Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Kamu İşçisine Nakil hakkı geçti ama Soru işaretleri var?

greenred

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bilgisi olan var ise konuya bir açıklık getirsin kimseden bilgi alamıyoruz. Sizinde bildiğiniz üzere Mecliste görüşülen İş güvenliği kanunu meclisten geçti ve o tasarının içerisinde bulunan 78. Maddede geçen engelli işçiye nakil hakkı verildi. Yalnız şu madde kafama çok takıldı nereye sorduysak bilgi alamadık. Madde şudur ''Kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi kadrosunda görev yapan ve ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen işçiler ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan işçiler, engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak [SIZE=4]kurum içinde[/SIZE] yer değiştirme talebinde bulunabilir.'' Ben bu kurum içi ibaresini anlayamadım. Ben belediye de çalışan bir işçiyim başka yerde kendi belediyemin adında kurum yok ve bu şartlarda geçiş yapamayacakmıyım anlamadım. Kurum içi derken tüm belediyeleri mi kapsama almak gerekiyor yoksa kendi belediyemi mi baz almam gerekiyor tam bir kafa karışıklığı!

Sayın OturanBoğa lütfen bu konuda desteklerinizi rica ediyoruz. Nasıl bilgi alabiliriz acaba ?

( Belediyeyi örnek alalım ) Kamuda aynı kurum içerisinde İzmir'deyse Ankara'ya, Ankara'daysa Konya'ya naklî konusunda düzenlemeleri içermektedir

Yanlız şöyle bir durum var Belediyeler kendi başlarına bir kurum sayılıyorlar. Her belediye kendi içinde bir kurum yani o yüzden sanırım biz belediye işçileri kaldık çünkü başka il de şubemiz yok !

Belediyede çalışan tüm engelli işçi ve egelli yakını olan arkaşlarım, lütfen konuyu üst mercilere duyuralım. Bizler başka iller de kurumumuz olmadığı için kurum içi tayin olayına dahil olamayağız. Buınu her yere bildirelim Bimer'e şikayette bulunalım gerekirse İptal davası açalım sonuçta ortada bir eşitsizlik var. Gelin sesimizi duyuralım.

aynen greenred sana katılıyorum sesimizi duyuralım belediye işçileri olarak ben bugün kayseride 2 tane belediyede personel müd ile görüştüm olmaz dediler.

Üst Alt