Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kamu işçisi mi engelli memur olmak mı?

mertesr1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.
Bu akşam son bulacak olan engelli memuriyet tercihlerini yapacağım inşallah. Kamuda işçi olarak çalısıyorum memuriyet e geçiş yapmak istiyorum.
Fakat kafama takılan sorular var 3 saat içinde bu sorulara cevap bulabilir miyim bilmiyorum.

1- Kamuda engelli kadrolu işçi olarak çalışmak mı daha avantajlı yoksa engelli memuriyet mi daha avantajlı?
2- Engelli memuriyete geçiş yaparsam bu güne kadar ödenen sigorta pirimlerim aynı sekilde devam edermi? Emekliliğime yansıması olur mu ?
3- Emekli olma durumunda engelli memur emeklisi mi daha avantajlı engelli işçi mi daha avntajlı?
4- Tercih yapacağım herhangi bir kurumun yaşadığım ilçesinde bi kolu var ise bu kurumda tercih ile kazandığım yerde çalışmam gerekli mi yoksa çalışmadan dilekçe ve evraklarla direk yaşadığım ilçeye tayin isteyebiliyor muyum? Örnek olarak Ankara milli eğitim bakanlığını kazandığımı var sayarsak Balıkesir in bir ilçesine tayin isteyebiliyor muyum. sadece Ankara içi mi tayin olabiliyor ?
5- Okuduğum bir yazıda "Devlet Memurlarının atama ve yer değişikliği düzenlemesinde “bir defaya mahsus’’ ifadesi"

"Devlet Memurlarının engelliliğe bağlı ''bir kereye mahsus atama isteme hakkı'' ifadesinin Danıştay tarafından yürütmesi durdurulduğundan, engelliliğe bağlı birden fazla atama talebinde bulunmak mümkündür" Yazıyor. bu konu hakkında net bilgisi olan varmı?
6- Seçmiş olduğum ve kazanmış olduğum kurumda işten çıkarılma durumu ile karşılaşma ihtimalim nedir?

Herkese iyi akşamlar sağlıklı günler dilerim =)

Merhabalar izmirde toki konut yapraklı acaba yazımsam çıkarma acaba ne gibi avantajları var ve hemen oturmak mecburimi

mertesr1
Sadece şu kadarını söyleyeyim; hayatınızın hatasını yaparsınız.
Memuriyetten emekli olurken eski 5434 e değil 5510 sayılı yeni sosyal güvenlik yasasına tabi olursunuz.
Artık memurların emekli maaşı hesabında da prime esas kazanç tutarı esas alınıyor. Memur maaşlarında ise aile yardımı, çocuk yardımı, özel hizmet tazminatı gibi birçok kalem sigorta matrahına girmeksizin direkt net olarak eklendiği için bunlardan sigorta primi kesilmiyor. Dolayısıyla prime esas kazanç tutarı düşük olacağından emekli maaşı da düşük olacak.
Yeni yasaya göre emeklilikler henüz başlamadığı için pek dikkat çekmemiş olsa da bu durum ileride bir çok mağduriyete sebep olacak.
İşçinin ise fazla mesaisinden tutun ikramiyelerine kadar aldıkları her kuruştan sigorta primi kesilmektedir.
Tercih sizin.

Üst Alt