Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kadrosundan memur olarak çalışan biri aynı kadro ile başka bir kuruma..?

consiglier

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba, soruma başlığa yazdım, buraya da yazıyorum:

Engelli kadrosundan memur olarak çalışan biri tekrar aynı kadrodan başka bir kuruma atanabilir mi?

Şuan çalıştığım yere engelli kadrosundan memur olarak girdim, yeni açılan engelli memur alımına girerek başka kuruma ve başka bir kadroya geçebilir miyim?

Teşekkürler

istediğiniz kurumda sizin pozisyonunzda engelli kadrosu varsa geçebilirsin tabii ki

Kurumlar arası geçiş çok zordur. İyi bir torpil gerek. Halen çalıştığın kurum seni göndermeli, gitmek istediğin kurum da seni davet etmeli....

Yeni açılan engelli memur alımı sınavına giremezsiniz. Girdiğiniz takdirde işinizi kaybedebilirsiniz. Çünkü bulunduğun işinden istifa etmen gerekiyor. bulunduğun işinden istifa ettiğin takdirde devlet kurumlarında belli süre çalışamayabilirsin. bu süre 6 ay ile 1 yıl oluyor. Belkide süre bitiminde seni işe başlatmayabilirler; kısacası bütün bunlara değmez yani..

O zaman tayin hakkını kullanacaksın. Başka kuruma engelli kadroya tayin ile geçmek neredeyse imkansız. Yapabilirim diyorsan Çok büyük torpil gerekiyor.

Kendi başına deneyeceksen tayin hakkını kullanmak istediğini belirten dilekçe yazın sonucu gözlerinle gör: Belki alırlar yeni işyerine...

Selamlar
Olay şu arkadaşlar;
Ben Mühendisim ama çalıştığım kurumda memur kadrosunda bulunuyorum. Başka bir bakanlık engelli kadrosundan Mühendis alacak.
Başvuru şartlarında sorduğum soru ile ilgili birşey yok.

Dediğiniz gibi başka bir kuruma geçmek çok zor hatta imkansız biliyorum
ama eğer başvuracağım yerden kabul edilirsem istifa orada işe başlamayı düşünüyorum. Tek soru işareti şuan memur olmamım başvuru yapmamı,işe kabul etmemi engelleyiyor mu?
Başvuru şartlarında,ilanında Yani memuriyete ilk alınacaklar için vs gibi bir ibare geçmiyor. Yani memur olan başvuramaz demiyor.
Benim durumumda başvuran birini kabul edip etmeme insiyatif kurumamı bırakılmış yoksa kesin bir kanun varmı bilmiyorum
Sanırım olayı daha net anlatabildim.
Butür bir olayla karşılaşan,bilgisi olan varmı?
Cuma günü başvurcam boş boşuna ankaraya gitmek istemiyorum.
Eskiden KPSS ile normal statüdeki memurlar istifa edip başka bir kurumda başlıyordu peki bizde olabilirmi?
Eyvallah

istifa ettikten sonra 6 ay çalışamazsın(usülüne göre istifa edersen,yoksa bir yıl).Aday memursan adaylığın bitmeden istifa şansın yok.Yoksa boşa düşersin.ve 1 sene boyunca memur olamazsın.Mühendislik kadrosunu başka bir kurumda hakkedersen şu anda çalıştığın kuruma muvafakat için başvur.Vermezlerse idare mahkemede dava aç ve kamu yararı için mühendis olarak çalışmanın daha doğru olacağını belirt.Yüksek bir ihtimalle kazanırsın.Fakat unutmaki bu ülkede davalar biraz uzun sürüyor.
umarım yardımcı olmuşumdur.

İlk Sorununzda neden mühendis olup memur kadrosunda çalıştığını söylemediniz. O zaman daha farklı cevap verebilirdik.

sınavı akzanır ve Muvafakat ile sansını denersin. Sınavı kazanırsan istifa etmene gerek kalmayabilir. Mahkemeye de gerek kalmayacaktır.

Bir kurumdan başka kuruma sınavı kazanarak geçiş yapabilirsin. Ancak bunlar üst kademeye ayda başka sınıfa geçişlerde olur. Memur iken diğer birime memur olarak geçiş yaptığınızda istifanız sözkonusu olur. İStifa ederek diğer birimde işe başlayabilirsiniz ki başlatırlar mı bilemem.

Evet meopius söylemem gerekiyordu ancak mesajı alel acele yazdığım için sonradan telefi etme ihityacı hissettim.
Aynen dediğiniz gibi muvaffakat yoluyla oluyormuş.
Cevap veren herkese teşekkürler

ya bende aynı durumla karşı karşıyayım ziraat mühendisim ama kadrom memur ve tarıma geçebilirmiyim geçme sürecimde neler yapmalıyım bana bi yol gösterirmisiniz yazılanları okudum kurumlar arası geçiş için torpil diyosunuz da yani kurumun istemesi için mi torpil gerek

Üst Alt