Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kadrosundan işe girdim ama vergi indirimi almadım. Emeklilik?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir sorum olacak; bir işyerine ENGELLİ KADROSUNDAN girdik diyelim ama MALİYE'YE vergi indirimi başvurusu yapmadık ERKEN EMEKLİLİK hakkın olmaz o zaman diyorlar.
Ama işyeri engelli kadrosundan aldı otomatikman bildirmiş olmuyor mu diyorum olmaz şahsi olarak raporla birlikte bulunduğun ildeki MALİYEYE başvuru yapçaksın diyorlar. Bu böyle mi

Diğer sorum da şu en önemliside benim raporum %40 SÜREKLİ ibareli Ankaraya gönderiliyomuş galiba raporlar esastan inceleyip raporun oranı düşenler olmuş. Ama senin sürekli sıkıntı olmaz oranı düşüremezler diyorlar ama bizim bürokratik işlerde malum düşürürler mi diye endişe ediyorum başvurmazsam erken emeklilik hakkı olmuyormuş
DAHA ÖNCE BENZER BİR TECRÜBE yaşayan var mı NE YAPMALIYIM

1 Ekim 2008 tarihinden sonra ilk defa sigortalı olanların erken emekliliğinde vergi indiriminin hiç bir fonksiyonu yoktur.
Sigorta başlangıç tarihinizi yazarsanız daha net cevap verebiliriz.

NASIL YA?

Benim sigorta başlangıcım 2015 yılı 3 yıldır çalışıyorum. Ondan önce sezonluk yerlerde parça parça çalıştım. 2008de üniversiteye yeni başlamıştım sigortalı bir işe giremedim. DEE zaten raporu alalı 1.5 yıl filan oluyor benim. Tam anlayamadım yazdığınızı ?

Ufukalp
Birkaç kere daha okudumda yazdığınızı vergi indirimi için BAŞVURU yapmasanız dahi erken emeklilik işlemi sizin için geçerlidir demek mi bu

Sgk başlangıcı 2008 öncesi olanlar Bence vergi indirimini alın cebinize koyun ne olur ne olmaz .

muharremmer
Sizin erken emekliliğiniz vergi indirimi ile olmayacak.
Vergi indirimi şartı, sigorta başlangıç tarihi 1 Ekim 2008 öncesi olanlar için geçerli.
Siz emeklilik şartlarınız oluştuğunda kuruma başvuracaksınız. Ya yeniden rapor için sevk edilecek, ya da mevcut raporunuz emeklilik yönünden değerlendirilecek.

Ufukalp

Anladım. EMEKLİLİK ŞARTINI OLUŞTURACAK YIL ASGARİ OLARAK NE KADAR BİR ENGELLİ İÇİN ?

Sigorta başlangıç tarihiniz ve engel oranınıza göre sizin için geçerli erken emeklilik şartları 18 yıl 4680 prim gün sayısıdır.

Merhaba Ufukalp. 2008 yılında ekpss ile atanan memurlarda vergi indirimi için bireysel başvuru yapmalı mıdır? Maaş bordrosunda vergi indirimi olup olmadığını nasıl anlarız. Bilginiz varsa cevaplandırırsanız sevinirim.

deniz1 devlet memurlarında çoğu yerde çalışılan kurum da hallediyor, ne kadar doğru bir uygulama bilmem ama bir çok yerde bireysel başvuru olmadan engell kadrosundaki memur maaşlarına vergi indirimi uygulanıyor.
Sanırım zaten vergi indiriminin memurun erken emekliliğine bir etkisi olmadığından çok üzerine düşülmüyor.
Vergi indirimi maaş bordronuzda görünür.

Teşekkür ediyorum cevap için. Maaş bordrosunda gelir vergisi kısmında 84.25 yazıyor. Sıfıra yakın olması gerekmiyor mu? Kişinin engel oranı %80.

deniz1
Ücretinizi, vergi matrahınızı, aginizi bilmeden birşey söyleyemem.
Maaş bordronuzu buraya atabilirseniz inceleme fırsatı buluruz.

Teşekkür ederim. Yüklemeyi bilmiyorum. Maaş net üç bin TL lise mezunu memur.

deniz1 memur maaşlarında vergi Matrahına girmeden direkt net olarak eklenen yan ödemeler bir hayli var. O yüzden görmeden bir şey diyemem.

Üst Alt