis3232;
Evet

1-5434 sayılı Kanun gereğince kanuni tabiriyle sakat kadrosu ile başlayan memurlar ile sakat kadrosunda olmamasına rağmen memur olmadan önce yüzde 40 ve daha fazla oranlı raporu olanlar
15 yıllık yani 5400 günlük süreyle emekli olmaktadırlar ve olmaya da devam edeceklerdir.

KKELEBEKK;

teşekkür ederim buna sanırım daha önceki ssk gün primleride dahil demi misal 1000 günüm var geriye 4400 gün mü kalıyor?

oturanboga benim ilk sigorta girişi 2007 devlet memurluğu değil özel sektmr... toplam prim günü 1000..şimdi devlet memuru olursak 4400 gün mü kalıyor.

tam anlamadığım için örnek vererek soruyorum kusura bakmayın benim ilk sigorta girişim 2000 diyelimki 2014 te memur oldum ve şuan 2000 iş günüm var bunlar emekli olurken sayılacakmı yani 15 yılın içine dahil olacakmı?birde vergi indirimi belgesi alınmasına gerek kalıyormu

vergi indirmi alırsan devlet memuruda olursa 15 yılı doldur yeter daha önceki sigorta bağkur vs..ne varsa eklenir.2000 günün varsa 3400 daha yaparsan emeklisin..

peki memur olunca vergi indirimi belgesini almaya gerek varmı yoksa memur kadrosuna geçince prosödür direk işliyormu erken emeklilikte

memur olunca defterdarlıktan vergi indirimi belgesi almak gerekiyor vergiden muaf ve 15 yılda emekli olabilmek için... ben öyle yapmıştım şimdi bilemiyorum.

Devlet memuru olunca 3600 gün yeterli değil miydi arkadaşlar. işe giriş 1996 ssk devlet memurluğuna geçince 15 yıl 3600gün olmuyor mu?

44mustafa44_;

sen istersen alırsın kimse seni zorlamaz.. emekli olmıcam ben dersen al 30 lira maaş farkı var başkada bişi yok

kaçik;

:D eline hesap makinası al 360 x15 yılı çarp ben öyle biliyorm

ben geçen sene rapor aldım.eğer ekpss ile memur olursam vergi indirimine gerek olmadan erken emekli olabilirmiyim?

Ameliyata dair epikriz vb. bir belge ve askerlikten muaf olmanızı sağlayan belge ile memuriyetten önce %40 ve üzeri işgücü kaybınızın olduğunu belgeleyebiliyorsunuz diye düşünüyorum. Bu da size 5400 gün hizmet süresi ile emeklilik hakkı tanıyor:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...l-etti-dava-actim-surece-dair.html#post526148

merhaba bülent bey ben benim durumumu hiçr biyerde bulamıyorum :D 29.12.2007 ssk girişliyim. 2014 de yapılan ekpss ile atandığımda 47 özür oranı ile kaç yılda emekli olurum kaç yıl e kaç gün prim..2008 öncesi devlet memuru olanlar diyorda ben ilkkez memur olucam ama sigorta girişi 29.12.2007

prim gününden ziyade 18 yıl mı 20 yıl mı sigortalı olmalıyım yoksa şimdiye kadarki prim günleri/360+xx yıl =15 mi bunu anlamadım

Bu durumda

Memurluğa başlama tarihin = Memur olacağın tarih - 630

Memurluğa başlama tarihine göre de emeklilik kriterin:

2008_sonrasi.PNG

bülent bey bu durumda 2007+18 yıl =2025 prim olarakta 4680 gün mü doğrumu anladım.. peki benim 2007 de sigortaya girişimin bir avantajmı dezavantajmı? 2007 yerine 2008 de giriş yapsaydım 15 yılmı olacaktı çok karısık

Hayır, 2007 bşlangıç tarihin değil. Memur olacağın tarihten 630 gün geri gideceksin. O tarih memurluğa başlama tarihin olacak. Emeklilik hesbını da o tarih itibarı ile hesaplayacaksın

:) bu durum hiç güzel değilmiş devlet memuru olup emeklile yakın istifa edip ssk ya geçsem daha erken emekli oluruz heralde. teşekkür ederim zahmet oldu..

Üst Alt