Arkadaşlar Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde (İl Müftülüğünde) hizmetli olarak çalışıyorum. %40 oranında engelli raporum var ama raporda tek bir hastalık yazıyor ve benim sağlık sorunlarım birden fazla. Ayrıca raporda ağır ve bedensel aktivite gerektiren işlerde çalışamaz yazıyor. Tam 9 ay boyunca benden başka hizmetli yoktu dairenin bütün işleri benden bekleniyordu neyse ki geçen ay 2 eleman geldi de rahatladım. Çok yorulduğum için müftü ile görüştüm dilekçe yaz dedi yazdım. Dilekçeye daha yeni cevap geldi. Durumum başkanlığa sorulmuş başkanlık normal olarak bu işlerin ağır bedensel aktivite gerektiren işler olmadığını söylemiş ayrıca işe girerken "çalışmama engel sağlık sorunum yoktur" belgesini imzaladığım için engelli olarak kabul edilmiyorum var olan rapor yok hükmünde oluyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Engelli kadrosundan girene böyle bir belge imzalatılır mı? Aslında imzalarken içime bir kurt düştü ama daha ilk an olunca ne yapalım bir şey demedim. Şimdi ortaya çıktı. Başkanlık bünyesinde kurum hekimi yok. Bazı yetkililer bir araya gelip hizmetlinin görevlerinin ağır işler olmadığına kanaat getirmiş konu kapatılmış. Bana ne önerirsiniz? Benim gibi bir durumda olan var mı?